Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Dating in Groningen + 5 tips voor een leuke date!
Dating in Groningen

Dating in Groningen + 5 tips voor een leuke date!

Welke online datingsite?
25 augustus 2022

Als je in Groningen woont en wilt gaan daten dan zijn er mogelijkheden genoeg. Groningen is een bruisende stad met een zeer actief nachtleven. Toch zijn er ook mogelijkheden genoeg als je er niet van houdt om de kroegen en de clubs te bezoeken. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om iets leuks te gaan doen in de provincie Groningen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een date vinden in de stad Groningen

Rondom de Grote Markt heb je veel kroegjes waar je leuk uit kunt gaan. De Drie Gezusters is misschien wel de bekendste kroeg en hoewel er hier veel studenten zijn kom je er ook genoeg mensen van andere leeftijden tegen. Mocht je op stap willen in Groningen en leuke mensen willen leren kennen dan moet je hier zeker even een kijkje gaan nemen. Je hebt dan ook een prima startpunt want er zitten vlakbij nog vele andere leuke uitgaansgelegenheden waar je dan heen kunt gaan.

drie gezusters groningen

Date afpreken in Groningen

Wil je nu echt op een date dan is het misschien verstandiger om ergens uit eten te gaan. Ook dan heb je in Groningen keuze genoeg en er zijn talloze restaurantjes waar je leuk of romantisch kunt gaan eten. Uitgaan in Groningen is daarbij ook nog eens betaalbaar en dat is natuurlijk ook weer een behoorlijk voordeel. De stad is dan wel behoorlijk druk maar als je een leuke wandeling met je date wilt maken dan kun je dat ook op vele plekken gaan doen. Hoewel de stad druk is kun je door maar een kort ritje te maken terecht komen in landelijk gebied en je kunt dan gaan genieten van de prachtige natuur die de provincie Groningen je te bieden heeft. Het hangt er een beetje vanaf wat je voorkeuren zijn maar als je met een date op stap wilt in Groningen dan zijn hier voldoenden mogelijkheden voor.

Online daten in Groningen

Je kunt een date in Groningen gaan vinden als je je stort in het uitgaansleven. Toch is het ook geen enkel probleem als je hier niet van houdt. Op de diverse datingsites staan er namelijk ook veel leden uit Groningen ingeschreven en hier kun je dan ook makkelijk mee in contact gaan komen. Het mooie aan de datingsites is dat je eenvoudig kunt filteren op afstand en/of provincie en je ziet dan meteen de leden die er uit Groningen ingeschreven staan. Mocht je iemand vinden die niet in de stad woont maar in een dorp dan zijn dit ook afstanden die niet zo heel groot zijn. Misschien leer je dan nog wel één van de leuke dorpen kennen die Groningen je te bieden heeft.

groningen

Daten in Groningen via een datingsite

Ga dus eens kijken bij een leuke datingsite en zie welke leuke mensen uit Groningen er staan ingeschreven. De mensen uit deze provincie zijn vriendelijk en gastvrij en als je een date met een Groninger hebt dan zal je dit vast bevallen. Mocht jezelf uit Groningen komen en wil je graag daten met iemand uit een andere provincie dan is dit ook geen probleem en dan kun je deze ook eenvoudig gaan vinden op één van de vele datingsites.

5 tips voor een leuke date in Groningen

Ben je van plan om gezellig te gaan daten in Groningen? Dan heb je gelukkig genoeg te doen! Deze fantastische stad staat bekend als dé studentenstad van Nederland, maar met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar is Groningen ook direct de jongste stad van Nederland. Maar wat zijn nu de leukste datingspots in deze noordelijke stad en provincie?

1. Martinitoren

De Martinitoren op de Grote Markt is hét herkenningspunt van de stad Groningen en dus de perfecte plek om af te spreken met je date. Deze toren is ruim 500 jaar en met zijn 97 meter hoge toren zeker een leuke plek om te bezoeken. Je kunt deze beklimmen en genieten van het mooie uitzicht over Groningen, maar natuurlijk ook van elkaar.

martinitoren groningen

2. Grote Markt

De Grote Markt is het bruisende centrum van de stad Groningen. Je kunt dan samen met je date kun je genieten van de talloze winkeltjes, cafés en restaurants. Voor lekkere koffie kun je bijvoorbeeld terecht bij koffie- en theehuis De Kostery. Je kunt dit eeuwenoude kostershuis aan de voet van de Martinitoren vinden en het heeft een zeer romantische sfeer.

3. Schiermonnikoog

Wat veel mensen niet weten is dat je vanuit Groningen zeer eenvoudig Schiermonnikoog kunt bezoeken. Met de veerboot vanaf het Groningse dorpje Lauwersoog en binnen 45 minuten kun je lekker uitwaaien op het strand. Je kunt samen vogels spotten of wandelen door de duinen, het kan allemaal.

schiermonnikoog

4. Pieterburen

Ook voor een dierendate zit je in Groningen goed. In het Groningse Pieterburen zit namelijk de bekende Zeehondencrèche van Lenie ’t Hart. Mannen, show your soft side en neem je date mee naar de schattige babyzeehondjes. Tijdens de rondleiding kom je van alles te weten over de zeenhonden, en daarnaast kun is er nog een vaste expositie over de zeehondencrèche. Volgens de ANWB is de zeehondencrèche in Pieterburen het leukste uitje in Groningen, dus dat mag je tijdens het daten in Groningen niet missen!

zeehond

5. Drijvend daten

Groningen is één van de steden die omringd worden door water en is een echte waterstad. Je kunt voor een actieve date bijvoorbeeld een kano of een waterfiets huren en zo kun je Groningen al varend beter leren kennen. Dobberend door de grachten ontdekken jullie Groningen vanaf een andere kant. Artlovers, let goed op bij de bruggen in het Verbindingskanaal. Wanneer de Oosterbrug, Herebrug en Werkmanbrug opengaan, zien jullie mooie kunstwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *