Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Verhoog kans op 2e date: tips voor eerste online date!
eerste online date

Verhoog kans op 2e date: tips voor eerste online date!

Welke online datingsite?
11 oktober 2023

De eerste date is altijd spannend, maar een eerste online date brengt nog een extra uitdaging met zich mee. Het is belangrijk om een goede eerste indruk te maken en de juiste sfeer te creëren, zodat de kans op een vervolgdate vergroot wordt. Gelukkig zijn er een aantal tips en tricks die je kunt toepassen om ervoor te zorgen dat je eerste online date een groot succes wordt. In dit artikel delen we onze expertadviezen voor een onvergetelijke eerste online date. Of je nu op zoek bent naar liefde of gewoon op zoek bent naar een leuke tijd, dit artikel is de perfecte gids voor jou.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

De eerste online date: waar moet ik rekening mee houden?

Heb je binnenkort je eerste online date? Spannend! Maar wat is online daten nu eigenlijk precies waar moet je vooral op letten? Met online daten wordt alle vormen van online contact bedoeld waar het vinden een partner voor een serieuze relatie de reden is. In dit artikel bespreken we een aantal tips voor je eerst online dat, zoals wat je absoluut niet moet doen en wat je natuurlijk wel moet doen. Het online daten is steeds meer in opkomst en hier zijn begrijpelijke redenen voor te bedenken. Tegenwoordig zijn steeds meer mensen op het internet te vinden en wordt het steeds lastiger om gewoon leuke mensen te ontmoeten bij de dagelijkse bezigheden, op het werk of zelfs in het uitgaansleven.

online daten

Een online date vinden

We ontleren de kunst van de directe sociale communicatie en zoeken ons heil steeds vaker in digitale omgevingen waar we op veilige afstand de situatie kunnen aftasten. Dit heeft zeker ook genoeg pluspunten en voordelen, die het vinden van een date een stuk gemakkelijker maken. Toch zal eens de eerste keer zijn dat je je aan een dergelijk avontuur waagt en zul je je afvragen waar je allemaal rekening mee moet houden. Hoe gaat het online daten precies in zijn werk en wat zijn de aandachtspunten die dit tot een veilige onderneming maken? Zodra je hier goed van op de hoogte bent, is er niets meer dat in de weg staat om die ene speciale date te vinden.

Online contact: Waar op letten?

Een eerste online date start natuurlijk altijd met het eerste online contact en hier is het belangrijk dat je een aantal zaken goed doet bij je eerste online contact. Geef ten eerste nooit zomaar je persoonlijke gegevens zoals je adres, telefoon of e-mailadres. En natuurlijk helemaal niet bank- of creditcardgegevens als hier iemand om vraagt. Plaats dit soort informatie ook nooit in je profiel.

online contact veiligheid

Communicatie

Let daarnaast altijd op de manier waarop iemand communiceert. Wanneer iemand al te snel om bepaalde persoonlijke gegevens vraagt, dan kan het zijn dat er iets niet goed in de haak zit. Als je twijfel is het altijd verstandig om iemand te blokkeren en door te zoeken naar iemand anders. Volg altijd je gevoel, want in de meeste gevallen klopt je gevoel namelijk prima. Wanneer je twijfelt over de oprechtheid van iemand, stop er dan direct mee. Probeer altijd naar het algemene beeld van iemand te kijken, want dat moet gewoon echt kloppen.

Online nepprofielen

Een eerste aandachtspunt waar je bij het online daten op moet letten, is de mogelijkheid dat je met een nepprofiel te maken krijgt. Er zijn veel mensen die zich als lid aanmelden voor de datingsites en hier zitten ook ongetwijfeld enkele tussen die hier verkeerde bedoelingen mee hebben. Zulke mensen doen zich voor als iemand anders en proberen zo contact te leggen met mensen waar ze misbruik van kunnen maken. Dit kan op emotioneel, fysiek of financieel vlak zijn.

Online nepprofiel

Nepprofielen door datingsites

Het kan voorkomen dat een datingsite dergelijke nepprofielen zelf aanmaakt, om zo een hoger ledenbestand te krijgen, echter zijn er ook tal van nepprofielen waar wel een daadwerkelijk persoon bij betrokken is, maar die bijbedoelingen heeft. Je kunt hier dan wel een reactie terugverwachten en mogelijk is de persoon uiterst charmant en verleidend, uiteindelijk is er geen sprake van oprechte interesse voor een daadwerkelijke date. Wel kan hij of zij je de indruk geven dat je precies bent wat hij zoekt, maar blijkt achteraf dat de persoon je enkel wil misleiden om geld van je te vangen.

Verbreek het contact met een nepprofiel

Vaak hebben dergelijke nepprofielen profielen geen foto, wordt er niet duidelijk geantwoord op je vragen en ontvang je eerder algemene teksten, in plaats van dat er daadwerkelijk interesse uit blijkt in wie jij bent. Ook zal al snel het thema geld ter sprake komen. Dit zijn allemaal red flags waar je bedachtzaam op moet zijn. Als het niet goed voelt, verbreek het contact dan gelijk, anders wordt je mogelijk snel misleid.

generieke avatar

Catfish

Een andere mogelijkheid is dat je te maken krijgt met een catfish. Hierbij doet iemand zich ook voor als een ander, om zichzelf mooier neer te zetten en je te doen overtuigen dat ze aantrekkelijk zijn. Je krijgt een bepaald beeld voor geschoteld, via het profiel of chatfunctie, terwijl hier niets van klopt. Vaak zijn de foto’s die in het profiel gebruikt worden, niet van de persoon in kwestie, maar zijn deze gewoon van het internet geplukt.

