Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / 7 tekenen van ware vriendschap!
ware vriendschap

7 tekenen van ware vriendschap!

Welke online datingsite?
12 februari 2022

Vriendschap is één van de waardevolste relaties die je in je leven kunt hebben. Iedereen stelt het hebben van vrienden op prijs, toch lijken we in de moderne tijd de betekenis van ware vriendschap verloren te zijn. Het is nu mogelijk om duizenden vrienden op Social Media te hebben, terwijl er mogelijk niet één echte vriend tussen zit. Dus, hoe kunnen we nog herkennen wanneer iemand wel echt je vriend is? En hoe weten we wanneer iemand ons als een echte vriend beschouwt?

Onderzoek naar tijdloze vriendschappen

Na enige oprechte observatie en het onderzoeken van tijdloze vriendschappen van bekende mensen, zijn er een 7-tal karakteristieken te noemen die ware vriendschap kenmerken.

De 7 tekenen van ware vriendschappen

tijdloze vriendschappen

1. Vrienden kunnen het oneens zijn, zonder respect voor elkaar te verliezen

In sommige situaties, zoals tijdens verkiezingen, kunnen mensen achter hun principes gaan staan en de meningen van anderen afschuiven. Ware vriendschap is echter sterker dan verschil in perspectief of meningsuitingen. Echte goede vrienden kunnen zelfs waardevolle discussies hebben over belangrijke kwesties, waarbij ze niet hun vriendschap opofferen op grond van uiteenlopende meningen. Ze waarderen elkaars standpunt, omdat elkaar respecteren.

2. Vrienden vergeven elkaar

Vrienden rakelen niet telkens oude smaad op en roddelen evenmin over elkaar. Ze vergeven elkaar door middel van eerlijkheid en bescheidenheid. Als een vriendschap wil bloeien, is er geen ruimte voor wrok.

vrienden vergeven elkaar

3. Vrienden houden onvoorwaardelijk van elkaar

Vrienden zijn niet enkel beschikbaar als het uitkomt, maar ook als je hun werkelijk nodig hebt. Een echte vriend is toegewijd, ongeacht de omstandigheden waarin je verkeert. Ze houden van je zelfs als je even minder lief bent. Ze geloven in je, zelfs als je moeite hebt om in jezelf te geloven.

4. Vrienden steunen je

Trouw is onontbeerlijk in vriendschap. Het gezegde gaat: een vriend zal je borg betalen, terwijl een echte vriend samen met je gearresteerd zou zijn. Een echte vriend zal je helpen met verhuizen op hun vrije dag. Ze zijn er te allen tijde en hetzelfde mag van jou verwacht worden.

vrienden steunen je

5. Vrienden zeggen je waar het op staat

Zelfs als het moeilijk voor je is om te horen, zullen vrienden je altijd de waarheid vertellen. Zolang het maar met liefde gedeeld wordt. Niets is schadelijker voor vriendschap dan oneerlijkheid. Een pijnlijke waarheid is altijd beter dan verscholen leugen.

6. Vrienden bouwen elkaar op

Een echte vriend zal je tot een beter persoon maken, door hun positieve invloed en aanmoediging in je leven. Ze halen het beste in je naar boven. Vrienden zullen je niet naar beneden halen om er zelf beter door naar voren te komen. Ze beuren je op en spreken positief naar je en tegen anderen wanneer je er niet bij bent.

vrienden bouwen elkaar op

7. Vrienden communiceren open met elkaar

Open en eerlijke communicatie zal een vriendschap sterker maken. Het is dan ook belangrijk om regelmatig met elkaar af te spreken. Communicatie is de ademhaling in een vriendschap. Om gezond en in stand te blijven, zul je regelmatig goede gesprekken moeten hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *