Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Chatten op datingsites – Wat zijn de mogelijkheden?
Chatten op datingsites

Chatten op datingsites - Wat zijn de mogelijkheden?

Welke online datingsite?
16 februari 2021

Daten is altijd een spannende onderneming. Zeker met blind dates weet je niet wat je kunt verwachten. Misschien geef je er zelfs wel de voorkeur aan om vooraf al een beetje een indruk van iemand te hebben, zodat je kunt bepalen of een date wel zo verstandig is. Om aan deze behoefte tegemoet te komen, bieden veel online datingsites de mogelijkheid om te chatten. Je kunt zo al met iemand kennis maken voordat je besluit om met iemand persoonlijk af te spreken.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Leer iemand kennen via de datingsite chat

Er zijn verschillende datingsites waar je gratis kunt gaan chatten. Dit is erg leuk om te doen en zo kun je nog makkelijker een persoon leren kennen. Het sturen van berichten is leuk om te doen maar het kan zijn dat je lang moet wachten op een antwoord. Dit is met het chatten niet het geval. Het enige wat je doet is een persoon aanspreken en dan kun je een leuk gesprek gaan starten. Meestal kun je gratis chatten op datingsites, maar bij sommige datingsites moet je eerst een lidmaatschap afsluiten om dit te kunnen doen.

chatten

Gratis of betaald chatten op datingsites

Wanneer deze mogelijkheid je aanspreekt, doe je er goed aan om een profiel aan te maken bij een datingsite die een chatfunctie aanbiedt. Niet elke datingsite biedt dit en er zijn daarnaast nog verschillen per datingsites. Bij sommige zul je deze mogelijkheid in het gratis basispakket vinden, terwijl het bij andere sites enkel beschikbaar wordt zodra je ervoor betaald. Afhankelijk van hoe belangrijk deze mogelijkheid voor je is, kun je dus bepalen of je dit wel of niet als optie wilt krijgen aangeboden.

Datingsites met chatfunctie

De meeste bekende Nederlandse datingsites die een chatfunctie aanbieden als onderdeel van hun service, zijn onder meer Lexa, Pepper en Weetwiejedate. Daarnaast bieden ook Parship, Tinder, Happn en Baboo deze mogelijkheid. Bekijk per datingsites wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn voor het gebruik van de chatfunctie. Soms kunnen namelijk enkel vrouwen overgaan tot het uitnodigen van een gesprek en in andere gevallen dien je van beide kanten interesse te tonen, voordat een gesprek via chat tot stand kan komen. Dit is per datingsite verschillend, dus bepaal zelf welke werkwijze jou het meest aanspreekt. Hoeveel wil je zelf gelijk prijsgeven en hoeveel wil je weten van de ander voordat deze functie beschikbaar wordt? Dit zijn allemaal aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden alvorens je een profiel aanmaakt.

chatten op datingsites

Voorsprong via chat

Chatten op datingsites maakt het mogelijk om met een persoon in contact te komen. Nadat je verschillende profielen voorbij hebt zien komen en bij enkele hebt aangegeven dat je hierin interesse hebt, kun je vaak al tot een gesprek overgaan. Zeker als er wederzijdse interesse in elkaars profiel is, kan het interessant zijn om meer over elkaar te weten te komen. Zo kun je op afstand en toch op spontane wijze met elkaar kennismaken en ontdekken of de match sterker wordt. Indien dit niet het geval is, laat je het contact weer los en blijft de teleurstelling beperkt. Je hebt er gevoelsmatig minder in geïnvesteerd dan wanneer je gelijk face-to-face elkaar moet ontmoeten. Je kunt spontaan en open zijn, zonder je te zeer kwetsbaar open te stellen. Dit maakt chatten zo aangenaam.

Positief profileren

Een leuk gesprek via de chatfunctie wil nog steeds niet zeggen dat de persoon ook daadwerkelijk hetzelfde overkomt wanneer je diegene in persoon zult ontmoeten. Het profiel kan altijd extra positief zijn neergezet en ook de spontaniteit die iemand in een chat kan tonen, kan vervagen zodra er contact gelegd moet worden in de directe realiteit. Alsnog hoeft dit niet gelijk te betekenen dat de persoon tegenvalt, je doet er alleen verstandig aan om je verwachtingen niet te hoog op te laten lopen. Ook jij kunt jezelf positiever en mooier hebben weergegeven, waardoor een ontmoeting alsnog wat stroever en ongemakkelijker kan verlopen. Houd hiermee rekening wanneer een persoonlijke kennismaking in de planning zit.

spontaan

Voorzichtigheid is geboden

Uiteraard blijft het raadzaam om jezelf goed te beschermen. Ondanks dat het contact tijdens het chatten gezellig en positief verlopen kan, wil dit nog niet garanderen wie je voor je hebt. Het is dan ook belangrijk om tijdens het chatten op datingsites geen persoonlijke gegevens te delen. Denk hierbij aan je adresgegevens, je volledige naam of je telefoonnummer. Het is een ideale methode om met een ander in contact te komen en gezellige gesprekken te hebben, echter blijft het onduidelijk met wie je te maken hebt. Houd dit altijd in gedachten wanneer je chat met vreemden en dan kom je uiteindelijk vanzelf uit bij iemand bij wie het totaalplaatje helemaal klopt.

Een eerste indruk via de chatfunctie

Chatten biedt zo zeker de mogelijkheid om iemand te leren kennen en een eerste indruk van iemand te krijgen, alvorens je besluit om daadwerkelijk met diegene op stap te gaan. Het biedt immers ruimte voor gezellige, open en stressvrije communicatie.

chat

Het regelen van een date bij een gratis chat

Het is ook mogelijk om een eerste online date te gaan regelen tijdens een gratis chat. Ga hier dan niet meteen over beginnen maar begin eerst een gezellig praatje. Vraag dan wat een ander leuk vindt of wat deze persoon graag doet tijdens een eerste date. Misschien hoor je wel dat deze persoon het leuk vindt om wat te gaan drinken of het leuk vindt om een wandeling te gaan maken. Je kunt dan voorzichtig voor gaan stellen om dit samen met hem of haar te gaan doen. Je merkt dan ook meteen of deze persoon dezelfde interesse in jou heeft als jij in hem of haar hebt. Wees in ieder geval niet te dringend en toon ook begrip. Gratis chatten kan dus heel spannend en leuk zijn, maar houdt ten alle tijden rekening met de andere persoon.

Wees niet opdringerig

Het kan zijn dat de persoon aangeeft dat hij of zij niet meteen bij het eerste contact een date wil afspreken. Ga je dan ook niet opdringen maar toon begrip en benader hem of haar een paar dagen later nog eens en laat weten dat je het eerste gesprek erg interessant en leuk vond. Je zult zien dat als er dan weer een leuk gesprek volgt dat deze persoon ineens wel open zal staan voor een date. Lees ook de Do’s en Dont’s van chatten op datingsites. Net zoals is in het gewone leven is ook bij het daten geduld soms een schone zaak …

opdringerig

Geen antwoord op de chat?

We horen vaak dat mensen klagen dat er geen antwoord komt maar daar hebben deze mensen vaak zelf een groot aandeel in. Wanneer je alleen maar ‘Hallo’ of ‘Hoi’ zegt dan is het niet waarschijnlijk dat je meteen een enthousiast antwoord krijgt. Wees origineel en geef eens een compliment, je kunt bijvoorbeeld eerst het profiel van deze persoon door gaan lezen. Hier zie je veel informatie instaan en dan kun je gaan vragen hoe het met zijn of haar sport gaat. Verder kun je een compliment gaan geven.

Complimenteer en heb interesse in de ander!

Wanneer je vindt dat iemand mooie ogen heeft dan kun je dat gerust zeggen want iedereen vindt het leuk om complimentjes te krijgen. De kans dat je dan een antwoord terug gaat krijgen is veel groter. Maak er dan ook een leuk gesprek en probeer geïnteresseerd te blijven. Je kunt ook best wat over jezelf vertellen maar je zult zien dat als je zelf interesse gaat tonen dat de ander dit ook bij jou gaat doen. Vooral als je een interesse hebt die je samen deelt dan kun je hier een leuk gesprek over voeren en zo elkaar beter leren kennen. Het gratis chatten is echt makkelijker dan je denkt en als je toch een afwijzing krijgt dan moet je je dit niet teveel aantrekken. Er zijn talloze leuke vrijgezellen en er zijn altijd wel mensen die zin hebben om met jou een gesprek aan te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items