Welke Online Datingsite
wat is een sugardaddy?

Wat is een sugardaddy?

Welke online datingsite?
31 augustus 2021

Een sugardaddy of suikeroom is volgens de dikke van Dale ‘een rijke oom van wie je een erfenis verwacht’. Deze definitie suggereert dat het gaat om een rijk familielid dat zijn vermogen na zijn overlijden verdeeld onder de nabestaanden. Niets is minder waar. De suggardaddy waar we het hier over hebben is namelijk geen familielid en hij hoeft ook niet te overlijden voordat je van zijn rijkdom kunt profiteren.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Waar komt de term Sugardaddy vandaan?

Een suggardaddy is oorspronkelijk een Amerikaans fenomeen. Het is ooit begonnen als een datingwebsite die door jonge dames – vooral studenten – werd gebruikt om hun eigen sugardaddy te vinden. Een sugardaddy is een rijke, succesvolle man die het leuk vindt om iemand financieel te ondersteunen of in de watten te leggen. “In de breedste zin van het woord”, wordt gesteld. Het zijn vaak succesvolle, charmante, welbespraakte en intelligente mannen of vrouwen die een druk leven leiden en daarnaast graag ook nog plezier willen beleven. Dit kan gaan om een etentje, een goed gesprek of goed gezelschap tijdens een (zaken)reis.

sugardaddy

Sugardaddy’s & sugarmommies in de praktijk

In de praktijk komt het er vaak om neer dat jonge dames een sugardaddy zoeken die hen in ruil voor hun gezelschap een luxeleventje kan aanbieden of bijvoorbeeld hun studie kan helpen bekostigen. Het gaat vaak om dames met geldproblemen en sinds de crisis en het verdwijnen van de studiefinanciering is het succes van dergelijke sugardaddy datingsites dan ook gestegen. Laat je trouwens niet misleiden door de naam. Sugardaddies zijn er namelijk ook in vrouwelijke vorm, zogenaamde sugar mommies of suikertantes. En ook sugarbabes bestaan zowel in vrouwelijke als mannelijke vorm (suikernichtje en -neefje).

Sugardaddies in Nederland

Ook in Nederland wordt dit fenomeen steeds populairder, wat blijkt uit de verschillende datingswebsites waarop sugardaddies en -mommies een sugarbaby kunnen vinden. Wanneer je je in wil schrijven als sugardaddy of -mommy worden er wel hoge eisen gesteld. Zo moet je bijvoorbeeld een bepaald inkomen hebben. Er ligt nog een behoorlijk taboe op. Zo wordt al snel gedacht dat dit een verknipte escortservice is en dat de sugarbabes seksuele diensten moeten verrichten in ruil voor geld. Maar dat is zeker niet het geval. Veel succesvolle mannen en vrouwen zijn gewoon op zoek naar een leuke dame of jongeman om tijd mee door te brengen. Ze vinden het oprecht fijn om hen te kunnen helpen met bijvoorbeeld maandelijkse lasten, studiekosten of te verwennen met dure cadeaus.

sugar daddy

Een suikerdate

Ook al zijn sommige mensen wel op zoek naar een spannend avontuurtje, seks is zeker niet verplicht. Vind je iemand om mee op suikerdate te gaan, dan maak je samen een overeenkomst met duidelijke afspraken waar jullie zelf achter staan. Dit gaat dan om wat je van elkaar verwacht en welke materiële vergoeding daar tegenover staat. Natuurlijk is het heel belangrijk dat je meteen heel open en eerlijk bent over je bedoelingen en verwachtingen. Op de diverse datingsites wordt ook aangegeven dat het belangrijk is dat alle partijen respectvol met elkaar omgaan.

Wanneer je ook interesse hebt om als sugardaddy een sugarbabe te vinden, dan kun je je op verschillende datingsites inschrijven die speciaal daarvoor zijn opgericht. Kijk maar eens op RichMeetBeautiful of Suikerarrangement.nl.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *