Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Schrijffouten: het geheim achter mislukte online dates!
Schrijffouten dating

Schrijffouten: het geheim achter mislukte online dates!

Welke online datingsite?
13 september 2023

Je profielschets is je visitekaartje tijdens het online daten bij een datingsite. Zodra je hier bent aangemeld, zul je een omschrijving moeten geven over wie je bent, wat je werk of hobby’s zijn en wat je zoekt in een potentiële partner of date. Dit hoeft niet eens zo heel uitgebreid te zijn, maar het is hierbij wel belangrijk dat je goed overkomt. Zowel je schrijfstijl als de bijkomstige grammaticale juistheid van de teksten zijn hierbij doorslaggevend of iemand zich tot je verhaal voelt aangetrokken.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Schrijffouten en typefouten in datingsite profielen

Schrijffouten en typefouten in datingsite profielen kunnen een groot effect hebben op uw succes in online dating. Hoewel ze misschien onbeduidend lijken, kunnen ze een slechte indruk achterlaten bij potentiële partners en uw kansen op een match aanzienlijk verminderen. Het is belangrijk om uw profiel grondig te controleren voordat u het opstuurt. Een professionele houding en aandacht voor detail kan het verschil maken tussen een match maken of niet. Een profiel met fouten kan suggereren dat u niet serieus bent of niet veel aandacht heeft besteed aan uw profiel. Dus, voorkom fouten in uw datingsite profiel en vergroot uw kansen op online dating succes.

schrijffouten datingsite profielen

Type- en schrijffouten zijn afknappers!

Als je single bent en je jezelf inschrijft op een datingsite, wil je graag dat er genoeg leden zijn die interesse in jou en in je profiel gaan tonen. In de wereld van het online daten geldt het aantreffen van taalfouten op een profiel als één van de grootste afknappers. Als er maar zo weinig als twee schrijffouten in het profiel te vinden zijn, kan dit je kans op het vinden van een leuke date tot wel 14% doen dalen. Men beschouwt het over het algemeen als een teken van werkethiek als de profielen goed omschreven zijn.

Taalfouten en persoonlijkheid

Je geeft aan dat je er zorgvuldig en aandachtig tijd in hebt gestoken om een duidelijk beeld te geven over wie je bent. Als er veel taalfouten in het profiel zitten, komt dit argeloos over en neemt de interesse in jouw persoon gelijk af. Het is belangrijk om er voldoende tijd aan te besteden, aangezien het reflecteert op je persoonlijkheid. Als je hier immers al weinig moeite voor neemt, dan hoeft iemand verder mogelijk ook weinig van je te verwachten. Dit is de achterliggende gedachten die meespelen bij het zien van een profiel met veel schrijffouten.

Taalfouten en persoonlijkheid

Grammaticale incorrectheid

Het helpt om hier enige humor in je profieltekst te gebruiken, zodat het speels en luchtig blijft. Spelfouten of grammaticale incorrectheid zijn hierbij echter wel uit den boze. Dit kan een ware afknapper zijn voor de dames of heren die je profielschets lezen. Waar je eerder misschien de aandacht trok door een gevatte spreuk of aantrekkelijke profielfoto, de interesse kan als sneeuw voor de zon verdwijnen als er typefouten in je profielschets zitten. Het is dan ook zeker een punt van aandacht om hier goed op te letten.

Een goede indruk maken

Als je je aanmeldt bij een online datingsite dan wil je uiteraard wel een goede eerste indruk maken. Dit kun je bereiken door zorgvuldig een profiel aan te maken, die duidelijk opvalt tussen de vele profielen van de andere leden die hier te vinden zijn. Het plaatsen van sprekende foto’s helpt je hierbij en ook kan het geen kwaad om jezelf goed te profileren in de profielschets die je kunt plaatsen. Hierin omschrijf je meer over wie je bent, wat je hobby’s en interesses zijn en waarnaar je zoekt in een nieuwe partner of date. Er zijn verschillende vragen die je kunt beantwoorden en die je helpen om een duidelijk beeld te vormen over jouw persoonlijkheid.

opvallen tussen datingprofielen

Maak geen schrijffouten of typefouten!

Je wilt op een datingprofiel zo aantrekkelijk en interessant mogelijk over komen en graag een goede eerste indruk achterlaten. Het is echter nog belangrijker om deze ook te behouden. Typefouten en schrijffouten kunnen hierin een ware afknapper zijn voor mensen die hier waarde aan hechten. Het geeft vaak een indruk dat je weinig tot geen moeite hebt genomen om je verhaal in elkaar te zetten en het je ook weinig kan schelen hoe je op anderen overkomt. Ook kan het een beeld geven dat je mogelijk niet heel intelligent bent en ook dit kan een eerste interesse de das omdoen.

Helemaal foutloos?

Het is zeker niet nodig dat je teksten helemaal foutloos zijn, echter dien je er wel voor te zorgen dat je de meeste typefouten eruit weet te halen. Dit geeft blijk van inzet, aandacht en moeite en dit zijn kwaliteiten die door de ander zeker gewaardeerd gaan worden. Het kan natuurlijk voorkomen dat iemand er geen erg in heeft, maar je zult verbaasd zijn door hoeveel mensen dit toch duidelijk als een minpunt wordt beschouwd. En een eerste indruk draai je nauwelijks nog terug. Bij het online daten is het nog belangrijker hoe je overkomt en aandacht besteden aan je grammatica of zinsbouw is dan ook zeker een must.

grammatica

Aandacht voor detail in je datingprofiel

Uiteraard is het dan wel belangrijk dat hierin geen schrijffouten of typefouten zitten. Uiteraard zul je zeker opvallen als zowel de grammatica als de spelling ten zeerste te wensen overlaat, echter is dit niet het soort aandacht dat je mogelijk wenst te krijgen. Je wilt niet herinnerd worden als de persoon met een profiel voor schrijffouten. Dit geeft je niet de aandacht die je zoekt en het zal ook zeker ten koste gaan van de resultaten. Niemand zal werkelijk met je op date willen gaan als je een dergelijke onhandige indruk nalaat.

Vraag om hulp

Als je van jezelf weet dat grammatica en spelling niet je sterkste kant is, kun je verschillende dingen doen om er zeker van te zijn dat de teksten in je profielschets niet vol typefouten zitten. Het is belangrijk dat je jezelf goed profileert, anders zullen je kansen op een date een stuk lager uitvallen. Het is totaal niet aantrekkelijk als iemand niet goed weet hoe woorden geschreven moeten worden en als je niet duidelijk kunt verwoorden wat je wilt overbrengen. Schroom dan ook zeker niet om wat hulp in te roepen. Dit kun je doen door iemand die je vertrouwt, de teksten te laten nalezen voordat je deze op datingsite publiceert. Als iemand met je meekijkt, kan die jou erop wijzen als je iets verkeerd omschrijft of als de spelling anders moet.

hulp teksten

Externe feedback is waardevol

Als iemand met je meekijkt, kan die jou erop wijzen als je iets verkeerd omschrijft of als de spelling anders moet. Zo kan de ander je vertellen hoe de tekst overkomt en of je hiermee een goede indruk zult achterlaten. De ander heeft een neutrale blik op de tekst en kan je zo voorzien van tips en adviezen voor mogelijke aanpassingen. Met dergelijke tools of hulp kun je er zeker van zijn dat je profielschets pakkend is en dat er geen fouten in de schrijftaal zitten. Een eerste indruk kan dan enkel nog maar positief zijn. Pas als alles grondig is gecontroleerd, kun je de teksten met een gerust hart op de site zetten.

