Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Wanneer heb je verkering?
Wanneer heb je verkering?

Wanneer heb je verkering?

Welke online datingsite?
06 februari 2021

Het is vaak lastig om te zeggen wanneer je nu verkering hebt of niet. Bij kinderen werkt dit heel makkelijk. Er wordt verkering gevraagd en als de ander ja zegt, dan heb je verkering totdat één van de twee zegt dat het uit is. Zo makkelijk gaat het in de wereld van volwassenen helaas niet. Er wordt in de meeste gevallen niet echt gevraagd om verkering, vooral omdat dit wat kinderachtig wordt gevonden. Wel komt het voor dat er gevraagd wordt om een vaste relatie aan te gaan, maar ook dit gebeurt nog zelden. Tegenwoordig is het eigenlijk zo dat je ineens een relatie hebt zonder dat je precies weet waar, op welk moment, deze is ontstaan. Maar dit maakt de situatie vaak ook wat onzeker.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:6

Een relatie bij de eerste kus?

In veel gevallen is het zo dat er sprake is van verkering, ofwel een relatie, wanneer de eerste kus heeft plaatsgevonden. Als er eenmaal is gezoend, dan is men al snel van mening dat er een relatie is. Men gaat er dan ook niet vanuit dat de ander een uur later iemand anders zoent. Toch gaat het hier vaak mis. Er wordt in de uitgaansgelegenheden namelijk nogal wat afgezoend en wat voor de één een signaal kan zijn dat er sprake is van een verkering betekent voor de ander helemaal niets. Je kunt er dan ook niet zomaar vanuit gaan dat je verkering hebt als er eenmaal is gezoend. Dit wordt dan weer anders wanneer je allebei zeker verliefd op elkaar bent.

kus

Als de verliefdheid wederzijds is

Het is voor veel mensen moeilijk om te zeggen dat zij verliefd zijn, zeker tegen de persoon waarop zij verliefd zijn. Wanneer beide partijen verliefd zijn op elkaar, en er komt dan een zoen, dan betekent dit in de meeste gevallen juist wel dat er sprake is van verkering, of een relatie. Om dit zeker te weten is het toch wel belangrijk om te weten of de verliefdheid wederzijds is. Soms sluipt het er allemaal vanzelf in. Je houdt ineens handen vast tijdens een wandeling, je geeft elkaar kusjes in het openbaar en misschien is het wel al op een punt dat jullie met elkaar naar bed gaan. Dan toch is het belangrijk om een keer bevestiging te vragen.

verkering

Zijn jullie ‘exclusief’ of niet?

De vraag is natuurlijk altijd wel of jullie nu wel of niet exclusief zijn. Daten jullie nog met anderen of hebben jullie elkaar gevonden en willen jullie de toekomst samen delen? Je komt hier eigenlijk alleen achter door er eens over te praten samen. Dit valt niet mee, zeker niet als je nog wat onzeker bent over of er nu eigenlijk wel of geen verkering is. Toch zal het gesprek echt plaats moeten vinden als je duidelijkheid wilt. Het is altijd beter om aan het begin duidelijkheid te hebben, dan dat je er later achter komt dat de ander ook met anderen aan het daten is terwijl jij dacht dat jullie een relatie hadden. Dit is pijnlijk en moet je altijd proberen te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *