Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / MILFs: De ultieme fantasie of realiteit?
een vrouw die het stereotiepe beeld van een MILF vertegenwoordigt

MILFs: De ultieme fantasie of realiteit?

Welke online datingsite?
17 november 2023

Op zoek naar informatie over het begrip “milf”? Dan ben je bij welkeonlinedatingsite.nl aan het juiste adres! Maar wat is een milf nu eigenlijk precies? In het kort staat milf voor “Mom I’d Like to Fuck”, een term die vooral in de pornografie wordt gebruikt om aantrekkelijke moeders aan te duiden. De laatste jaren is deze term echter steeds meer in de mainstream cultuur terechtgekomen. Maar wat maakt een vrouw nu een milf? Is het haar leeftijd, uiterlijk of persoonlijkheid? In dit artikel duiken we dieper in op de betekenis van milf en geven we antwoord op al je vragen. Bovendien lees je hier ook hoe je als man of vrouw in contact kunt komen met milfs, bijvoorbeeld via online dating.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat is een MILF?

De laatste tijd duikt de term “milf” steeds vaker op. Het is een afkorting en die staat voor “mother i’d like to fuck”. Oftewel, een milf is een (vaak oudere) vrouw waar ene man wel mee naar bed zou willen. Een milf hoeft niet perse een oudere vrouw te zijn, maar de term wordt daar vaak wel mee geassocieerd. Een meisje van 18 kan natuurlijk ook moeder zijn, en dan kun je deze term ook op haar van toepassing laten zijn. Maar volgens de definitie gaat het over vrouwen die van middelbare leeftijd zijn.

Diverse vrouwen van verschillende leeftijden om het brede leeftijdsbereik van het 'MILF'-concept te laten zien

Wie vallen er op een MILF?

De term MILF wordt vooral gebruikt wanneer een jonge man van onder de 30 seksuele interesse heeft voor een vrouw die qua leeftijd zijn moeder had kunnen zijn. Nu is het ook weer niet zo dat er altijd sprake is van een seksuele relatie. De term kan ook worden gebruikt in het spraakgebruik tussen vrienden die in de kroeg een mooie oudere dame zien zitten en dan tegen elkaar zeggen dat ze een MILF is. De vrouw in kwestie heeft daar vaak niet eens weet van dat ze op die manier wordt bekeken. Er hoeft dus geen versierpoging op te volgen, het kan ook zijn dat het allen bij de constatering blijft.

Hoe is de term milf ontstaan?

Waar de term MILF precies vandaan komt is lastig te achterhalen. Kennelijk heeft iemand, of meerdere mensen het ooit op het internet geïntroduceerd, want dat is tegenwoordig vaak de plaats waar nieuwe woorden ontstaan. Sommige van die afkortingen verdwijnen snel weer, omdat ze niet breed aanslaan. MILF lijkt een “blijvertje”. De belangrijkste reden daarvoor is dat milf niet alleen een afkorting is, maar ook een woord dat je gewoon als woord kunt uitspreken. Als je MILF in het Nederlands vertaalt en afkort, dan krijg je iets als moeder waar ik mee wil neuken, MWIMWN. Dat gaat hem niet worden, want niemand kan die afkorting onthouden en zal het als zodanig gaan gebruiken. MILF heeft inmiddels dezelfde status als de NAVO, dat staat voor Noord Atlantische Verdrags Organisatie, maar iedereen spreekt het als woord uit.

Een historische tijdlijngrafiek die de evolutie en populariteit van de term MILF laat zien

Kan ik een relatie aangaan met een milf?

In de meeste gevallen is een relatie met een MILF alleen op seks gebaseerd. De oudere dame voelt zich gevleid door de aandacht van een jonge man en vindt het wel prettig om zich door hem te laten verwennen. Zeker als ze single is of een partner heeft van wie het libido in de loop der jaren flink omlaag is gegaan. Of er een duurzame relatie uit een seksrelatie tussen en jonge man en een oudere vrouw kan voortvloeien is de vraag.

Maar uitzonderingen bevestigen de regel. Er zijn wel degelijk mannen die een relatie hebben met een veel oudere vrouw en die relatie houdt dan ook nog meerdere jaren stand. Maar langdurige relaties tussen zo’n setje zijn echt zeldzaam. Vaak wil de jonge man uiteindelijk toch een partner van zijn eigen leeftijd. Of de oudere vrouw verbreekt het contact omdat ze haar jonge vriend niet kan “bijbenen” of vindt dat hij beter af is met een vriendin van zijn eigen leeftijd.


Daten met een MILF

Met een MILF daten is wat anders dan een eenmalige seksafspraak hebben. Als er sprake is van daten betekent dat dat je elkaar vaker ziet en wellicht ook andere dingen samen doet dan alleen seks hebben. Het daten met een MILF kan lastig zijn, omdat dit door lang niet iedereen wordt geaccepteerd. Als je bij voorbeeld met je oudere vriendin hand in hand over straat loopt kan dat nare opmerkingen opleveren. En als je samen ergens gaat eten zal de ober je vriendin wellicht voor je moeder aanzien. Dit zijn dingen waar je wel op voorbereid moet zijn.

een stel dat samen diverse activiteiten onderneemt, waarbij één van hen een jongere persoon is en de ander een oudere vrouw (MILF).

Wil een MILF wel een langdurige relatie met een jongere man?

Of een MILF een langdurige relatie met je wil valt moeilijk te zeggen. Sommigen gaat het puur om een eenmalig seks contact en dan zit er niet meer in. Zeer waarschijnlijk zal de dame in kwestie de boot afhouden als je haar opnieuw benadert voor een afspraakje. Dit zal je dan moeten accepteren, het heeft geen zin om te blijven aandringen als de ander aangeeft dat het echt een eenmalige date is geweest.

Kans op een relatie is klein

Als je echt valt op een MILF of cougar en daar een relatie mee wilt dan zal je dus op zoek moeten gaan naar een andere kandidaat. Veel MILF’s willen geen vaste relatie met hun jonge minnaar. Dit kan bij voorbeeld zijn uit schaamte, omdat haar vriend net zo oud is als haar minnaar. De kans bestaat dan ook dat haar kinderen bezwaar hebben tegen de levenswijze van hun moeder en dat zij daarom een relatie afhoudt of na een tijdje verbreekt.

Een opeenvolging van afbeeldingen waarin een jong persoon probeert contact te maken met een MILF of cougar op een dating-app

Wat als ik zelf wil stoppen met daten?

Wanneer je contact hebt met een MILF en je wilt er na verloop van tijd mee stoppen, wees daar dan eerlijk over. Stel dat je een vrouw van je eigen leeftijd hebt leren kennen waar je oprecht verliefd op bent geworden, dan is het voor allebei de vrouwen niet eerlijk om ook het contact met de MILF te laten voortduren. Als je wilt stoppen, wees daar dan duidelijk over en zet er definitief een streep onder. Als je minnares het er niet mee eens is zal ze wellicht blijven proberen om contact met je te zoeken en je met mooie beloften voor zich terug te winnen. Ook kan een vrouw rancuneus worden en gaan dreigen, bij voorbeeld met het openbaar maken van pikante foto’s. Wees hier op voorbereid en probeer voor jezelf te bedenken wat je kunt doen als ze haar dreigement uitvoert.

Is het vreemd om met een MILF te daten?

Sekscontacten tussen jonge mannen en oudere vrouwen zijn van alle tijden. Dit kwam ook al voor lang voordat de term MILF werd bedacht in ingeburgerd raakte. Ook tientallen jaren geleden waren er oudere dames die seksueel tekort gedaan werden en daarom hun toevlucht zochten tot een jonge minnaar. Geaccepteerd wordt het maar in beperkte mate. Een relatie met een vrouw die je moeder had kunnen zijn is zeker niet algemeen geaccepteerd. Daar zal je rekening mee moeten houden als je aan een dergelijke relatie begint.

Een afbeelding van een stel, bestaande uit een jongere man en een oudere vrouw (MILF), die samen in een restaurant van een maaltijd genieten.

Reacties van anderen

Met je MILF vriendin hand in hand op straat lopen of in het openbaar zoenen kan vervelende reacties opleveren. Daarnaast kan het gebeuren dat je negatief commentaar krijgt, zowel van jouw familie en vrienden als van die van haar. Als jullie echt serieus van elkaar houden is het zaak om voor jullie relatie te vechten. Als het je alleen om de seks gaat is het misschien beter om andere activiteiten zoals samen uitgaan en elkaars familie leren kennen, achterwege te laten.


Een seksafspraak met een MILF

Wil je een seksafspraak dan zijn er verschillende mogelijkheden. Natuurlijk kun je je gewoon in het uitgaansleven begeven en zien of je een dame tegenkomt die aan jouw wensen voldoet. Sommige vrouwen zijn er speciaal op uit om een jongere man te versieren. Dit geeft ze het gevoel dat ze nog meetellen op “de markt” en dat ze er voor hun leeftijd nog goed uitzien. Vaak is het niet hun bedoeling om een relatie aan te gaan, een losse date is genoeg. Dus als je in de kroeg zo’n vrouw tegenkomt, dan is een seksafspraak soms vrij gemakkelijk te maken.

Een illustratie van een zelfverzekerde en aantrekkelijke oudere vrouw

Zoeken naar een MILF

Voor een seksafspraak met een MILF kun je ook op het internet terecht. Sommige vrouwen zijn er speciaal op uit om via datingsites een jongere minnaar te vinden. Zij geven dit aan in hun voorkeuren of in hun profieltekst. Ook vind je via seks datingsites veel gewillige oudere vrouwen. Vaak zetten dergelijke dames zeer uitdagende foto’s online waarop ze er op hun best uitzien. Wees er op voorbereid dat je tegenwoordig met fotobewerkingsprogramma’s veel kunt bereiken. Met andere woorden: in het echt kan het zijn dat de dame er een stuk minder strak uitziet dan op de foto’s.

Wat kun je verwachten van een seksafspraak met een MILF?

Een seksdate, of dat nu met een MILF is of met een vrouw van je eigen leeftijd, is in de eerste plaats puur voor de seks. Het is dus in principe niet de bedoeling dat je verliefd op elkaar wordt. Maar dat kan natuurlijk wel gebeuren. Ook kan de oudere vrouw, de MILF dus, de seks met haar jongere minnaar als verslavend gaan ervaren. Zeker als ze al een tijd single is of een partner heeft die geen zin meer heeft in seks, of die bij voorbeeld door erectieproblemen niet meer in staat is om aan zijn “verplichtingen” te voldoen.

Zo’n vrouw gaat dan op zoek naar een jonge minnaar om haar seksuele behoefte te bevredigen. En als ze op die manier een minnaar krijgt die haar weer het gevoel geeft dat ze vrouw is, dan kan het zijn dat een MILF je gaat claimen. Dit kan een jonge man als beklemmend ervaren, zeker als het voor hem een eenmalige iets was, of wanneer hij na een paar afspraakjes wil stoppen met het contact.

een milf ligt op een bed

Waar moet je op letten?

Zoals bij alle seksafspraken zijn er een paar dingen waar je op moet letten. In de eerste plaats is veilige seks erg belangrijk. Je weet immers niet bij een seksdate of de andere partij nog andere sekscontacten heeft. Een soa loop je sneller op dan dat je er vanaf bent. Gebruik dus altijd een condoom als je een seksdate met een MILF hebt. Verder is het verstandig om van tevoren goed duidelijk te maken wat je bedoeling is. Als je alleen een seksdate wilt en verder niets, maak dit dan meteen duidelijk. Zo is het voor de dame in kwestie meteen duidelijk dat ze verder niets van je hoeft te verwachten.


MILF datingsites

Zoals voor iedere “doelgroep” vind je op het internet ook speciale datingsites voor Milfs. Een cougar is een oudere vrouw die een seksuele voorkeur heeft voor jongere mannen. Bij een MILF is het meestal andersom, bij deze groep vrouwen is het meestal de jonge man die het initiatief neemt om contact te zoeken terwijl hij weet dat de desbetreffende vrouw qua leeftijd zijn moeder had kunnen zijn. Een MILF presenteert zich lang niet altijd als zodanig op datingsites, ze zal eerder verrast zijn als ze wordt benaderd door een veel jongere man.

computerschermen die diverse homepage-ontwerpen van MILF-datingwebsites laten zien.

Online daten met een zelfverzekerde Milf

Een cougar is een ander verhaal als een MILF. Een cougar wil niets liever dan een jonge minnaar “scoren”. Zij zal zich op speciale datingsites voor oudere, rijpe vrouwen dan ook nadrukkelijk presenteren als iemand die op zoek is naar contacten met jonge mannen. Vaak blijkt dit uit haar voorkeuren in haar profiel, en ook uit de tekst die ze bij haar profiel plaatst. Vrouwen die bewust op zoek zijn naar een jongere man vinden mannen van hun eigen leeftijd vaak maar saai. Of ze hebben geen zin in een man van half in de 40 of rond de 50 die alleen maar bezig is met zijn carrière en dus geen tijd heeft voor zijn partner. Mannen van die leeftijd zijn vaak ook al behoorlijk gesetteld. Besteden minder aandacht aan hun uiterlijk en aan hun kleding, en als hun vrouw zich heeft uitgesloofd om er mooi uit te zien dan valt hen dat vaak niet eens op. Die vrouw wil zich wel mooi maken, maar dan liefst voor een man die dat weet te waarderen.

Waar vind ik milfs online?

Wanneer je er met je zoekmachine naar zoekt op het internet zal je tientallen cougar datingsites vinden waar oudere dames zich aanbieden. Wees wel op je hoede en spreek niet te snel met iemand af. Er zitten namelijk ook dames tussen die als het er op aan komt, geld vragen voor een seksdate. Op zich is daar niets mis mee, maar het kan een flinke afknapper zijn als blijkt dat je te maken hebt met een professional die het alleen om het geld te doen is. Het is dus belangrijk om eerst even af te tasten wat de bedoelingen van de desbetreffende dame zijn. Ook kun je online zoeken naar ervaringen die mensen hebben met bepaalde datingsites zodat je weet wat je kunt verwachten.

Een afbeelding van een zelfverzekerde jonge man die een MILF-datingwebsite op zijn laptop doorbladert

Milfs herkennen op gewone datingsites

Ook op “gewone” datingsites kom je cougars en MILF tegen. Vooral cougars zijn gemakkelijk ter herkennen omdat ze vaak in hun profiel duidelijk aangeven op zoek te zijn naar een man die een stuk jonger is dan zij zelf zijn. Je kunt daar soms op selecteren. Als dat op de datingsite waar jij zoekt niet kan dan is het een kwestie van profielen lezen en zien of de dame die jou aanspreekt wellicht op zoek is naar een jongere minnaar. Als dit niet uit het profiel blijkt kun je natuurlijk contact leggen en het aan haar vragen. Maar dan loop je dus wel een kans dat je een afwijzing krijgt, daar moet je wel op voorbereid zijn.

Ontdek meer over online dating

Bedankt voor het lezen van ons artikel over wat een MILF is op Welkeonlinedatingsite.nl. We hopen dat dit artikel je meer inzicht heeft gegeven in deze term en waar het voor staat. Als je op zoek bent naar meer informatie over online dating, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze website biedt een schat aan informatie over verschillende datinggerelateerde onderwerpen, waaronder datingtips, reviews van datingsites en nog veel meer. Als je geïnteresseerd bent in het vinden van een datingsite die bij jou past, dan raden we je aan om onze website verder te verkennen en onze gedetailleerde reviews te lezen. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en op zoek gaan naar de perfecte match. Bedankt voor je bezoek aan onze website!

Eén reactie op “MILFs: De ultieme fantasie of realiteit?”

 1. Tarum Sinuraja schreef:

  Hallo,
  Ik lees vaak dat bij chatsites fysiek afspraak niet mogelijk is, maar wat is dan de bedoeling van zulke sites?En ik kan nergens vinden waar dat wel mogelijk is.Waar moet ik zoeken?En is serieusflirten.nl bijvoorbeeld een betrouwbare chatsite?
  Alvast dank,
  Groeten,
  Dhr., Tarum Sinuraja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---