Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Op zoek naar spanning? Dat is waarom Cougars in trek zijn!
close up van twee cougar vrouwen

Op zoek naar spanning? Dat is waarom Cougars in trek zijn!

Welke online datingsite?
23 februari 2024

Als je op zoek bent naar een spannende en avontuurlijke relatie, heb je misschien wel eens gehoord van het begrip “Cougar”. Maar wat is een Cougar nu precies en waarom zijn ze zo in trek? In onze blogpost “Wat is een Cougar?” leggen we alles uit over deze term, van de oorsprong en betekenis tot de stereotypen en vooroordelen die erbij horen. We bespreken de voor- en nadelen van daten met een Cougar, evenals de misvattingen die er bestaan over deze groep vrouwen. Of je nu geïnteresseerd bent in het daten van een oudere vrouw of gewoon wilt leren over deze term, onze blogpost is de perfecte plek om te beginnen. Lees verder om meer te weten te komen over Cougars en ontdek of deze term iets voor jou is.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat is een cougar?

Een cougar is zo’n beetje het tegenovergestelde van een MILF. Een milf, afkorting voor “mother i’d like to fuck” is een vrouw waarmee manen wel seks zouden willen, terwijl die vrouw er zelf misschien helemaal niet op uit is. Een cougar daarentegen is een vrouw die wel degelijk bewust op zoek is naar een jongere minnaar. In de showbizz vind je verschillende voorbeelden van oudere dames die bewust een veel jongere minnaar uitkiezen en daar ook trots mee lopen te pronken.

zelfverzekerde cougar vrouw met jongere man

Wat betekent de term “cougar”?

Een cougar is een term die wordt gebruikt om een oudere vrouw te beschrijven die aangetrokken is tot en vaak jongere mannen date. De term wordt vaak gebruikt om vrouwen in hun 40 of 50 te beschrijven die geïnteresseerd zijn in het daten van mannen die aanzienlijk jonger zijn dan zij. De term “cougar” wordt vaak op een beledigende of humoristische manier gebruikt en kan als beledigend worden beschouwd. Het is belangrijk om de keuzes van mensen in relaties te respecteren en geen taal te gebruiken die kleinerend of beledigend is.

Hoe herken ik een cougar?

Cougars zijn vrouwen die veel aandacht aan hun uiterlijk besteden. Ze weten wel degelijk dat ze geen 25 meer zijn en dat ze dus hun best moeten doen om een jongere minnaar aan de haak te slaan. Een dame van rond de 50 in een stretch broek en een makkelijke slobbertrui en zonder make-up zal zeker niet opvallen bij jongere mannen. Cougars dragen kleding die de mooie delen van hun lichaam accentueert, terwijl ze de minder fraaie delen proberen te verhullen. Daarnaast gebruiken ze vaak veel make up om ervoor te zorgen dat het niet opvalt dat de rimpels inmiddels her en der beginnen op te duiken. Echte cougars gaan hierin nog verder door plastische chirurgie of botox te gebruiken om er beter uit te zien.

Vergelijkende illustratie: vrouw lijkt jonger, subtiele tekenen veroudering.

Het is soms lastig om de leeftijd van een vrouw in te schatten

Een cougar is er soms op uit om jou te laten geloven dat ze minstens tien jaar jonger is dan in werkelijkheid. Van een vrouw die er goed uitziet, al dan niet met een beetje hulp van de plastisch chirurg, is het soms lastig in te schatten wat haar leeftijd is. Lijntjes rond de ogen en de lippen, haar dat wat dunner begint te worden zijn soms aanwijzingen dat een vrouw geen dertiger meer is.

Stel de juiste vragen

Ook kan ze zich soms “verraden” door uitspraken die ze doet of muzikale voorkeuren die ze heeft. Als je erachter probeert te komen hoe oud een vrouw is, dan is het dus belangrijk om zo geraffineerd mogelijk bepaalde vragen te stellen. Als een vrouw zegt “mijn dochter is 22”, dan mag je daar in de meeste gevallen minstens 20 jaar en vaak nog meer bij optellen om haar leeftijd te achterhalen. Ook een goede is vragen wanneer ze op de middelbare school zat, dan zit je helemaal safe. Maar wees niet te opvallend, een vrouw die haar leeftijd echt niet wil verraden zal dit soort vragen omzeilen.

Illustratie van subtiele lichaamstaal die leeftijdsonderzoek suggereert.

Zijn cougars foute vrouwen?

