Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Duidelijke signalen van een ongelukkige relatie!
ongelukkige relatie

Duidelijke signalen van een ongelukkige relatie!

Welke online datingsite?
14 maart 2022

Geluk wil iedereen in een relatie. Het wordt ook zeker als de hoeksteen van een gezonde relatie gezien. Het is immers wat iedereen nastreeft in het aangaan van een relatie met iemand. Toch kunnen er genoeg andere redenen zijn, waardoor je in een relatie blijft die je helemaal niet gelukkig maakt. Zo kun je het een naar idee vinden om alleen te zijn, of voel je je buitengesloten als je niet ook in een relatie zit. Je weet echter vaak niet waar je aan begint als je een relatie met iemand aangaat.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

7 Signalen van ongelukkigheid

Er zijn duidelijke signalen die je kunnen waarschuwen dat je niet gelukkig gaat zijn met die betreffende partner. Het is dan ook zeker verstandig om hier bedachtzaam mee om te gaan.

1. Weinig vertrouwen is slechte voorbode

Vertrouwen is heel belangrijk in elke relatie. Als jij je partner niet kunt vertrouwen of andersom, er wordt jou weinig vertrouwen geboden, dan is dit een slechte voorbode voor de toekomst van je relatie. Er zal altijd dat element van wantrouwen tussen jullie in blijven staan, waardoor er nooit rust en zekerheid zal zijn. Ook als er geen enkele reden geboden worden om het wantrouwen serieus te nemen, zal er altijd iets scheef zijn waardoor de relatie niet gelukkig kan zijn.

wantrouwen

2. Geen gedeelde interesses

Binnen een gelukkige relatie is er sprake van overeenkomstige interesses of levensovertuigingen. Er moeten gedeelde noemers zijn waarover je het met elkaar eens kunt zijn, anders loop je het risico om over alles in een uitzichtloze discussie te belanden. Als je niets met elkaar gemeen hebt, ga je als vanzelf langs elkaar heen leven. Je kunt immers niets samen ondernemen, want dit zal telkens als een opgave aanvoelen. Als je geen gedeelde interesses hebt, dan is de kans op een gelukkig relatie redelijk nihil.

3. Elkaar niet mogen

Het lijkt een vanzelfsprekendheid: als je elkaar niet mag, zal de relatie een kort leven zijn geschonken. Elkaar mogen is vaak nog belangrijker dan verliefd op elkaar zijn. Als de eerste liefde is uitgewerkt en er blijft vriendschap over, dan is dit een gunstig teken voor de relatie. Elkaar mogen is een eerste vereiste om op dat punt te komen. Misschien is het een gevoel voor humor of hun algemene persoonlijkheid dat je aantrekt en waardeert bij de ander. Dit is een belangrijk kenmerk voor een gelukkige relatie. Als dit ontbreekt, dan blijft er vaak weinig over in de basis om gelukkig met de ander te worden.

Elkaar niet mogen

4. Wederzijds respect ontbreekt

Naast elkaar mogen is respect een ander bouwblok voor een gezonde en gelukkige relatie. Zonder respect val je al snel in patronen van gebruik maken van elkaar en is geluk ver te zoeken. Je bent enkel bij elkaar vanuit een bepaalde verwachting, zonder dat je de ander werkelijk waardeert voor wie hij of zij is. En omgekeerd voelt het eveneens als een uitzichtloos samenzijn en is er weinig dat jullie werkelijk met elkaar verbindt. Ofwel je gaat elkaar negeren of er wordt zout op elke wond gestrooid, waardoor alles futiliteiten enorm worden uitvergroot en bekritiseerd. Een ongezonde voeding voor beiden binnen de relatie.

5. Constant ruzie

Elke relatie kent onenigheid. Het wordt echter anders als jullie constant in een ruzie eindigen, zelfs over de kleinste onbenulligheden. Als je het telkens oneens bent met elkaar, is dit een duidelijk teken dat de klik tussen jullie niet in balans is. Helemaal naar wordt het als je naast vaak ook nog oneerlijk probeert je gelijk te halen. Als je telkens onderuit wordt gehaald of zelf kwetsende opmerkingen maakt, of je partner koste wat kost probeert te ontlopen of negeren, dan is het zeker duidelijk dat je binnen deze relatie niet gelukkig wordt.

ruzie partner

6. Hopeloze communicatie

Alles valt of staat met goede communicatie. Als de vaardigheden binnen de relatie omtrent communicatie wat belabberd zijn, dan belooft dit weinig goed voor een gelukkig interactie. Het kan zijn dat je niet goed weet hoe je je mening over moet brengen, of je gaat het wellicht in zijn geheel uit de weg. Hoe dan ook zal de relatie waarschijnlijk stuklopen als je niet goed met elkaar kunt praten of kunt bespreken hoe je je voelt. Een welbekende doodsnagel aan de relatie, als beiden niet bereid blijken om hier aan te werken.

7. Geen match met familie

Je hebt niet enkel een relatie met je partner, maar ook vaak met zijn of haar familie en vrienden. Zeker als je partner een goede relatie heeft met de dierbaren om hem heen, dan is het belangrijk dat ook jij op zijn minst goed met hen kunt opschieten. Anders wordt het hoogstwaarschijnlijk een lang verhaal vol misère. Er zal een tweestrijd ontstaan, waarbij je partner enerzijds voor jou kiest en anderzijds ook trouw wil zijn aan de familie. Als je hem of haar laat kiezen tussen beiden, zijn de rapen helemaal gaar en kun je een gelukkige relatie wel opgeven. Ook kan je eigen familie je relatie afkeuren, maar dat geeft weer heel andere problemen.

familie

Lees ook deze blogs:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *