Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Dromen over vreemdgaan! Wat is de betekenis?
Dromen over vreemdgaan

Dromen over vreemdgaan! Wat is de betekenis?

Welke online datingsite?
04 augustus 2021

In onze dromen verwerken we ervaringen en gebeurtenissen die we overdag meemaken en die een indruk op ons hebben achtergelaten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je in een droom verschillende onderwerpen terugvindt die je de dagen ervoor hebt doorleeft of waarover je eerder hebt nagedacht. Vaak is het zelfs een onsamenhangende mengeling van verschillende indrukken, die ’s nachts in een droom nog eens wordt herbeleefd. Zeker als je gestrest bent en bepaalde dingen bij je blijven hangen, is de kans groot dat je dromen dit weergeven. Onbewuste, diepere emoties en overpeinzingen worden zo verwerkt, waardoor het minder je aandacht in beslag zal nemen wanneer je weer wakker wordt.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Vreemdgaan in een droom

Wanneer je in een relatie zit, kan het voorkomen dat je dromen over vreemdgaan krijgt. Dit is een veelvoorkomend onderwerp bij mensen die samen een relatie hebben. Afhankelijk van hoe realistisch een dergelijke droom is, kun je hier behoorlijk door van slag raken. Het kan voorkomen dat je droomt dat je zelf vreemdgaat of dat juist je partner het bij iemand anders zoekt. Je kunt je hierdoor machteloos voelen, verward of boos. Ook kan een dergelijke droom je aan het twijfelen zetten over de zekerheid en het vertrouwen binnen je relatie.

dromen vreemdgaan

Als het zo echt aanvoelt, zit er dan wellicht een kern van waarheid in? Is de aandacht van de ander van jou afgericht of sta je zelf misschien meer open voor de gedachte dan dat je had verwacht? seks in een droom kan zeer verwarrend en verontrustend aanvoelen bij het wakker worden en het kan zelf voorkomen dat het een natte droom is geweest..

Zwangerschap en dromen

Tijdens een zwangerschap komt het ook vaak voor dat de zwangere vrouw droomt dat haar man vreemdgaat en haar alleen laat met de verzorging van het kindje. Ze verkeert in een kwetsbare situatie en onbewust kunnen angsten een dergelijke droom oproepen. Uiteraard hoeft dit niet gelijk op waarheid gebaseerd te zijn, echter is het wel belangrijk om de emoties die hierdoor worden opgeroepen, met aandacht, serieus te benaderen. De zwangere vrouw kan haarzelf er namelijk oprecht onrustig door voelen en geïrriteerd reageren op haar partner. Mogelijk kan ze zelfs verwachten dat hij het ‘goed maakt’, puur om het gevoel te kunnen laten zakken en een plek te geven. Wanneer hier zorgvuldig mee wordt omgegaan, hoeft de droom over vreemdgaan niet te blijven hangen in haar gedachte.

Betekenis van dromen over vreemdgaan

Naast dat het soms realistisch overkomt en even de aandacht verdient die het nodig heeft om een dergelijk indruk los te laten, kun je bij het dromen over vreemdgaan ook op zoek gaan naar een mogelijke betekenis. Dromen vertellen vaak veel over de emotionele en psychische onrust die de dromer ervaart gedurende de dag. Ook kunnen ze weergeven waar mogelijke verlangens liggen. Door te bekijken wat er over dergelijke dromen verteld wordt, kun je mogelijk herleiden wat er in je innerlijke wereld speelt. Je kunt hierover zelf uiteraard een beeld hebben, maar ook is het interessant om ideeën van anderen hierover na te slaan.

droom

Boeken of online lezen

Er zijn tal van boeken waarin de betekenis van dromen worden uitgelegd. Verschillende onderwerpen zullen hierin zijn terug te vinden en het kan zeker helpen om inzicht te krijgen in een mogelijk waarom van de aanwezigheid van de droom. Zeker als je de delen in een droom goed hebt onthouden, kun je door te zoeken op de verschillende thema’s een samenhangend beeld krijgen van een mogelijke oorzaak. Online staan tegenwoordig ook voldoende omschrijvingen van droomuitleg.

Angst als basis

Aan dromen over vreemdgaan ligt vaak een bepaalde angst ten grondslag. Misschien heb je nare ervaringen gehad in het verleden en ben je onbewust bang hetzelfde mee te maken in een nieuwe relatie. Of je vindt het moeilijk om te geloven dat alles zo goed blijft als het nu is en maakt een dergelijke droom deze angsten zichtbaar. Of je voelt je ongezien of miskend op je werk en ben je onbewust bang dat dit ook vertaald wordt in je relatie. Volgt er nog meer verraad? Angsten, wel of niet realistisch, vinden via dromen hun weg naar je bewustzijn om zodoende losgelaten te kunnen worden. Het hoeft hierbij niet eens altijd te gaan over het daadwerkelijk vreemdgaan van jezelf of je partner.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.