Schrijf je teksten eerst in een Word programma

Mocht je niet in de gelegenheid zijn dat iemand de teksten voor je doorneemt, dan kun je ervoor kiezen om de teksten eerst gewoon in een Word document te schrijven en vervolgens over te plakken in je profiel op de datingsite. Gelukkig zijn hiervoor ook enkele tools te vinden, die je hierbij probleemloos kunnen helpen. In het Word programma kun je spellingscontrole instellen, die dan voor jou de teksten naloopt op schrijffouten. Op deze manier heb je toch een stok achter de deur en kun je erop vertrouwen dat je teksten een stuk beter overkomen op potentiële dates.

teksten in word

Onderscheid jezelf met een sterke profielschets

Je hoeft niet eens zelf een absoluut genie in de Nederlandse taal te zijn, om alsnog een goede profieltekst neer te zetten. Je kunt je met je profielschets onderscheiden van andere leden en het is de enige methode om jezelf zichtbaar te maken bij anderen. Dit kun je beter dus maar zo goed mogelijk uitvoeren, om blauwtjes te voorkomen. Je kunt ervoor kiezen om de profielschets eerst te schrijven in Word, zodat je hier de spellingscontrole op los kunt gooien. Deze controleert op type- en spelfouten, waardoor je gelijk een correctie kunt uitvoeren.

Voorspelt weinig goeds

Het maken van schrijffouten voorspelt weinig goeds voor andere aspecten die binnen een relatie belangrijk zijn. Lang niet iedereen is op zoek naar vlugge contacten of dates voor een enkele nacht. Het uiteindelijke doel van veel singles op datingsites blijft het vinden van een partner waar een waardevolle relatie mee kan worden opgebouwd. Het is dan ook belangrijk dat je een goede indruk maakt. Er moet wel vertrouwen zijn dat je meer te bieden hebt dan een vlotte babbel of een vluchtige interesse.

weinig goeds vallende stenen

Goede gesprekken, goede indruk

Voor veel mensen is het belangrijk om goede gesprekken met een partner te kunnen hebben. Als je dan veel schrijffouten hebt staan in je profiel, getuigt dit niet van zelfdiscipline of klasse. Dus zal het eerder aanstootgevend zijn, dan uitnodigend. Je loopt dan ook zeker het risico dat je profiel wordt weggeschoven. Belangrijk is het dat je even iemand laat meekijken of dat je zelf een manier verzint om ervan verzekerd te zijn dat de grammatica en spelling op je profielschets goed genoeg zijn. Dit vergroot je kans op het vinden van een geschikte partner en je zult er veel betere resultaten mee behalen tijdens het online daten. Sommigen mensen zijn nu eenmaal beter in praten dan schrijven, toch zul je deze horde eerst moeten nemen voordat je je date kunt charmeren met je spraakwaterval.

Profieltekst is persoonlijk

Vergeet niet dat een persoonlijke omschrijving weergeeft wie jij bent. Het zegt ongemerkt een hoop over je persoonlijkheid. Wanneer je typefouten in de tekst laat zitten, geeft dit al gauw een beeld dat je nonchalant, onoplettend en onachtzaam bent en dit maakt je minder aantrekkelijk voor een potentiële kandidaat voor een date. Je loopt het risico dat je profiel heel gemakkelijk aan de kant wordt geschoven, nog voordat je duidelijk hebt kunnen maken dat je werkelijk een heel leuke catch bent. Een eerste indruk is zeker bij het online daten heel belangrijk en denk hier vooral niet te gemakkelijk over. Het loont om net even wat meer tijd en aandacht te besteden aan je persoonlijke verhaal.

profieltekst persoonlijk

Conclusie

In conclusie kunnen schrijf- en typefouten in je online datingprofiel een negatieve impact hebben op hoe andere mensen je zien. Het is belangrijk om de tijd te nemen om je profiel zorgvuldig te bekijken en te corrigeren voordat je het publiceert, en om regelmatig te controleren en updates uit te voeren. Hierdoor kun je een positieve eerste indruk maken en verhoog je de kans op succes bij online dating. Bij Welkeonlinedatingsite.nl willen we je helpen bij het creëren van een succesvol online datingprofiel, door middel van tips en adviezen over hoe je je online profiel op de beste manier kunt presenteren. Blijf ons blog volgen voor meer informatie en updates over online dating en relaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---