Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Wat is een natte droom?
natte droom

Wat is een natte droom?

Welke online datingsite?
14 februari 2021

Een natte droom kan iedereen overkomen. Het is een concept dat vooral gezien wordt als iets dat voor kan komen bij jonge mannen, echter zijn er ook vrouwen die een dergelijk fenomeen kunnen ervaren. Het heeft in feite niet altijd direct iets te maken met een daadwerkelijke droom en is dan ook vaak niet eens een reactie op iets dat je gedroomd hebt. Om te begrijpen wat je nu precies overkomt, wanneer men spreekt over een natte droom, zal eerst moeten worden gekeken naar wat dit precies veroorzaakt.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Effect van een natte droom

Met name jonge jongens, in de leeftijd van de puberteit, zullen last kunnen krijgen van een natte droom. Het kenmerkt een periode aan in hun leven, waarbij ze geslachtrijp worden. Meestal komen jonge jongens voor het eerst klaar in hun slaap, waarbij hun lichaam een zaadlozing produceert, zonder dat hieraan een stimulatie voorafgaat. Het betreft een spontane nachtelijke zaadlozing, waarbij het lichaam zelf een dergelijke reactie veroorzaakt. Het gaat daarom om een puur fysiologisch proces, waar de persoon zelf geen controle over heeft. Als gevolg zal de jongen of man bij het ontwaken bemerken wat ’s nachts heeft plaatsgevonden.

dromen

Ook vrouwen kennen het

Een natte droom is geenszins enkel weggelegd voor een man. Ook vrouwen ervaren een dergelijk verschijnsel. Waar veel jonge mannen hun eerste orgasme tijdens de slaapfase krijgen, ervaren ook vrouwen seksuele opwinding en ontlading zonder zich daar bewust van te zijn. Ondanks dat er minder duidelijk fysieke bewijzen zijn, zullen veel vrouwen toch merken dat hun lichaam heeft gereageerd. Veelal zal hierbij meer vaginale afscheiding zijn.

natte droom vrouw

Wel of niet dromen?

Over het algemeen komen natte dromen niet heel vaak voor. Slechts de helft van jongens of mannen ervaart een dergelijk verschijnsel en dan vaak nog maar zelfden in hun leven. Hoe ouder je wordt, des te onwaarschijnlijker een dergelijke ervaring zal optreden. Het heeft ook vaak niets te maken met de dromen die je ’s nachts hebt, aangezien het een biologische reflex is. Wanneer je vaker masturbeert of seksuele gemeenschap hebt, zal de kans op een natte droom bovendien nog verder afnemen. Natte dromen vinden wel plaats gedurende de REM-slaapfase, waarin je levendig kunt dromen. Onbewust worden gedurende deze slaapfase tal van lichamelijke functies gestimuleerd, waaronder de zwellichamen in de penis of vagina. In de slaap worden via een natte droom vaak emoties of spanningen losgelaten, die je gedurende de dag hebt opgebouwd.

man slapen

Een natuurlijk verschijnsel

Natte dromen hebben dus niet daadwerkelijk betrekking op het type droom dat je ’s nachts hebt. Vaak is hier niet eens een link naar en betreft het enkel een fysieke reactie op lichamelijke spanningen die op een dergelijke wijze kunnen worden losgelaten. Zowel mannen als vrouwen ervaren een dergelijk verschijnsel, al zal dit het vaakst worden opgemerkt door adolescenten jonge mannen. Het is een volstrekt natuurlijk verschijnsel, waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Over het algemeen komt het overigens niet eens zo heel vaak voor, waardoor je niet hoeft te verwachten dat het je overkomt tijdens een ongemakkelijk moment.

Eén reactie op “Wat is een natte droom?”

  1. Avatar for Mitch Mitch schreef:

    Wat ben jij een mooie meid zeg ik ben Mitch bij de we ik ben 18 jaar en ik woon op kaatscheuvel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.