Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Happn: de dating-app die je leven verandert?
kaart met lokale datinglocaties

Happn: de dating-app die je leven verandert?

Welke online datingsite?
12 oktober 2023

Het vinden van de juiste dating-app is soms moeilijker dan het vinden van de juiste partner. Gelukkig is er Happn, de dating-app die op een unieke manier werkt en je de kans biedt om nieuwe mensen te ontmoeten. In dit blog gaan we dieper in op hoe Happn werkt en waarom het zich onderscheidt van andere dating-apps. Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie of gewoon op zoek bent naar nieuwe connecties, Happn biedt je de kans om mensen te ontmoeten die bij je passen. Lees verder om erachter te komen hoe deze app je leven verrijkt.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe werkt Happn? Chatten, matches & charms!

Op de datingapp Happn kun je een eigen profiel maken en foto’s toevoegen. Je kunt hier bovendien andere profielen bekijken om te zien of er iemand tussen zit die je aanspreekt. Waarin Happn verschilt met andere datingapps als Tinder, is dat Happn tevens profielen toont van personen die je mogelijk eerder bent tegengekomen. Op basis van informatie die over jou bekend is, zoals locaties waar je bent uit geweest, speurt Happn individuen op die eveneens daar zijn langsgekomen. Zo vind je mensen terug die je mogelijk al eens in levenden lijve hebt ontmoet, maar verder nog geen contact mee hebt gehad.

Een smartphone scherm met de Happn app interface, profielfoto's en iconen.

De verschillen tussen Happn en andere dating-apps: welke past bij jou?

Er zijn talloze dating-apps beschikbaar, waaronder Happn. Maar wat maakt Happn uniek en anders dan de andere opties? In dit artikel gaan we de verschillen tussen Happn en andere dating-apps verkennen, zodat jij de app kunt vinden die het beste bij jou past. Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie of een casual afspraak, er is een app die bij je wensen aansluit. Leer meer over de verschillen en ontdek welke dating-app het beste bij jou past! ijvoorbeeld, Happn is gericht op het vinden van matches bij jou in de buurt, gebaseerd op jouw locatiegeschiedenis. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar iemand bij hen in de buurt. Aan de andere kant, andere dating-apps kunnen meer gericht zijn op het vinden van matches op basis van je persoonlijkheidstesten of interesses.

Een dating-app voor de perfecte match

Het is belangrijk om te weten wat je zoekt in een dating-app en wat je prioriteiten zijn, zoals de locatie van de matches, de mogelijkheid om matches te vinden op basis van jouw persoonlijkheid, of de mogelijkheid om matches te vinden met mensen die dezelfde interesses delen.Door de verschillen tussen Happn en andere dating-apps te begrijpen, kun je een weloverwogen beslissing maken over welke app het beste bij jou past. Probeer ze uit en ontdek welke app het beste aansluit bij jouw unieke zoektocht naar de perfecte match!

Happn dating app perfecte match

Voordelen van Happn app

Mogelijk heb je wel iemand gezien die je leuk vond, maar heb je hier geen actie in ondernomen. Nu is de kans klein dat je dezelfde persoon opnieuw zult tegenkomen. De datingapp van Happn kan hierbij een beetje helpen. Hiervoor is het echter wel nodig dat de ander ook lid is van Happn, aangezien de app op basis van locatie en tijdstip kan achterhalen wie bij elkaar in de buurt is geweest. Je kunt zelfs zien of dit vaker heeft plaatsgevonden en of jullie dus vaker om elkaar heen cirkelen. Wanneer deze persoon je verder aanspreekt, kun je dit kenbaar maken door zijn profiel te liken of door deze juist weg te scrollen.

Wel of niet leuk?

Je kunt in de datingapp Happn verschillende profielen bekijken. Deze worden je in een algemeen overzicht getoond en op basis van een persoonlijke omschrijving en de profielfoto’s kun je bepalen of een dergelijk profiel je interesse heeft of niet. Je geeft door middel van een hartje aan of je iemand interessant vindt. Wanneer dit niet het geval is, geef je het profiel een kruisje. Zo verdwijnt het uit zicht en komen er nieuwe profielen langs, waarover je een indruk mag achterlaten.

hartje of kruisje geven

Contact leggen voor kennismaking

Zodra je hebt aangegeven dat iemand je leuk lijkt, wacht je tot hier een reactie op terug komt. Wanneer duidelijk is dat de ander jou ook leuk vindt, krijg je de mogelijkheid om met de ander in contact te komen. Het kan echter ook voorkomen dat een ander jouw profiel nog niet eens heeft bekeken, wat het wachten op een bevestiging extra langdradig kan maken. In dat geval heb je de mogelijkheid tot het versturen van een ‘charm’. De ander krijgt hier namelijk een aparte melding over, waardoor hij of zij kan besluiten jouw profiel te bekijken.

Charms voor meer Crushes

Een ‘charm’ kan leiden tot een ‘crush’, een wederzijdse like op elkaars profiel. Het contact kan zo sneller gelegd worden. Wanneer de ander geen interesse heeft, is dit ook gelijk sneller duidelijk. Dit scheelt een onnodig lang en hoopvol afwachten en kun je verder gaan met je zoektocht naar mister of mrs. right. Bij aanmelden van een lidmaatschap krijg je de beschikking tot een tiental ‘charms’, waarmee je mensen kunt attenderen op jouw profiel. Wanneer deze op zijn, kun je uiteraard extra ‘charms’ bijkopen, voor slechts € 0,10 of € 0,20 per stuk.

charm verzenden

Chatfunctie is laagdrempelig

Zodra er een ‘crush’ is gevormd, kun je met elkaar chatten. Zo kun je de ander al wat beter leren kennen, zonder dat het te ongemakkelijk wordt. Wanneer je opmerkt dat je elkaar had kunnen treffen op andere locaties, heb je gelijk een goed onderwerp om de conversatie mee te op te starten. Blijkbaar komen jullie interesses meer overeen en het loont om dit verder uit te zoeken. Via de chatfuncties kun je leuke gesprekken voeren, verhalen vertellen over je dag en zo een goede indruk krijgen over hoe iemand op je reageert. Ook kun je zelf uiteraard zo een beter beeld krijgen van iemand.

Optionele functies

Naast een tekstbericht kun je ook meer over de ander te weten komen, via andere opties binnen Happn. Je kunt het bericht opvrolijken met aparte stickers of muziek delen via Spotify. Ook kun je voiceberichtjes achterlaten, zodat je elkaars stem kunt horen. Ook hierin zit vaak onbewust een hoop informatie over hoe de ander in elkaar steekt. Een stem heeft toch ook een bepaalde uitwerking op hoe je iemand interpreteert. Je kunt op basis van al deze informatie en gedeelde ervaringen bepalen of je iemand in het echt wilt ontmoeten tijdens een persoonlijke date. Zonder gelijk te dichtbij te komen, leer je zo toch al ongemerkt veel over iemand weten.

smartphone met Spotify conversatie

Manieren om succesvol te zijn op Happn: de do’s en don’ts

Op zoek naar succes op Happn? Of je nu nieuw bent op de dating-app of al een tijdje swipet, het vinden van een match en het starten van een gesprek kan een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er bepaalde do’s en don’ts die je kunt volgen om jouw kansen op succes te vergroten. In dit artikel geven we je 10 manieren om succesvol te zijn op Happn, van het optimaal inrichten van je profiel tot het voeren van een interessant gesprek. Lees verder en ontdek hoe je het meeste uit Happn haalt.

 • Profiel: Als eerste is het belangrijk om een aantrekkelijk en verleidelijk profiel op te zetten. Voeg foto’s toe die jouw persoonlijkheid en interesses weerspiegelen. Zorg ervoor dat de foto’s helder en recent zijn en wees niet bang om iets leuks of humoristisch toe te voegen.
 • Bio: Vergeet niet om een complete en informatieve bio te schrijven. Dit is jouw kans om jezelf te beschrijven en uit te leggen wat je zoekt in een match. Gebruik humor en originaliteit en wees niet bang om jezelf te laten zien.
 • Gesprek: Houd het gesprek luchtig en ontspannen. Stel open vragen en luister naar wat je match zegt. Wees niet bang om een uniek en opvallend eerste bericht te sturen.
 • Fatsoen: Het is ook belangrijk om respectvol en fatsoenlijk te zijn. Houd het gesprek op een fatsoenlijk niveau en vermijd ongepaste opmerkingen of verzoeken.
 • Geduld: Bovendien is het belangrijk om geduldig te zijn en niet te snel op te geven. Het vinden van de juiste match op Happn kan tijd en moeite kosten, maar door deze tips te volgen, kun je jouw kans op succes op Happn vergroten.
 • Openheid: Tot slot, onthoud dat Happn een manier is om nieuwe mensen te ontmoeten en niet te snel verwachtingen moet hebben. Het is belangrijk om te genieten van het proces en open te staan voor nieuwe ervaringen. Succesvol zijn op Happn betekent vooral dat je plezier hebt en nieuwe connecties maakt.

De juiste chemie en verwachtingen

In deze blogpost hebben we je laten zien hoe Happn werkt en hoe het zich verhoudt tot andere dating-apps. Hopelijk heb je nu een beter beeld van wat je kunt verwachten en kun je de perfecte dating-app voor jouw behoeften kiezen. Onthoud altijd dat het vinden van een match online alleen het begin is, het belangrijkste is om de juiste chemie en verwachtingen te hebben bij een echte date. Het succes van online dating hangt af van hoe je ermee omgaat, dus blijf positief en open-minded. Veel succes!

8 reacties op “Happn: de dating-app die je leven verandert?”

 1. MGTOW schreef:

  @SUPERBOER; helaas werkt de gratis versie van Tinder langt niet meer zo goed als voorheen en ben je als man zijnde eigenlijk wel verplicht te betalen wil je er een redelijke hoeveelheid matches krijgen. En dat abonnement is veel te duur, wel 30 euro/maand. Het is allemaal veel te commercieel geworden en Tinder bedondert de boel. Zelfs met een nep profiel (knappe man, normale tekst) maar weinig matches.

 2. superboer schreef:

  is tinder wel wat mgtow? beter dan een betaalde date site? zoals lexa? vele vrouwen op leze reageren helemaal niet, vraag me af of er daar vele nep profielen tussen zitten. En vele niet betalende leden.. vele arrogante vrouwen ook, allemaal als hobby uit eten, terrasje, netflix,vakantie, etc. vind 98procent van de vrouw op date site niet om aan te gluren, niks aantrekkelijk aan. Te dik en dan dat haar, net alsof ze van het carnaval weer komen, arrogante vrouwen ook. zou je op tinder niet zulke vrouwen tegen komen? of allemaal het zelfde mgtow?

 3. MGTOW schreef:

  Op Happn valt het nog wel erg mee met de scammers. Omdat mensen alleen getoond worden als ze in je buurt zijn geweest is het bereik beperkt. Scammers willen zo veel mogelijk mensen benaderen dus gaan eerder naar een website of Tinder.
  Zodra er om geld wordt gevraagd dan weet je dat het een scammer of scamster is.Vaak zijn het criminele bendes vanuit Nigeria.

 4. Yo schreef:

  Happn: Tot 3 x toe contact met Engelstalige mannen die uiteindelijk op geld uit zijn of zelfs als scammer te vinden zijn op Internet. De een professioneler dan de ander. Wilde dit toch melden!! Wees op je hoede

 5. pascal schreef:

  ik heb hier wellicht een goeie match gevonden
  maar ik had wel graag eens geweten als ik like heb
  hoe ik deze terug vind want dat lukt mij niet

 6. marcel schreef:

  ik heb een jaar af genomen met automatisch verlengen.
  maar kan nergens vinden hoe ik dat moet verwijderen

 7. MGTOW schreef:

  Happn is een nep app waar niets ‘happent’. Op die manier proberen ze je te verleiden tot de aankoop van dure credits. Met die credits zou je de aandacht van iemand kunnen trekken en misschien gebeurt er dan wel wat. Veel vrouwen die wel honderd keer voorbijkomen, de app staat er op een gegeven moment helemaal vol mee. Maar is dus allemaal nep en er gebeurt niets.

 8. Emma schreef:

  Hoe merk ik of iemand, die ik een hartje heb gestuurd, mij met het kruisje weggeklikt heeft? Zie ik die persoon dan nog?
  Dit alles over Happn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---