Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Dating in Friesland – Wat zijn de mogelijkheden?
Dating in Friesland

Dating in Friesland - Wat zijn de mogelijkheden?

Welke online datingsite?
16 juni 2022

Friesland is toch wel een unieke provincie in ons land. Zo hebben deze mensen zelfs een eigen officiële taal. Toch zul je merken dat als je deze taal niet spreekt dat de mensen ook prima Nederlands spreken en dat je geen enkel probleem hebt om te communiceren. In dit artikel lees je een aantal tips voor een leuke date in Friesland!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Online dating in Friesland

Mocht jezelf uit Friesland komen en je in willen schrijven bij een datingsite dan is het wel handig om aan te gaan geven of je ook Fries spreekt of niet. Mocht iemand uit je eigen provincie je leuk vinden en je een bericht willen sturen dan weet deze meteen of die het bericht in het Fries kan gaan schrijven. Friesland is een prachtige provincie en als je een leuke man of vrouw hebt gevonden om mee op date te gaan dan kun je hier altijd een leuke plek gaan vinden om mee heen te gaan.

friesland

Friese datingsite

Mocht je wel Fries spreken en ook graag in contact willen komen met de mensen die ook Fries spreken dan is hier zelfs een eigen datingsite voor. Wytegearre is een datingsite voor de mensen in Friesland en je kunt hier de andere leden dan ook gewoon in het Fries aan gaan spreken. Op deze datingsite vind je dan ook nog eens honderden leuke vrijgezellen en dit zijn niet alleen mensen in die in Friesland wonen. Er staan ook mensen ingeschreven die zelf niet uit deze provincie komen maar die het wel leuk lijkt om iemand uit deze provincie te leren kennen. Let er wel op dat als je dit bij een lid ziet staan dat je dan deze persoon niet in het Fries aan gaat spreken want de kans is groot dat deze dan het bericht niet zal begrijpen. Toch hoef je niet meteen naar een geheel Friese datingsite want ook op de andere datingsites kun je veel mensen uit deze provincie vinden.

Wat kun je allemaal doen in Friesland?

In Friesland vind je een paar grote steden zoals Leeuwarden en Heerenveen maar er zijn ook veel kleine dorpjes. Als je echt leuk uit wilt gaan dan is het wel aan te raden om naar de stad te gaan. Vooral in Leeuwarden kun je veel leuke uitgaansgelegenheden vinden en daar is dan ook altijd iets te doen. Als je vrijgezel bent dan zou je je dus in het nachtleven van deze stad kunnen storten en dan zien wat voor leuke mensen er allemaal in deze provincie wonen. Daarnaast kun je eens een kijkje nemen in Drachten. Deze stad heeft meer mogelijkheden dan je in eerste instantie zou denken.

leeuwarden

Vele mogelijkheden om te daten in Friesland

Mocht je al een date hebben dan kun je in Friesland ook vele leuke restaurants vinden om uit te gaan. Er zijn ook vele natuurgebieden waar je kunt gaan wandelen en de kans is dan ook groot dat je leuke wilde dieren gaat zien zoals roofvogels of herten. Dit is niet alleen leuk om te zien maar dit geeft je dan ook meteen gespreksstof om over te gaan praten. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om leuk op date te gaan in Friesland. Schrijf je dan ook snel in op een datingsite en zie wat voor interessante mensen er aanwezig zijn. Zoek je een leuke stad om eens uit te gaan dan is Leeuwarden ook zeker aan te raden.

Daten in Leeuwarden

Op date gaan is altijd vreselijk spannend. De grootste stap is natuurlijk die gene die je leuk vindt zover krijgen om iets met je te gaan doen voor een eerste date. Als dat is gelukt, komen eigenlijk vrijwel meteen allerlei grote vragen op je af. Vragen die jij jezelf stelt. Wat ga je aandoen? Welke aftershave of parfum ga je gebruiken. Waar gaan jullie het over hebben. Maar het belangrijkste van een date is misschien nog wel dat jullie iets leuks gaan doen. Het leukste is dan misschien wel om jullie eigen stad een beetje beter te leren kennen. Daarom hebben we voor Leeuwarden een paar leuke dingen op een rijtje gezet.

Weetjes over de stad Leeuwarden

Om het gesprek een beetje op gang te krijgen, is het wellicht leuk om wat dingen te weten over de stad waar jullie zijn. Of het nu je eigen stad is of dat je ervoor hebt gekozen om naar Leeuwarden te gaan, sommige dingen zullen jullie vast beiden niet weten. En anders kunnen jullie er vast samen om lachen, even de spanning eruit krijgen. Wat jullie vast wel weten, is dat Leeuwarden de hoofdstad van Friesland is. Maar wisten jullie ook dat deze stad het knooppunt van het Friese waternetwerk is? Er zijn dus ontzettend veel havens te vinden en daar een wandeling langs maken, kan al een hele leuke bezigheid zijn. Leeuwarden is ook de grootste stad van de bekende Friese Elf Steden.

leeuwarden

Een date door de grachten van Leeuwarden

Zoals hierboven al gezegd, is er dus veel water te vinden in Leeuwarden. Wat is er dan nou leuker om daar moet goed weer ook gebruik van te maken. Zo kun je in de stad bijvoorbeeld een elektrische sloep huren. Het is niet heel erg duur en het is een leuke en originele manier om de stad op een andere manier te zien. Bovendien heb je op die manier ook minder kans dat je date er plots vandoor gaat. Jullie hebben dus de kans om echt alleen aandacht aan elkaar te besteden. Vraag vooraf wel even na of je date niet snel last krijgt van zeeziekte.

Italië in Leeuwarden

Als je iets avontuurlijker bent ingesteld, is het leuk daar dan ook iets mee te doen. Waan je samen met je date heel even in het zonnige Italië. Van april tot oktober kan je in deze stad namelijk de Oldehove beklimmen. De inwoners van Leeuwarden noemen dit ook wel de scheve toren van Pisa van Leeuwarden. Als je date last heeft van hoogtevrees, is dit misschien een wat minder idee. Maar je kan ook veilig met een lift de hoogte in. Dit kan iedere tweede zaterdag van de maand bij de Achmaetoren.

pisa

Wees origineel

Je kan natuurlijk ook gebruik maken van het prachtige centrum en op een terrasje belanden of ergens een hapje gaan eten. Er zijn genoeg leuke plekjes te vinden voor een lekker hapje en een drankje. Maar zorg er altijd voor dat je een originele plek uitkiest voor je date. Je wilt natuurlijk wel dat hij of zij deze date niet heel snel zal vergeten.

Daten in Drachten

Als je de naam Smallingerland hoort, denk je wellicht meteen aan het kinderspeelparadijs van de Ikea. Maar het is gewoon een Nederlandse gemeente in Friesland. De hoofdstad van deze gemeente is Drachten en laat dit nou een hele leuke stad zijn om je date mee naar toe te nemen. Als je nou niet zo goed weet wat je moet doen, dan is dit artikel heel handig voor jou. Wij hebben hier wat leuke tips over deze stad en wat handige weetjes om bijvoorbeeld een afspraakje via Tinder te laten verlopen, op een rijtje gezet. Super handig dus.

Drachten in de zomer

Er is van alles te beleven in Drachten en dat is natuurlijk vreselijk fijn als je een date wilt gaan plannen. Het is onwijs fijn als het tijdens je afspraakje goed weer is, want dat biedt weer meer mogelijkheden voor activiteiten. Als je dus de kans hebt om een date te plannen in de zomer, denk er dan eens aan om naar het Simmerdeis festival te gaan. Tijdens dit festival worden vier dagen lang theater, dans, muziek en komedie gecombineerd. Uitermate geschikt dus als je nog niet zo heel goed weet wat je date leuk vindt. In september, wanneer het dus ook nog vaak erg mooi weer is, is er ook nog het Groen Stadsfestival. Dit festival heeft er vooral mee te maken dat je duurzaam kan leven. Maar er worden vooral erg veel leuke activiteiten georganiseerd. Wellicht niet het idee dat je normaal hebt van een festival, maar zolang je samen leuk met iets bezig bent, kan de date bijna niet fout gaan.

festival

Drachten in de winter

Natuurlijk wil je niet alleen weten wat je in de warme zomermaanden kan doen, maar wil je ook graag tips voor wat je in vredesnaam moet doen als het buiten weer eens met bakken uit de lucht komt of je tenen er bijna afvriezen van de kou. Blauwe tenen en natte haren zijn vaak niet heel bevorderlijk voor een leuk afspraakje. Gelukkig heeft Drachten meer dan alleen leuke festivals. Zo zijn er ook een aantal leuke culturele dingen die je gewoon binnen kan doen. Wat dacht je van een bezoekje aan het Karmelklooster? Of Museum Dr8888, waar je kunst uit de twintigste eeuw in een prachtige omgeving kan bekijken? Je kan natuurlijk ook de prachtige schouwburg bezoeken voor een leuke voorstelling.

afspraakje

Tips voor de spannende uurtjes voor de date

Een date is altijd spannend en de kans dat je vreselijk zenuwachtig bent, is heel erg groot. Zorg dat je vlak voor de date iets doet wat je leuk vindt. Lees bijvoorbeeld een beetje uit een boek, ga even helemaal los terwijl je favoriete nummer door de speakers knalt, ga even hardlopen en neem daarna een stomende douche. Doe iets waarvan je weet dat je altijd rustig wordt en waardoor je even op andere gedachten komt. Zorg dat je bezig blijft, op die manier heb je weinig tijd om in paniek te raken en komt alles vanzelf vast helemaal goed.

2 reacties op “Dating in Friesland – Wat zijn de mogelijkheden?”

  1. Avatar for Bootverhuur Friesland | Genieten op het water Bootverhuur Friesland | Genieten op het water schreef:

    Wil je een bijzondere date in Friesland? Bijvoorbeeld in een Tiny Houseboat of lekker varen in een mooie Maxima sloep? Kijk dan eens bij Bootverhuur Friesland | Genieten op het water uit Heeg.

  2. Avatar for K.Torensma K.Torensma schreef:

    Man 63 jaar (wed.) zoekt een leuke vrouw voor relatie. Ben enkele jaren alleen en voel me daar niet prettig bij. Verdere info.volgt na reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *