Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Vrouw zoekt man contactadvertenties & oproepjes
Vrouw zoekt man contactadvertenties

Vrouw zoekt man contactadvertenties & oproepjes

Welke online datingsite?
17 februari 2021

Over het algemeen zoeken vrouwen online de liefde toch vooral op datingsites, maar wist je dat een contactadvertentie op andere pagina’s vaak veel meer bereikt trekt? Het is alleen heel lastig om daar het onderscheid te maken tussen mensen die op zoek zijn naar seks en mensen die echt op zoek zijn naar een langdurige relatie. Hoe kun je ervoor zorgen dat je mannen aantrekt die net als jij op zoek zijn naar een relatie via vrouw zoekt man contactadvertenties & oproepjes.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een contactadvertentie plaatsen op een datingsite

Veel datingsites maken gebruik van de mogelijkheid om een contactadvertentie te plaatsen. Je plaatst dan dus niet alleen een profiel met een foto en wat basis informatie over jezelf maar ook een persoonlijk bericht waarin je jezelf voorstelt en vertelt waar je naar op zoek bent. Het kan soms best lastig zijn om zo’n oproepje te schrijven. Want wat vertel je over jezelf en wat wil je graag terugzien in degene die je zoekt? Met deze tips schrijf je een leuke oproep die opvalt in de massa.

contactadvertentie datingsite plaatsen

Wees correct en duidelijk

Mannen willen graag snel weten waar ze aan toe zijn. Dus het heeft vaak helemaal geen zin om hele verhalen over jezelf te gaan typen. Je kunt misschien het best een lijstje maken. Heel kort onder elkaar alle punten die belangrijk zijn over jezelf. Denk hierbij aan dingen als naam, leeftijd, haarkleur, hobby’s. Maar ook dingen als woonplaats, wel of geen kinderen, en eventuele toekomstplannen. Hoewel veel mannen geen echte planners zijn, willen ze toch vaak wel weten hoe een eventueel toekomstbeeld eruit komt te zien. Of jullie een beetje op een lijn zitten.

Lieg niet in een oproepje!

Dit is eigenlijk een tip die geldt voor iedereen die van plan is om een oproepje te gaan plaatsen. Lieg nooit over zaken zoals je leeftijd of bijvoorbeeld je gewicht. Deze leugens komen altijd uit en dan heb je echt het vertrouwen kapot gemaakt. Dit is niet fijn voor jou en ook niet fijn voor hem. Je moet van jezelf houden en jezelf accepteren zoals je bent. Want op jouw contactadvertentie zal heus wel iemand afkomen die jou ook accepteert zoals je bent. Maak je daar maar geen zorgen om.

leugens waarheid

Het is heel belangrijk om eerlijk te zijn over wat je vertelt over jezelf. Het heeft geen zin om te liegen over je figuur, je opleiding of andere zaken. De waarheid komt vroeg of laat aan het licht als je iemand leert kennen en dan kun je een leugentje niet meer terugdraaien. Dit resulteert in de meeste gevallen in een enorme afknapper bij de tegenpartij. Dus dames, zet een foto bij je profiel die recent is en niet eentje van toen je nog in maatje 38 paste.

Wees niet negatief

Het komt echt niet goed over als je in je profieltekst gaat afgeven op je ex of gaat vertellen dat je een moeilijke jeugd hebt gehad. Als je iemand ontmoet kun je daar wel over vertellen maar het schrikt veel mensen af als ze lezen dat je ‘nu eindelijk wel eens iemand wilt leren kennen die wel eerlijk is’. Want hoe eerlijk de ander ook zou willen zijn, de kans is groot dat hij afhaakt omdat hij bij voorbaat al bang is niet aan je verwachtingen te kunnen voldoen. Ook houden veel mensen niet van ‘gezeur’. Ze willen uitsluitend in contact komen met mensen die positief in het leven staan. En dat is natuurlijk niet zo gek. Want wees eerlijk: zou je zelf reageren op een oproep van iemand die zuchtend en klagend op zoek is naar iemand die hem nu eindelijk eens gelukkig gaat maken na tientallen mislukkingen. Waarschijnlijk niet.

positieve-tekst

Denk aan je taal

Mannen gebruiken eigenlijk vaker afkortingen en sms-taal dan vrouwen, maar toch is het belangrijk om hier op te letten. Dat betekent ook niet dat je hele advertentie vol moet staan met hele dure woorden. Maar maak regelmatig gebruik van interpunctie en gebruik zo min mogelijk afkortingen. Afkortingen zijn erg hot in contactadvertenties, maar kunnen ook voor de nodige verwarring zorgen. Vooral in sms-taal kunnen afkortingen wel eens meer dan een betekenis hebben.

Wees origineel in contactadvertenties

Probeer te allen tijde clichés te vermijden in je contactadvertentie. Als je niet zo goed weet wat dat zijn, neem dan eens een kijkje naar andere contactadvertenties op internet. Als je bepaalde dingen heel erg vaak voorbij ziet komen, dan is dat al een goede indicatie dat het een clichés is. En mannen zitten echt niet wachten op clichés. Ga dus op zoek naar een goede vervanging als je wel iets wilt vertellen wat heel veel andere vrouwen ook vertellen. Wees creatief met taal, met omschrijvingen.

Plaats alleen foto’s waar je zelf op staat

Als je gaat daten is het belangrijk om alleen foto’s te plaatsen bij je profiel waar je zelf op staat. Zet liever geen foto’s van jou met je kinderen of van je kinderen alleen op je profielpagina. Ten eerste hebben je kinderen er niet om gevraagd om op een datingsite te staan. Ten tweede kunnen dit soort foto’s gebruikt worden op kinderporno netwerken. Stel je kinderen dus op een andere manier voor aan een mogelijk nieuwe liefde. Daar zijn genoeg mogelijkheden voor.

foto vrouw origineel

Wek geen verkeerde indruk met je foto

Vrouwen denken wel eens dat mannen het leuk vinden om een beetje borst te zien op een foto. Doe dit alsjeblieft niet. Maak gewoon een mooie selfie van jezelf, of vraag een vriendin om een leuke foto van je te maken. Doe dit altijd vanuit een rechte hoek. Dus niet vanuit een hoge hoek. Dit kan er heel erg verkeerd uitzien en een zelfde verkeerde indruk wekken.

Wees voorzichtig met privé informatie

Het is verstandig om niet al te scheutig te zijn met privé informatie. Op veel datingsites mag je geen telefoonnummer of e-mailadres in je oproep zetten. Dit wordt enerzijds gedaan om commerciële redenen. Je wordt verondersteld om via de site berichten te versturen, een optie waar meestal voor moet worden betaald. Maar anderzijds is het ook niet verstandig om dit soort info te delen met iedereen die een account heeft op de datingsite. Je kunt daardoor gemakkelijk last krijgen van stalking en dat wil je vast niet. Geef je mailadres of telefoonnummer alleen aan iemand die je inmiddels hebt leren kennen en met wie je graag nader in contact wilt komen.

privé informatie

Vrouwen worden soms bedolven onder de reacties

Veel vrouwen hebben geen prettige ervaring op een datingsite omdat ze worden bedolven onder de reacties. Dat komt vooral omdat vrouwen vaak in de minderheid zijn op dating websites. Als je als vrouw gaat daten, kies dan de site waar je je aanmeldt met zorg uit. Ga voor een serieuze datingsite als je een relatie wilt en niet zomaar een sekscontact. Dan nog kun je reacties krijgen met oneerbare voorstellen, maar de kans is in ieder geval wat kleiner. Bovendien kun je erover klagen bij de beheerders van de website. De kans is groot dat iemand die te ver gaat in zijn reacties hierop wordt aangesproken of zelfs verwijderd.

Veilig online daten

Veilig daten is erg belangrijk, zeker voor vrouwen. Als je contact hebt met iemand en jullie willen voor het eerst afspreken, kies dan een openbare gelegenheid. Spreek af in een café of restaurant waar meer mensen zijn. Als je de man in kwestie toch niet leuk genoeg vindt, wees daar dan eerlijk over. Nee is nee, en een man die zichzelf een beetje hoog heeft staan zal dat zeker respecteren. En zo niet dan is hij je sowieso niet waard.

Eén reactie op “Vrouw zoekt man contactadvertenties & oproepjes”

  1. Avatar for Otto54 Otto54 schreef:

    Ik ben otto en zoek een vrouw.niet onder de 50j. Eerlijkheid betrouwbaarheid spondaan lief liefdevol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items