Een cougar hoeft niet “fout” te zijn. Zolang ze date en seks heeft met mannen die ouder zijn dan 18 is er niet veel aan de hand. En zeker niet wanneer deze mannen volledig uit vrije wil met haar naar bed gaan. De maatschappij veroordeelt cougars nogal snel, omdat het niet algemeen geaccepteerd is dat een oudere vrouw date met een jonge man, maar in feite is dit iets tussen die man en die vrouw. Andersom wordt het immers veel makkelijker geaccepteerd: een man met een vriendin die 20 jaar jonger is mag vaak wel, zolang de vriendin de 20 gepasseerd is. Dus als je echt verliefd wordt op een oudere vrouw en deze gevoelens zijn wederzijds, laat je dan niet weerhouden door de kritiek van anderen.

Sommige mannen willen, al is het alleen maar voor de ervaring, een keer een seksdate met een oudere vrouw. En met een oudere vrouw bedoelen ze dan een vrouw die minstens tien jaar ouder is dan zij zelf zijn. Vaak is het leeftijdsverschil nog groter. Vrouwen die interesse hebben in jongere mannen worden cougars genoemd. Die interesse kan puur seksueel zijn, maar sommige dames hebben ook een langdurige relatie met een veel jongere man. Wanneer hier materiële zaken bij komen kijken spreken we ook wel van een Sugar Mommy.  Maar veel van deze vrouwen zijn slechts uit op eenmalige seksdates met jongere mannen.

Hoe regel ik een seksdate met een cougar?

Een seksdate met een cougar kun je op dezelfde manier regelen als een date met een jongere vrouw. Je kunt je in het uitgaansleven storten en zien of je daar een date kunt scoren. Ook kun je je geluk beproeven op het internet op datingsites voor cougars. Als je uitgaat, dan kun je een cougar vaak wel herkennen. Een vrouw die zich in haar eentje in het uitgaansleven begeeft, net iets te jeugdig en sexy gekleed voor haar leeftijd en die zich uitdagend gedraagt. Natuurlijk gelden niet al deze kenmerken voor alle cougars. Sommige vrouwen kleden zich juist heel stijlvol. Cougars zijn vaak zeer zelfverzekerde vrouwen van 40+ die precies weten wat ze willen. Ze zijn een beetje klaar met de saaie en gezapige mannen van hun eigen leeftijd, die alleen maar bezig zijn met hun carrière en die op zondag voor de buis hangen om sport te kijken.

Levendige nachtscène met zelfverzekerde Cougar die subtiel mengt.

Kan een seksdate met een cougar tot problemen leiden?

Sexdating met een cougar hoeft geen enkel probleem te zijn als jullie allebei weten wat de afspraken zijn. Als het jullie allebei puur om de seks gaat en het voor beide partijen duidelijk is dat dit een eenmalige gebeurtenis is, dan is er weinig aan de hand. Jullie hebben seks, en vervolgens neem je afscheid en ziet elkaar wellicht nooit meer terug. Een mooie ervaring, en that’s it. Het kan wel een probleem worden wanneer één van beiden meer wil dan die ene date. Wanneer de cougar verliefd op je wordt, of andersom, terwijl die gevoelens niet worden beantwoord dan kan dit tot een lastige situatie leiden. Als jij het echt bij een eenmalige date wilt laten, houd je daar dan ook aan en wijs verdere toenaderingspogingen af. Dit voorkomt dat de ander verwachtingen krijgt die jij niet kunt waarmaken.

Wat moet ik doen als ik verliefd word op een cougar?

Als je verliefd wordt op een cougar met wie je een eenmalige seksdate hebt gehad, en zij is duidelijk niet verliefd op jou, dan staat je eigenlijk maar één ding te doen. Als de vrouw in kwestie duidelijk laat merken geen interesse te hebben in vervolgafspraakjes, dan zal je dat moeten accepteren. Het is voor je ego echt een stuk beter om als een volwassen man een afwijzing te accepteren dan er boos en teleurgesteld op te reageren. Opmerkingen in de trant van “Je bent al 52, wees blij dat er sowieso nog mannen in je geïnteresseerd zijn”. Dit soort opmerkingen zullen je imago meer schade dan goed doen, niet alleen bij deze vrouw.

jonge man is verliefd op cougar via dating app


Datingsites voor cougars

Het wordt tegenwoordig steeds populairder om buiten je directe leeftijdsgroep te daten of zelfs relaties aan te gaan. Hierbij kijkt allang niemand meer op wanneer een jonge man gezelschap zoekt van een oudere vrouw en omgekeerd. Voorheen zag je eerder oudere mannen met een jongere maîtresse en ondanks dat dit alsnog veel voorkomt, wordt ook het beeld van een oudere vrouw met een jongere lover steeds vertrouwder en meer geaccepteerd. Om aan deze vraag te voldoen, zijn er steeds meer datingsites voor Cougars en Toyboys te vinden, waar deze doelgroep elkaar kan vinden.

De aantrekking tot een oudere cougar vrouw

Steeds meer jongere mannen zijn opener over hun verlangen om met een oudere vrouw te daten. Ze vinden bij een dergelijke vrouw meer veiligheid, rust en ervaring. Het is prettig om een vrouw te daten die zelfverzekerd is over haar lichaam, karakter en leefstijl. Bovendien heeft ze vaak veel meer ervaring op seksueel gebied, waardoor je als jonge man nog wat kunt leren. De gebruikelijke twijfels en onervarenheid die ze bij jongere vrouwen merken, speelt geen enkele rol meer zodra je een oudere vrouw gaat daten.

Afbeelding van persoon op Cougar-dating-app

Toyboy als minnaar

Omgekeerd zal een oudere vrouw zich tot een jongere man aangetrokken voelen, omdat hij nog volop in zijn seksuele kracht staat. Een man in zijn twintiger jaren is nog niet volledig gebonden aan zijn werk en wil nog volop van het leven genieten. En daar horen seksuele uitspattingen ook bij. Waar de seksuele drive bij mannen van 50 plus steeds sneller afneemt, heb je hier bij jongere mannen geen last van. Ze hebben over het algemeen veel sneller zin in een gezellige, stomende avond en zullen ook eerder open staan voor uitdagingen en avontuurtjes, wat uiteraard zeer aantrekkelijk is voor de oudere vrouw die nog lang niet stil wil zitten. Bovendien hebben jonge mannen veel meer energie en bieden ze zo een hele avond vol plezier.

Wanneer ben je een Cougar of toyboy?

Een Cougar is over het algemeen een vrouw vanaf de leeftijd van 40 jaar oplopend tot zelfs zeer hoge leeftijden, die op zoek zijn naar gepassioneerde intimiteit met mannen die veel jonger zijn. Deze Toyboys zijn vaak nog maar in hun twintiger jaren en voelen zich seksueel aangetrokken tot vrouwen die twee- tot zelfs drie of viermaal hun eigen leeftijd zijn. De oudere vrouw heeft vaak een duidelijke levensstijl ontwikkeld waarbij ze volop wil blijven genieten van intens seksuele ervaringen. Vaak zijn oudere mannen hier minder in geïnteresseerd, terwijl jongere mannen veelal nog volop open staan voor seksuele ontwikkeling. De Toyboy en Cougar kunnen zo van elkaar leren en genieten.

 zelfverzekerde vrouw van 40+ naast jonge Toyboy.

Ontmoeting via datingsites

Het is tegenwoordig zeker niet moeilijk om elkaar te vinden. Het internet biedt talloze mogelijkheden voor een oudere vrouw om een leuke, gezellige jong vent aan de haak te slaan. Ook de toyboy vindt zo gemakkelijk een interessante oudere vrouw die hem nog het één en ander bij kan brengen op gebied van de liefde. Op het internet zijn er tal van datingsites die zich specifiek richten op de ontmoeting van deze doelgroep. Datingsites voor Cougars en Toyboys zijn er om oudere vrouwen in contact te brengen met jongere, energieke mannen. Op zich zijn deze sites voor mannen en vrouwen van alle leeftijden, dus ook mannen die al wat ouder zijn maar nog jong van hart zijn en wel nog volop in hun seksuele hoogtijdagen zitten, kunnen zich hier vaak alsnog gewoon inschrijven.

Snel in contact met Cougars

Door een profiel aan te maken op een datingsite voor Cougars en Toyboys, kun je snel door de diverse profielen scrollen en een leuke seksdate met een cougar vinden. De profielen geven precies weer wat iemand te bieden heeft en waar diegene naar op zoek is. Wanneer dit je aanspreekt, kun je vaak eerst kennismaken via de chatfunctie. Zo krijg je nog beter een indruk of er ook daadwerkelijk een klik is. Zodra dit het geval blijkt, kun je overgaan tot een persoonlijke ontmoeting, met vooruitzicht op mogelijk verdere gezelligheid. Je bepaalt de voorwaarden van het contact uiteraard helemaal zelf. Dat maakt het daten via een datingsite zo aantrekkelijk, want je kunt eerst goed aftasten wat de mogelijkheden zijn. Voor zowel de Cougar als de Toyboy wordt het zo een leuke ervaring.

Eén reactie op “Op zoek naar spanning? Dat is waarom Cougars in trek zijn!”

  1. Henk schreef:

    Ik ben een 19 jarige toyboy die opzoek is naar een cougar. Als er een cougar interesse heeft mail bhenkie123@gmail.com ! Ik accepteer elk aanbod dus twijfel niet. (p.s. ik heet geen henkie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---