Welke Online Datingsite
Hoe vraag ik iemand uit?

Hoe vraag ik iemand uit?

Welke online datingsite?
07 februari 2021

Iemand mee uitvragen die je heel leuk vindt, dat is voor de meeste mensen heel erg spannend. Het kan maanden, ja soms zelfs wel jaren duren voordat die stap wordt genomen of het komt er helemaal niet van, je durft het gewoonweg niet. Stel dat die ander jou helemaal niet ziet zitten, of erger nog: je in je gezicht uitlacht. Je moet er natuurlijk niet aan denken. Soms blijf je dan maar liever gewoon rondlopen met al die verliefde gevoelens. Op die manier word je tenminste niet gekwetst. Maar ja, ondertussen blijf je wel fantaseren over hoe het zou zijn, wanneer je wel die hoge drempel zou nemen. Wie weet wat voor moois er uiteindelijk uit zou kunnen ontstaan na een avondje uit samen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe pak je het aan?

Voorbereiding is ook hier van belang. Bedenk van tevoren goed waar je iemand mee naar toe wilt nemen en wanneer. Een eerste date is super spannend. Houd er rekening mee dat die ander op die dag misschien niet kan en bedenk ook een alternatieve datum. Voor wat betreft de locatie, dit kan een kroegje, een restaurant of de bioscoop zijn, maar je kunt ook samen een activiteit ondernemen, waarvan je weet dat die ander het ook leuk vindt. Samen een boswandeling maken bijvoorbeeld, of een museum of dierentuin bezoeken. Voordeel van zulke uitjes is dat het wat minder als een date aanvoelt en je hierdoor misschien allebei wat meer ontspannen bent.

iemand uit vragen

Kies een geschikt moment

Het kan heel lastig zijn om een geschikt moment te vinden om iemand mee uit te vragen. Je wilt uiteraard liever geen andere mensen om jullie heen wanneer je de vraag stelt. Het liefst ben je even alleen met die ander. Het beste kun je dan eerst even een luchtig gesprekje met die ander houden, zodat je allebei wat op je gemak bent. Wanneer je dan zover bent om de vraag te stellen, wees dan niet bang wanneer deze er niet vloeiend uitkomt. Het is logisch dat je gespannen bent en ook die ander zal begrijpen hoe lastig het voor je is om zoiets te vragen. Dus wanneer je dit stamelend en met een rood hoofd doet, niets aan de hand!

Wordt het een ja of een nee?

Je hebt het gedaan: die belangrijke vraag gesteld! Maar dan, wat gaat jouw droomman of droomvrouw antwoorden? Krijg je het antwoord nee te horen? Dit hoeft nog steeds niet te betekenen dat dat die ander jou niet leuk vindt. Misschien komt het later alsnog tot een afspraakje. Respecteer dit antwoord en laat alleen weten dat je het jammer vindt.

ja of nee

Maar oh, wat als je het antwoord ja te horen krijgt! Probeer je enthousiasme in toom te houden en voorkom dat je een gat in de lucht springt. Laat wel op een rustige manier blijken dat je blij bent dat die ander met jou mee uit wil. Bespreek vervolgens de details met betrekking tot de afspraak en babbel nog even door over wat anders. Zo wek je niet de indruk dat het gesprekje alleen om het maken van een afspraakje draaide. Bereid de date goed voor, wees op je best en geniet vooral van de tijd die jullie samen doorbrengen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.