Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Haal het meeste uit je profiel met Relatieplanet’s profielscore!
een afbeelding met verschillende secties van een profiel

Haal het meeste uit je profiel met Relatieplanet's profielscore!

Welke online datingsite?
01 december 2023

Als je op zoek bent naar een partner via online dating, is het hebben van een goed profiel essentieel. Maar hoe weet je of jouw profiel eruit springt tussen de duizenden anderen? Dat is waar de profielscore van Relatieplanet om de hoek komt kijken.In dit artikel op Welkeonlinedatingsite.nl leggen we uit wat de profielscore van Relatieplanet inhoudt en hoe het werkt. We geven tips en advies over hoe je jouw profielscore kunt verhogen en meer matches kunt vinden op de site. Of je nu nieuw bent op Relatieplanet of al een tijdje actief bent, onze gids helpt je om het meeste uit je profiel te halen. Lees verder en ontdek hoe Relatieplanet’s profielscore jou kan helpen om een leuke match te vinden!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat is Relatieplanet profielscore?

Bij het online daten draait alles in eerste instantie om je profielschets. Aan de hand van de gegevens die je hier invult, zal je namelijk in de zoekfunctie gevonden kunnen worden. Hoe meer je over je zelf wil vertellen, des te beter zullen de andere leden een goede indruk krijgen over wie je bent en wat je interesses zijn. Ook zal gelijk duidelijk zijn waarnaar je op zoek bent en waarom je lid bent geworden van de datingsite. Je wilt immers wel dat het daten ook succesvol kan verlopen en hierbij is het handig als je zo eerlijk en duidelijk mogelijk over jezelf vertelt. Om ervoor te zorgen dat je de juiste en volledige informatie kunt toevoegen, heeft de datingsite Relatieplanet een handige profielscore tool bedacht.

profielscore

Persoonlijk profiel invullen

Om herkenbaar aan je te maken of je persoonlijke omschrijving volledig is ingevuld, krijg je een profielscore te zien. Deze geeft aan voor hoeveel procent je profiel voldoet aan de volledige score aan informatie die je kunt invullen. Aan de hand van handige vragen, kun je vervolgens je profiel verder invullen. Het is net hoeveel je over jezelf kwijt wilt, of je de topscore van 100% zult halen. De andere leden kunnen door de profielscore ook direct zien voor hoeveel procent je profielschets is ingevuld en of er nog onderdelen ontbreken. Zoals alle informatie zal ook de profielscore invloed hebben op het succes van je profielschets. Hoe hoger deze is ingevuld, des te aantrekkelijker wordt het voor de andere leden om je profiel te bekijken. Hun interesse zal gewekt worden ook aan de hand van de profielscore.

Nulstand op profielscore

Wanneer je net lid bent, is je profielschets uiteraard nog helemaal leeg. Er wordt wel reeds een tijdelijke schets getoond, waarin verteld wordt aan andere leden dat je binnenkort tijd zult nemen om een uitgebreidere schets zult schrijven, die meer persoonlijke informatie geeft over wie je bent. Zo kan je profielschets toch gezien en bekeken worden en is voor iedereen duidelijk dat je een nieuw lid bent, maar spoedig meer over jezelf zult delen.

profielstand

Verhoog je profielscore door meer informatie en interesses te delen

Zodra je meer informatie deelt, zal de profielscore vanzelf omhooggaan en zal je profiel aantrekkelijker worden en de interesse opwekken bij meerdere leden. Er zijn verschillende vragen die je kunt invullen. Uiteraard hoef je niet op alle vragen antwoord te geven. Dit bepaal je helemaal zelf. De vragen die je niet invult, zullen ook niet worden getoond in je profielschets. Wel blijft dit zichtbaar in je profielscore. In de profielschets kun je meer vertellen over je karaktereigenschappen, interesses, hobby’s en wat je zoekt in een partner of date. Aan de hand hiervan zullen overeenkomstige profielen aan jou worden getoond.

Ontvangen percentages van de profielscore

Je ontvangt percentages voor het invullen van je profielschets. Ook voor enkele basisgegevens ontvang je percentages die worden toegevoegd aan je profielscore. Zo ontvang je al percentages voor het bevestigen van je e-mailadres, na goedkeuring van je inschrijving, na goedkeuring van je profielfoto of zodra je meerdere foto’s toevoegt aan je profiel. De percentages die je hiervoor ontvangt, liggen tussen de 5% en 20%. Bij het schrijven van een introductie van minimaal 450 karakters ontvang je eveneens 20% op je profielscore. Voor overige data die je invult, ontvang je vervolgens nog 5% per onderdeel. Zo kom je uiteindelijk aan de topscore van 100% en is je profielscore volledig ingevuld. Hierbij kun je denken aan secties als persoonlijke details, gezondheid, uiterlijk, activiteiten, favorieten en aanvullende gegevens. Door ook deze volledig in te vullen, schiet je profielscore gelijk naar 100% en kan iedereen lezen wat je bij deze onderdelen hebt ingevuld.

Een voortgangsbalk met percentages voor profielvoltooiing.

Eigen keuze

Het is volledig afhankelijk van hoeveel je bereid bent hierin zelf te delen uiteraard. Je bent hier geenszins toe verplicht. Ook met een score van minder dan 100% zal je genoeg bekijks krijgen en leuke reacties op je profielschets kunnen verwachten. Je zult merken dat lang niet iedereen hun profielscore geheel op de maximumscore heeft staan. Toch biedt het een goede indicatie van wat je op een profielschets kunt verwachten. Het is uiteraard altijd leuk om al zoveel mogelijk over iemand te weten voordat een volgende stap gezet gaat worden. Je interesse kan al een stuk meer gewekt zijn. Een date ligt dan ook sneller in het verschiet.

Hoe eerlijkheid bijdraagt aan jouw profielscore op Relatieplanet

Hopelijk heb je door dit artikel een beter begrip gekregen van de profielscore van Relatieplanet en hoe je deze kunt gebruiken om meer succes te hebben in online dating. Onthoud dat het hebben van een goed profiel belangrijk is, maar het is ook essentieel om eerlijk te zijn over jezelf en je interesses. Als je meer wilt weten over online dating, bezoek dan Welkeonlinedatingsite.nl voor meer tips, advies en informatie. Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie of gewoon wat leuke dates, onze website heeft alles wat je nodig hebt om jouw online dating ervaring te verbeteren. Bedankt voor het lezen en veel succes met het vinden van jouw perfecte match op Relatieplanet!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---