Twijfelachtige verhalen

De ander dingen over zichzelf vertellen die niet met de waarheid overeenkomen. De persoon kan overdrijven of het hebben van een belangrijke baan of een duister verleden verzwijgen. Ook kan hij of zij een emotioneel verhaal doen om je medeleven te winnen en zo je emotioneel voor hen te winnen, terwijl ook hier niets van waar blijkt te zijn als je er later op terug komt. Wanneer je uiteindelijk met zo iemand zal afspreken, kom je van de koude kermis terug en blijkt dat je met een heel ander persoon te maken hebt. Als de verhalen ‘te mooi om waar te zijn’ lijken, dan is dit vaak ook het geval. Als je hier bedachtzaam op bent, dan zul je de nepprofielen er snel genoeg uit kunnen halen.

persoon met twee gezichten

Eerst online ontmoeten

Om beter te kunnen inschatten met wie je te maken hebt en om vast te stellen dat de persoon inderdaad hetzelfde is als op de foto’s, is het belangrijk om eerst visueel contact met je aanstaande date te hebben. Zo krijg je een nog betere indruk van de persoon in kwestie en kun je gemakkelijker aan de gezichtsexpressie zien of er inderdaad een klik kan ontstaan. Je kunt een keer via Skype of FaceTime afspreken en zo elkaar al ontmoeten, voordat jullie op date gaan. Dit is zowel leuk, omdat je hem of haar al eventjes in levenden lijve kunt zien, als veilig omdat je zo een betere indruk krijgt. Zeker bij het online daten, waar iedereen zich kan aanmelden, is dit een extra bescherming. Het is niet verstandig om zomaar met iemand af te spreken, op grond van een enkel chatberichtje. Je weet gewoon niet met wie je werkelijk te maken krijgt.

Vervolg: de offline date?

Als je van plan bent om met iemand voor de eerste keer af te spreken, spreek dan altijd op een drukke plek af in het openbaar. Dit doe je vooral voor je eigen veiligheid en nodig dus nooit iemand de eerste keer bij je thuis uit. Door een openbare plek te kiezen, kun je als het tegenvalt altijd makkelijk vertrekken. Laat elkaar (uit)praten. Er is niets vervelender wanneer je niet je eigen verhaal kunt doen. Luisteren tijdens je eerste online date is ontzettend belangrijk. Vooral vrouwen vinden het zeer aantrekkelijk wanneer een man goed luistert, maar zorg daarnaast er ook voor dat je wat interessants over jezelf verteld.

afspreken druk café

Voorkom stiltes

Zorg dus niet voor pijnlijke stiltes en behoudt die flow in het gesprek. Wees daarnaast altijd eerlijk, ook tijdens het gesprek. Voel je geen klik of niets meer dan een vriendschap, zeg dit dan. Er iets niets vervelender voor iemand om diegene aan het lijntje te houden. Dit is zonde van jullie tijd en energie.

Spreek af in openbare gelegenheden

Zodra alles dan toch goed aanvoelt, kun je op een date. Spreek hiervoor alsnog af in openbare gelegenheden als restaurants, waar ook genoeg andere mensen aanwezig zijn. Je wilt niet gelijk met een onbekende alleen zijn of iemand laten weten waar je woont, werkt of leeft. Je voorkomt zo dat er onaangename dingen gebeuren tijdens de date als de persoon in kwestie toch andere bedoelingen heeft.

openbare gelegenheid park

Blijf jezelf en zo positief mogelijk

Tijdens de date zelf is het belangrijk dat je je kunt ontspannen en jezelf van je beste kant kunt laten zien. Positiviteit is hierin heel belangrijk, aangezien dit je aantrekkelijk en benaderbaar maakt. Zo maak je een goede eerste indruk en zal de date een stuk aangenamer verlopen. Je zit nergens aan vast, dus gebruik de gelegenheid om helemaal te stralen. Wie weet loopt de date dan wel uit tot een heuse relatie.

Maak je eerste online date tot een groot succes

We hopen dat de tips en tricks die we in dit artikel hebben gedeeld, je hebben geholpen om je eerste online date tot een groot succes te maken. Of je nu op zoek bent naar liefde of gewoon op zoek bent naar een leuke tijd, onthoud altijd dat communicatie en eerlijkheid de sleutel zijn tot succes. Blijf jezelf en wees niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. En bovenal, wees niet te hard voor jezelf en onthoud dat een eerste date altijd spannend is, ongeacht of het online of offline is. Als je op zoek bent naar meer advies over online dating, bekijk dan onze andere artikelen op WelkeOnlinedatingSite.nl. Veel succes met je volgende online date!

Lees ook deze artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---