Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Datingadvertenties op Marktplaats – Hoe werkt het?
Datingadvertenties op Marktplaats

Datingadvertenties op Marktplaats - Hoe werkt het?

Welke online datingsite?
03 september 2021

Wanneer je op zoek bent naar een relatie, maar je niet wilt inschrijven op een datingsite dan zijn er ook nog andere methodes om hiernaar op zoek te gaan. Contactadvertenties staan al lang niet meer alleen in de krant, deze kun je ook digitaal plaatsen en lezen. Het is niet bij iedereen bekend dat je ook via Marktplaats een contactadvertentie kunt plaatsen. Bij Marktplaats denk je wellicht toch eerder aan het kopen en verkopen van je (tweedehands) spullen. Toch is het een veelgebruikte manier om contactadvertenties te plaatsen en om met anderen in contact te komen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe gaat daten via Marktplaats in zijn werk?

Vanaf de Homepagina van Marktplaats klik je door naar de groep Contacten en Berichten. Vervolgens kies je voor Dating, Uitgaan en Relaties. Bovenin het scherm kun je dan een selectie maken zoals Vrouw zoekt Man, Man zoekt Vrouw, maar ook Man zoekt Man en Vrouw zoekt Vrouw. Je kunt kiezen tot een straal van hoeveel kilometer van je woonplaats je wilt zoeken in de contactadvertenties. Vervolgens zie je een lijst met contactadvertenties, meestal met foto, soms ook zonder foto. Hier vind je allemaal oproepjes, vaak voor een relatie, soms voor een leuke vriendschap. Wanneer er iemand bij zit die jouw interesse heeft gewekt, kun je deze persoon een bericht sturen.

betrouwbaarheid datingadvertentie

Zelf een contactadvertentie maken

Natuurlijk kun je behalve zoeken in de contactadvertenties er ook zelf eentje aanmaken. Voordeel is dat je dit gratis kunt doen. Een nadeel vinden sommige mensen dat het niet echt anoniem is, zeker niet wanneer je er een foto bij plaatst. Mocht je dit geen probleem vinden dan is het plaatsen van een advertentie zeker het overwegen waard. Een advertentie aanmaken gaat snel en gemakkelijk. Geef aan wie je bent, waar je naar op zoek bent en plaats er een mooie, duidelijke profielfoto bij. De kop van een advertentie is ook belangrijk. Geef een korte, krachtige omschrijving mee. Deze advertentiekop en de foto is het eerste wat door iemand die op zoek is, wordt opgemerkt. Nadat de advertentie is geplaatst, is het natuurlijk erg spannend om te kijken of en door wie er op gereageerd wordt!

Nepadvertenties en oplichting via Marktplaats

Hoewel je zeker via Marktplaats een leuke date kunt vinden, is een waarschuwing voor deze vorm van dating wel op zijn plaats. Er komen namelijk ook onbetrouwbare nep contactadvertenties voor van mensen die hele andere bedoelingen hebben. Zo kunnen dames in contactadvertenties bijvoorbeeld helemaal niet op zoek zijn naar een date, maar als middel worden ingezet om iemand naar een (seks)datingsite te lokken en een betaalde dienst proberen af te laten nemen.

nepadvertentie

Voorzichtigheid is geboden

Ook kan iemand die kwaad in de zin heeft, proberen via contactadvertenties aan iemands persoonlijke gegevens te komen. Enige voorzichtigheid is dus zeker geboden. Wanneer je iets niet helemaal vertrouwt, ga er dan niet op in. Ga af op je gevoel en je gezonde verstand. Vaak zijn er wel aanwijzingen wanneer iets niet helemaal in de haak is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *