Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Dating in Drenthe – Ideeën voor een leuke date!
Dating in Drenthe

Dating in Drenthe - Ideeën voor een leuke date!

Welke online datingsite?
29 maart 2022

Wanneer je een date hebt in Drenthe dan zijn er vele prachtige plekken om heen te gaan. Mocht je van rust en natuur houden dan is het zeer aan te raden om een mooie wandeling te gaan maken in één van de vele natuurgebieden. Dit laat meteen zien hoe mooi Drenthe is en hoe uitgestrekt de landerijen kunnen zijn. Ga je liever naar een stad? Kijk dan eens wat Assen en Emmen je te bieden hebben.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een rondrit door Drenthe

Misschien vind je het wel leuk om de andere pracht van Drenthe te gaan bekijken en dan kun je een rondrit gaan maken. Een dorpje wat je dan zeker moet bezoeken dat is Orvelte. Dit is een oud dorp waar ook nog echt de oude ambachten worden beoefend. Je kunt hier een rondrit op paard en wagen maken en verder kun je hier ook prachtige wandelingen maken.

drenthe natuur

De rust van Drenthe

Wanneer je in Drenthe bent dan zal je echt de rust voelen die deze provincie uitstraalt. Mocht je liever leuk gaan stappen dan zijn hier ook mogelijkheden genoeg voor. Er zijn in de provincie Drenthe vier plaatsen waar je dan heen kunt gaan en dit zijn Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel. Bij elk van deze plaatsen vind je voldoende leuke kroegen en andere uitgaansgelegenheden waar je een leuke tijd kunt hebben. Ook hebben deze plaatsen allemaal leuke restaurants waar je heerlijk kunt gaan eten.

De mogelijkheden voor online dating in Drenthe

Ben je nu via de online dating sites op zoek naar iemand uit Drenthe dan zijn hier ook voldoende mogelijkheden voor. Je kunt op iedere datingsite wel mensen uit Drenthe vinden en je zult merken dat dit zeer vriendelijke mensen zijn die ook echt interesse in andere mensen tonen. Gebruik de zoekfunctie maar eens bij de datingsite en zoek naar mensen uit deze provincie. Je zult dan zien dat er zeer leuke mannen en vrouwen zijn die graag kennis met je maken.

Drenthe ouderwets?

Er wordt nog weleens de indruk gewekt dat de mensen uit de provincie Drenthe ouderwets zijn maar als je met iemand in gesprek raakt op een datingsite dan zal je merken dat dit zeker niet het geval is. Er zijn wel oude dorpen waar de ouderen er nog een ouderwetse levensstijl op nahouden maar er het grotendeel van de inwoners zijn moderne mensen die op een datingsite gewoon een leuk persoon willen leren kennen en misschien ben jij dat wel. Ga dus snel eens kijken en zie welke mensen er uit deze provincie aanwezig zijn. Je kunt natuurlijk ook een bezoekje brengen aan één van de plekken die wij je genoemd hebben en zo de mensen persoonlijk leren kennen.

drenthe ouderwets

Daten in Assen

Deze prachtige stad in Drenthe staat eigenlijk vooral bekend om dat grote circuit. Het kan natuurlijk zo zijn dat de gene waarmee je net eindelijk dat felbegeerde afspraakje hebt geregeld ook helemaal gek is van het circuit, net zoals jij. Maar daar gaan we even niet echt van uit en als dat zo is, dan heb je onze tips misschien ook niet echt nodig en heb jij de ware al gevonden. Maar als dat dus niet zo is, dan staan hieronder wat tips over wat je nog meer zoal kan doen tijdens een date in de prachtige stad Assen.

Bartje in het Drents Museum

In Drenthe is Bartje uitgegroeid tot een begrip en mede door zijn uitspraak ‘ik bid niet veur brune bonen!’. Maar deze uitspraak deed Bartje eigenlijk niet zelf. Hij is namelijk de hoofdpersoon uit een boek van Anne de Vries uit 1935, Bartje Bartels. Het jochie groeit op een in arm Drents gezin, maar vindt dat eigenlijk maar niks. Als zijn vader oproept om te bidden voor het eten, doet hij zijn beroemde uitspraak. In Assen is een beeldje van Bartje Bartels te vinden. Ga naar het Drents Museum en aanschouw het kereltje met eigen ogen. In het archief zijn overigens nog meer interessante zaken te vinden.

bartje

Assen en mooi weer

Een prachtige en meteen ook leuke manier om bezig te zijn in Assen zijn de stadswandelingen. Er worden zo’n vier verschillende soorten georganiseerd en allemaal zijn ze ergens anders op gericht. Het leuke van zo’n wandeling is dat je bezig bent, iets van de stad ziet en je niet constant met elkaar in gesprek hoeft te zijn. Er zijn namelijk gidsen bij die van alles vertellen. Dit komt goed uit als je erg zenuwachtig bent en niet zo heel snel een nieuw onderwerp weet om over te praten. Het andere voordeel van zo’n wandeling is dat je daarna vast honger hebt gekregen en ergens wat kan gaan eten met je afspraakje. Omdat jullie tijdens de wandeling dus niet de hele tijd met elkaar hebben kunnen praten, is er tijdens het eten vast genoeg om over te praten.

wandeling

Daten in Emmen

Emmen is een stad in de provincie Drenthe. Veel mensen zullen Emmen ook al kennen als de Vlinderstad. Deze bijnaam komt doordat je de stad vroeger het Noorder Dierenpark Emmen kon bezoeken. Dit was tevens een prachtige plek om je eerste date mee naar toe te nemen. Maar dit park werd gesloten en tja, wat moet je dan nu doen? Geen stress, om je date alsnog goed te laten verlopen en te zorgen dat het niet saai wordt, kan je hieronder lezen wat je zoal kan en moet doen tijdens een date in Emmen.

Een date in Wildlands Adventure Zoo Emmen

Mocht je naar Emmen gaan dan is het leuk om Wildlands te bezoeken (voorheen Noorderdierenpark). Dit is ook een zeer geschikt park om met een date naar toe te gaan. Het leuke is dan dat je meteen ook veel hebt om over te praten en dat je hier altijd wat te kijken hebt. Op deze manier zorg je er dan voor dat er geen saai moment in de date zal zijn. Ook in het dierenpark en in de omgeving ervan zijn er leuke plekken waar je even gezellig wat kunt drinken of eten om elkaar zo beter te leren kennen.

wildlands

Dat het Noorder Dierenpark is gesloten is helemaal geen probleem, want er is ook iets prachtigs voor in de plaats gekomen. Het Wildlands Adventure Zoo is een prachtige plek geworden waar je op een geweldige manier allerlei dieren kan zien. Bij binnenkomst tref je meteen het Atlas Theater en hier kan je dus ook meteen het stadstheater vinden. Je kan dus op deze manier niet alleen naar het park via een brug, maar je zou er dus ook voor kunnen kiezen om het theater te bezoeken. In ieder geval is dit park een waanzinnig goed idee om een hele dag gevuld te krijgen. Je zal in ieder geval altijd iets hebben om over te praten en omdat er zoveel te zien is, is het dus ook een goede manier om elkaar te leren kennen en te leren wat je date wel of niet leuk vindt. Ideaal dus.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Hunnebedden rondom Emmen

Als je er een historische dagje van zou willen maken, is het erg leuk om de hunnebedden rondom Emmen te bezoeken. In Emmen zijn er tien te vinden en het is altijd de moeite waard om er eens naar te kijken. Een ander leuk ding in de buitenlucht is het openluchtmuseum in het Veenpark. Natuurlijk is dit wel alleen maar een goed idee als het mooi weer is.

hunebed

Check altijd het weer

Als je een date gepland hebt die zich in de buitenlucht afspeelt, is het altijd een goed idee om een ander plan achter de hand te hebben. Want stel dat je met je date aankomt bij dat openluchtmuseum en het begint keihard te regenen? Dan sta je daar beiden helemaal nat en wat ga je dan doen? Later zullen jullie er vast om kunnen lachen, maar op het moment zelf is het toch iets minder leuk. Houd dus altijd het weer in de gaten en zorg dat je weet wat je gaat doen als het plots toch een mindere dag wordt. Want in Nederland is die kans altijd groot aanwezig.

regen

Bezoek een leuk museum

Gelukkig heeft Emmen ook genoeg andere leuke musea waar je op een droge manier allerlei kunst kan bezichtigen. Neem op van die wisselvallige dagen ook gewoon een paraplu mee. Je kan natuurlijk ook gewoon twee poncho’s meenemen en er een hele avontuurlijke afspraakje van maken. Het is maar net hoeveel lef je hebt en hoe jij je eerste date inschat. Soms is het juist heel erg leuk om lekker gek te doen en het eens niet op veilig te spelen.

Eten tijdens een date

Je denkt er misschien niet zo snel over na, maar eten tijdens een afspraakje kan nogal wat problemen opleveren. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn, maar denk toch even over een paar dingetjes na. Als je gaat bestellen, kijk dan goed op de kaart wat er precies allemaal in het gerecht zit. Kleine groene dingetjes zoals bepaalde kruiden en spinazie vinden het erg leuk om op je tanden te blijven plakken. Zelf heb je dat niet in de gaten, maar je date die tegenover je zit, zal het wel meteen zien.

Wellicht kan hij of zij er om lachen, maar het kan voor jou toch een beschamend gevoel opleveren en dat is natuurlijk niet fijn als je al zenuwachtig bent of net dacht dat alles juist heel erg goed ging. Probeer dit soort situaties dus te voorkomen en bestudeer de menukaart aandachtig voordat je een keuze maakt. En nu maar hopen dat het tot een tweede afspraakje komt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *