Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Sugar Mommies: hoe werkt het en waar vind je ze?
sugarmommy

Sugar Mommies: hoe werkt het en waar vind je ze?

Welke online datingsite?
23 augustus 2023

In de wereld van online dating komt men allerlei verschillende relaties tegen, waaronder die van sugar mommy’s. Maar wat is een sugar mommy eigenlijk? In deze blog leggen we uit wat een sugar mommy is, hoe deze relatie verschilt van andere relaties en waarom sommige jonge mannen hiernaar op zoek zijn. We bespreken de voordelen en de uitdagingen van deze relatievorm en geven tips voor zowel de sugar mommy als de jonge man die op zoek is naar zo’n relatie. Ben je benieuwd of een sugar mommy-relatie iets voor jou is? Lees dan snel verder en ontdek alles wat je moet weten over deze bijzondere vorm van daten.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Oudere vrouwen en jongere mannen: de trend van de sugar mommy

Waar niemand meer raar opkijkt van relaties tussen oudere mannen met vele jaren jongere dames, is het omgekeerd nog steeds een punt voor scheve gezichten. In het hedendaagse wereldbeeld wennen we langzaam aan het idee dat oudere vrouwen op date gaan en relaties hebben met jongvolwassen mannen die jonger zijn dan de kinderen van de vrouw met wie ze daten. Toch blijken er genoeg jonge mannen te zijn die zich oprecht aangetrokken voelen tot oudere vrouwen met een rijpere leeftijd en leefstijl. Ze laten zich maar al te graag verwennen en genieten van het leven dat ze via hun sugar mommy kunnen veroorloven.

sugarmommy met toyboy

Sugar Mommy: Wat is de betekenis?

Een Sugar Mommy is een vrouw die in ruil voor financiële steun of materiële voordelen een relatie heeft met een jongere man, ook wel een Sugar Baby genoemd. De relatie tussen een Sugar Mommy en een Sugar Baby kan van verschillende aard zijn, van vriendschappelijk tot romantisch of seksueel. De financiële steun kan bestaan uit geld, cadeaus of andere voordelen, zoals reizen of een dure levensstijl. Sugar Mommy-relaties zijn een vorm van transactioneel daten, waarbij de financiële steun of materiële voordelen een belangrijke rol spelen. Het is belangrijk om te onthouden dat transactioneel daten niet voor iedereen geschikt is en dat het belangrijk is om je persoonlijke grenzen en behoeften te respecteren.

Financiële steun in ruil voor hun gezelschap

Een Sugar Mommy is kent hetzelfde gegeven als de bekende Sugar Daddy. Het betreft de wat oudere, zelfbewuste vrouw die succes heeft behaald op socio-economisch vlak en graag op date gaat met jonge, aantrekkelijke mannen die zich niet geïntimideerd voelen door haar financiële succes. Ze biedt de jonge mannen met wie ze optrekt financiële steun in ruil voor hun gezelschap. Welke vorm dit aanneemt, wordt tussen haar en de jonge mannen besproken, maar alles is met wederzijds goedkeuren.

gezelschap sugarmommy

Vrijblijvende relaties

De oudere vrouw neemt de jongere mannen mee uit eten of op reis en hierbij blijven geen kosten ongemoeid. De Sugar Mommy is in de gelegenheid om volledig uit te pakken, aangezien ze doorgaans geen zorgen heeft over geld. Ze biedt hem de financiële ondersteuning en de aandacht die enkel een oudere vrouw kan bieden en hij biedt haar zijn onbezorgde jeugdigheid en gezelschap zonder drama verhalen. Dit vindt zij doorgaans niet bij mannen van haar eigen leeftijd, waardoor ze de ontspanning en het vermaak van de jongere mannen prefereert.

Is het legaal om een Sugar Mommy te zijn in Nederland?

In Nederland is het legaal om een Sugar Mommy te zijn, zolang de relatie vrijwillig is en er geen dwang of uitbuiting plaatsvindt. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het gebruik van financiële middelen om een ander persoon te beïnvloeden of te overtuigen om seksueel of romantisch contact te hebben, in sommige landen kan worden beschouwd als prostitutie of mensenhandel en kan strafbaar zijn. In Nederland is prostitutie legaal, maar er gelden wel bepaalde regels waaraan prostituees zich moeten houden, zoals het aanmelden bij de gemeente en het betalen van belastingen. Het is daarom belangrijk om de wetten en regels in Nederland te kennen en je aan te houden aan deze wetten en regels als je een Sugar Mommy bent. Als je twijfelt of het legaal is om een Sugar Mommy te zijn in Nederland, is het aan te raden om professioneel advies in te winnen.

sugarmommy met jongere man

Opnieuw jong, onbezorgd en levenslustig

Als Sugar Mommy ben je erg gedreven in het volbrengen van een succesvolle carrière en ben je gewend om te krijgen wat je wilt. Ook op relationeel vlak is dit wat je voorkeur heeft en daarom kies je zelf voor het type man waarmee je je tijd wilt doorbrengen. Je houdt zo zelf de teugels in handen en bepaalt wat de voorwaarden voor de relatie met de jongere mannen zijn. Je kunt zo voor jezelf realiseren dat je je opnieuw jong, onbezorgd en levenslustig voelt, doordat het gezelschap van jonge mannen dit bij je teweegbrengt.

Ook interessant voor jonge mannen

Niet enkel de oudere vrouw heeft profijt van het contact met jongere mannen. Ook voor de heren zelf is er veel voordeel te halen uit een dergelijke relatie met een vrouw op leeftijd. Ze kunnen zich zelfverzekerd voelen in de buurt van een sterke vrouw die haar zaakjes op orde hebben en zichzelf aan haar optrekken. Ze kunnen de kunst van het behalen van succes van haar afkijken en hier hun voordeel mee doen in latere jaren. Haar gunstige economische positie kan de jonge heren introduceren in kringen waar ze enkel maar van kunnen dromen.

suikertante met jonge man

Respect en eerbied

Het is hierbij wel belangrijk dat je haar niet enkel als geldschieter benadert, maar leert hoe je haar respectvol behandeld en eerbiedig op waarde weet te schatten. Ondanks dat het uiterlijk mogelijk enkel om geld lijkt te kunnen gaan, speelt er zeker meer mee die de relatie tussen de rijpere en zelfverzekerde vrouw en de jonge, onbezonnen adonis tot een waardevolle verhouding maken. Je kunt veel van je oudere date leren en er zal werkelijk een wereld voor je opengaan.

Wederzijdse arrangement

Een Sugar Mommy gaat een overeenkomst aan met een jongere man. Hier staat zeker een financiële gunst tegenover. Dit wordt met wederzijdse goedkeuring afgesproken en de voorwaarden kan voor elke date anders zijn. Beide partijen kunnen uiteraard hun grenzen aangeven en duidelijk vaststellen wat er van het contact wordt verwacht. Alhoewel één en ander niet letterlijk op papier wordt vastgelegd, is voor zowel de Sugar Mommy als haar Sugar Neefje duidelijk wat er is afgesproken.

Wederzijdse arrangement

Materiële vergoedingen

Ook de materiële vergoedingen zullen in de gesprekken vooraf aan de date meegenomen worden. Het is belangrijk dat hier zo openlijk en eerlijk mogelijk over wordt gesproken, zodat er geen onaangename verrassingen volgen die de avond de das om zullen doen. Het contact is aangenaam omdat er verder geen vaste relatie verwacht wordt en je dus evenmin kunt worden geclaimd door belemmerende verwachtingen of reacties op hetgeen plaatsvindt. Voor beide partijen is duidelijk hoever het mag gaan en met een goede wederzijdse klik biedt de avond enkel plezier, vermaak en aangenaam gezelschap. En daar is het allemaal voor te doen.

Hoe vind je een Sugar Mommy?

Er zijn manieren om in contact te komen met een Sugar Mommy. Er zijn specifieke datingsites zoals suikerarrangement beschikbaar waar beide partijen elkaar kunnen vinden. Je kunt je hier heel gemakkelijk inschrijven en op zoek gaan naar een Sugar Mommy. Ook zij zal hier rondkijken en mogelijk op je profiel klikken. Zodra er sprake van een wederzijdse interesse, kun je bekijken of er inderdaad meer mogelijk is en of een avond uit kan worden geregeld. Je kunt zo heel gemakkelijk met elkaar in contact komen en bekijken wat voor moois elke Sugar Mommy te bieden heeft.

sugarmommy vinden online

Wat heb jij een Sugar Mommy te bieden?

Op de site maak je een eigen profiel aan, waar je meer over jezelf en je interesse deelt. Zo weet de Sugar Mommy ook gelijk wat jij haar te bieden hebt. Je kunt het nog opleuken door meer foto’s te plaatsen of zelfs een video te uploaden. Ook kun je het profiel van de verschillende Sugar Mommy’s bekijken en zelf aangeven wie je graag als jouw weldoener zou willen ontmoeten. Er moet uiteraard wel een goede klik mogelijk zijn, anders valt het hele uiteindelijke doel weg. Voor zowel de Sugar Mommy als de jonge man moet het immers een aangename en onbezorgde ervaring zijn. Zij betaalt je jouw diensten en jij biedt haar het gezelschap en vermaak waar ze om vraagt. Zo is het een heuse win-win situatie voor beiden.

Sugar mommy-relaties: taboe of geaccepteerd?

We hopen dat deze blog je meer inzicht heeft gegeven in wat een sugar mommy is en hoe deze relaties werken. Onthoud dat het belangrijk is om je eigen grenzen te kennen en deze te respecteren in elke relatie, inclusief sugar mommy relaties. Het is ook belangrijk om te onthouden dat elke relatie uniek is en dat het aan de individuen zelf is om te beslissen wat voor hen werkt en wat niet. Als je geïnteresseerd bent in het vinden van een sugar mommy of sugar baby, zorg er dan voor dat je goed onderzoek doet en dat je de juiste veiligheidsmaatregelen neemt voordat je een relatie aangaat. Met de juiste aanpak en de nodige voorzichtigheid kan een sugar mommy-relatie een geweldige en bevredigende ervaring zijn.

4 reacties op “Sugar Mommies: hoe werkt het en waar vind je ze?”

 1. Alfons Zdrojewski schreef:

  Hallo sugarmom,ik ben 56 en nog Hallo fit.ik zou graag met jou op reis ging,en je verwennen wär ik maar kan.ik zie reis netjes en verzorgd uit,en ben gezond en wel, heb je er zin in laat wat van je horen svp,
  Groetjes Alfonso,
  Tot snel, bel of app me op 0657919815

 2. hubert schreef:

  hallo rijpere oudere damens,
  ik ben 50 en ook nog zin om oudere en jongere goed bemmidelde damens te verwenen of vergezellen in hun oudere dagen afspraken kunnen er gemaakt worden wat jullie oudere en jongere rijke damens willen kom en meld jullie aan dit is mijn email ik wacht vol spanning op jullie xxx liefst uit de regio belgisch of nederlands limburg als het verder is maken we er duidelijke afspraken over onze ontmoeting ik wacht xxx

  romanticzieltje@hotmail.com

  hubert is de naam xxx

 3. Steeds schreef:

  Ik hoop op een rijpe vrouw die van ontdekken houd. In elke zin van het woord. Dus alles een keer proberen om mee te maken. Zelfs momenten meemaken waar we niemand wat over hoeven vertellen.. zo freaky schaamteloos of zo lekker ‘vies” dat je de dag erna denkt:wat heb ik nou weer gedaan . Dus:

 4. MGTOW schreef:

  Er zijn voornamelijk sugardaddys.
  Dat komt omdat:

  1) vrouwen hoeven niet te betalen voor sex, dat kunnen ze heel makkelijk gratis krijgen. Ik spreek oudere vrouwen aan op tinder en die hebben legio aanbiedingen van zelfs jongere mannen; gratis aanbiedingen, sterker die betalen nog een diner!!!!! Hoezo sugar???

  2) onaantrekkelijke vrouwen die echt niet aan de bak komen zouden een sugarmommy kunnen zijn. Maar de meesten zijn niet alleen lelijk maar hebben ook weinig geld dus kunnen niet eens een sugarmommy zijn. Misschien kunnen deze naar het buitenland gaan, bijv. Bali, waar mannen veel armer zijn om daar de sugarmommy uit te kunnen hangen (en goed opgelicht worden)

  natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar relaties die op deze manier zijn ingericht daar is de man vrijwel altijd degene die betaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---