Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Scoor meer online dates met deze persoonlijke omschrijving tips!
Iemand ontvangt positieve reacties vanwege een aantrekkelijke profielbeschrijving.

Scoor meer online dates met deze persoonlijke omschrijving tips!

Welke online datingsite?
19 januari 2024

Ben je actief op datingsites of dating-apps en wil je meer succes hebben in het vinden van een match? Dan is het belangrijk om aandacht te besteden aan je profielbeschrijving. Je persoonlijke omschrijving is immers het eerste wat andere gebruikers zien wanneer ze jouw profiel bekijken. Het is dus cruciaal dat deze beschrijving aanspreekt en een goede indruk achterlaat. In dit artikel op Welkeonlinedatingsite.nl lees je alles wat je moet weten over het schrijven van een effectieve profielbeschrijving. Je ontdekt welke informatie je het beste wel en niet kunt delen, en krijgt tips om je beschrijving origineel en aantrekkelijk te maken. Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie of gewoon casual wilt daten, met de juiste profielbeschrijving vergroot je jouw kansen op het vinden van de perfecte match. Lees snel verder en ga aan de slag met jouw datingprofiel!

In dit artikel bespreken we de volgende onderwerpen:

Persoonlijke omschrijving op een datingsite of dating-app

Wanneer je je aanmeldt voor een online datingsite, dan zul je meer over jezelf moeten vertellen om betere resultaten te kunnen behalen. Misschien ben je niet gewend om jezelf te profileren als een aantrekkelijke catch en dan is het zeker een uitdaging om een goede profielschets te schrijven. Toch is het ook een goede oefening en een noodzakelijke eerste stap om op te vallen tussen de vele andere profielen die op de datingsite getoond gaan worden aan potentieel geïnteresseerde dames of heren. Hoe meer persoonlijke informatie je op de datingsite of datingapp toevoegt, des te beter wordt het beeld dat andere leden van je zullen hebben. De profielschets is hier specifiek voor bedoeld en het streelt uiteraard eveneens het ego als je hier voldoende likes op kunt ontvangen.

Persoonlijke omschrijving op een datingsite of dating-app

Een Profiel aanmaken op een datingsite of dating-app

Zodra je je aanmeldt als lid bij een online datingsite, kun je aan de slag met een profielschets. Hierin vertel je meer over jezelf, zodat iedereen een idee krijgt met wie ze te maken hebben. Je kunt vertellen over je werk, je hobby’s, vakanties en andere interessante details over je persoonlijkheid of leven. Hoe zorgvuldiger je dit doet, des te meer zul je opvallen tussen de profielen van andere leden. Bovendien zal er gerichter gezocht kunnen worden naar een perfecte match, aangezien deze aan je worden voorgelegd op basis van informatie die je deelt op je profiel.

Maak een aantrekkelijke profielschets

Hoe meer je vertelt, des te meer aansluitpunten er gelegd kunnen worden met de profielen van anderen. Een date is zo een stuk sneller geregeld. De profielschets is de aangewezen plek om meer over jezelf te delen. Hoe aantrekkelijker je deze weet te maken, des te meer mensen zullen je profiel bekijken en hun interesse tonen door je pagina te liken. Val je erg in de smaak dan loop je zelf kans dat geïnteresseerde dames of heren je een persoonlijk bericht sturen. Wanneer hun profiel jou eveneens aanspreekt, kan de conversatie gestart worden en ben je weer een stap dichterbij een leuke date.

Profielbeschrijving met diverse interesses voor meer verbindingsopties.

Verschil in profiel tussen man en vrouw

Mannen en vrouwen benaderen het delen van persoonlijke informatie op een datingsite heel anders. Er zijn dan ook zeker tips te bedenken die je in gedachten mee kunt nemen zodra je een eigen profielschets gaat aanmaken. Mannen hebben de neiging om minder direct naar de profielschets bij vrouwen te letten. Hun aandacht gaat vooral uit op de profiel- en aanvullende foto’s, aangezien mannen meer visueel zijn ingesteld. Zij zullen niet een gehele profielschets doornemen en daarna pas interesse tonen. Vaak is een eerste indruk al gelegd op basis van de foto’s die je als vrouw op je profiel plaatst. Je doet er dan ook goed aan om de tekst vooral kort en bondig te houden en niet een hele lange lap tekst te schrijven (Denk om schrijffouten!). Hier wordt vaak toch aan voorbij gegaan.

Maak een duidelijke omschrijving

Een duidelijke omschrijving over wie je bent en waar je interesses naar uit gaat, is voldoende. Vermijd vooral informatie over vorige relaties, of over de lijst aan kwaliteiten waaraan een man moet voldoen. Breng humor in je tekst, zodat voor iedereen duidelijk is dat je leuk gezelschap bent. Mannen kunnen in hun profielschets informatie zetten over hun werk, interesses en ideeën voor een leuke date, om zo de aandacht van het vrouwelijk schoon te trekken. Uiteraard zullen goede profielfoto’s ook uitkomst bieden, al willen vrouwen juist vaak ook graag meer weten over de man in kwestie. Mannen doen er daarom wel goed aan om wat meer te omschrijven.

Verschil in profiel tussen man en vrouw

Privégegevens delen

Op een datingsite of datingapp doe je er verstandig aan om niet gegevens te delen die te persoonlijk zijn. Een e-mailadres of telefoonnummer of adresgegevens horen zeker niet thuis in een persoonlijke profielschets. Het wordt ook ten degen afgeraden deze persoonlijke informatie te snel te delen met mensen die je eigenlijk nog nauwelijks kent. Bouw eerst een band op en bekijk met wie je te maken hebt, voordat je meer van dit soort kwetsbare informatie deelt. De onlinedatingsite zal deze informatie ook zelf nooit met andere leden delen. Hiervoor kun je de privacyverklaring lezen die de datingsite hanteert. Het is verstandig hier zelf ook zorgvuldig mee om te springen. Deel wat nodig is om op een leuke manier met anderen in contact te komen.

Ongeschreven regels

In de regel krijgen vrouwen veel meer reacties op hun profiel dan mannen. Hiervoor hoeven ze niet veel meer te doen dan leuke foto’s plaatsen. Mannen moeten vaker initiatief nemen dan vrouwen. Zij moeten dus net iets harder werken om reacties te krijgen op hun profiel. En daarbij komt ook dat vrouwen kritischer zijn dan mannen als het gaat om de profieltekst. Er gelden daarom voor beide geslachten andere regels voor een succesvolle profieltekst.

Zelfverzekerde vrouw trekt aandacht met aantrekkelijke foto's."

Een succesvolle profieltekst voor mannen

Het allerbelangrijkste is dat je informatie over jezelf klopt en dat je deze informatie ondersteunt met foto’s als soort van bewijsmateriaal. Voorbeeld: zeg je op je profiel dat je goed kan koken, plaats dan de foto van heerlijke maaltijd die je hebt gemaakt. Vrouwen zijn het meest aangetrokken tot mannen die doen wat ze zeggen.

Laat zien wie je bent

Nietszeggende of oppervlakkige informatie zorgt niet voor succes op datingsites. Deze informatie kan namelijk suggereren dat je ook saai en oppervlakkig bent en daar is geen enkele vrouw naar op zoek. Een vrouw wil een man met daadkracht, gezonde portie zelfvertrouwen, passies en dromen. Laat op je profiel zien en weten dat je deze eigenschappen bezit. Geef ook aan wat je zoekt in een vrouw. Dit laat zien dat je weet wat je wilt.

datingprofiel: laat zien wie je bent

Voorbeelden van onderwerpen die je kunt beschrijven:

  • Werk: Geef een korte beschrijving wat je doet, maar besteed meer aandacht aan waarom je dit werk doet. Wat vind je leuk aan je werk? Wat drijft je en heb je nog ambities?
  • Hobby’s of dingen die je graag doet: dit kan van alles zijn zoals bepaalde sporten, culturele uitjes maar ook series of een goede film kijken kan prima een hobby zijn. Leg ook uit waarom je dit graag doet en wat voor gevoel het je geeft. Bijvoorbeeld rust, ontspanning, gezelligheid, uitdaging.
  • Ambities of wensen: er is vast nog wel iets dat je nog graag wilt doen. Hoe klein ze ook lijken, alles is goed om te vermelden omdat dit laat zien dat je ambities hebt en durft te dromen.

Het gaat niet om de lengte van de tekst, om gaat om de kracht van de woorden die je gebruikt. Zet er dus niet iets in dat overbodig is zoals de reden waarom je jezelf hebt ingeschreven.

De beste profieltekst voor Vrouwen

Het is belangrijk je alvast één ding te beseffen: mannen lezen niet zo snel een profieltekst, maar kijken vaak alleen naar de foto’s. Als ze dan toch je profieltekst lezen, dan is dat alleen om te kijken of er iets instaat wat hen niet aanspreekt. De grootste fout is een lange profieltekst plaatsen. Dat is alleen maar zonde van je tijd. Houd het altijd kort en krachtig.

Smartphone met een boeiende en beknopte datingbiografie.

Wat je erin kunt zetten:

  • Informatie over je werk, studie of hobby’s: laat zien dat je een actief en leuk leven hebt. De grootste angst van mannen is dat je jezelf aan ze gaat vastklampen.
  • Stel een vraag: mannen houden er doorgaans van om hun mening te geven. Als je een vraagt stelt op je profiel zullen mannen sneller reageren. Het laat tevens zien dat je toegankelijk bent en dat is voor mannen erg fijn om te weten. Stel een vraag over iets dat bij jou past. Houd je van uiteten gaan, stel dan een vraag over restaurants. Zorg dat het aansluit ben je tekst. Dus geen vraag stellen omdat je een vraag moet stellen.
  •  Geef concrete informatie over je bezigheden: geen lange stukken, maar gewoon beschrijven wat je doet.

Vermijd het volgende in de profieltekst:

  • Een hele lijst van eigenschappen die je zoekt in een man.
  • Vermelden dat je uit een lastige relatie komt.
  • Een populaire verkoopzin zoals ‘ik zoek een man waarmee ik een klik heb’.
  • Inspirerende teksten, dat is vaak een grote afknapper voor mannen.

Afbeelding van profielpagina met diverse hobby's en unieke eigenschappen

Online daten: zo schrijf je een profielbeschrijving die opvalt

Met de tips en tricks uit dit artikel op Welkeonlinedatingsite.nl weet je precies hoe je jouw profielbeschrijving op datingsites en datingapps kunt optimaliseren. Of je nu net begint met online daten of al langer actief bent, met een sterke persoonlijke omschrijving vergroot je jouw kansen op het vinden van een leuke match. Het is belangrijk om authentiek te blijven en jouw persoonlijkheid te laten spreken in je profielbeschrijving. Door eerlijk te zijn over je interesses en persoonlijke eigenschappen maak je het voor potentiële matches makkelijker om een goed beeld van jou te krijgen. Dus, ga aan de slag met het schrijven van een effectieve profielbeschrijving en wie weet ontmoet je binnenkort jouw perfecte match! Wil je meer tips en advies over online daten? Neem dan een kijkje op Welkeonlinedatingsite.nl en ontdek alles wat je moet weten over online daten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---