Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Voorkom deze fouten op je datingprofiel en krijg meer respons!
fouten datingprofiel

Voorkom deze fouten op je datingprofiel en krijg meer respons!

Welke online datingsite?
24 augustus 2023

Ben je op zoek naar de reden waarom je zo weinig respons krijgt op je datingprofiel? Zoek niet verder! In dit artikel delen we de belangrijkste tips en trucs om je datingleven te verbeteren. In onze laatste blogpost onthullen we waarom veel mensen weinig respons krijgen op hun datingprofiel en hoe je dit kunt veranderen. Lees verder om te ontdekken hoe je je datingprofiel kunt optimaliseren en meer matches kunt krijgen!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Waarom krijg ik zo weinig respons op mijn datingprofiel?

Heb je je enthousiast ingeschreven bij een online datingsite of dating app en verwacht je ruime keuze uit allemaal aantrekkelijke potentiële dates, krijg je plotseling weinig respons op je datingprofiel. Zo wordt het alsnog lastig om een geschikt persoon uit te kiezen om op date mee te gaan. Ook kan het een flinke knauw geven in je zelfvertrouwen. Je hoopt toch dat er veel reacties komen op je foto en ook heb je je kwetsbaar opgesteld door jezelf te omschrijven in het profiel. Dan kan het best even slikken zijn als je nauwelijks een like of chatverzoek krijgt. Je kunt gaan twijfelen of het wel zo’n goed idee was om jezelf op de datingsite te profileren en je afvragen waarom jouw profiel dan niemand lijkt aan te spreken.

weinig respons datingprofiel

Ligt het wel echt aan jou?

Om de vraag ‘waarom krijg ik zo weinig respons op mijn datingprofiel?’ te beantwoorden, kun je het beste eerst even al je twijfels aan de kant zetten. Er kunnen nog tal van andere redenen zijn, dan gelijk te geloven dat niemand in je geïnteresseerd zal zijn. Dit maakt de ervaring onnodig droevig en teleurstellend. Er is namelijk nog genoeg dat je kunt doen om je kansen verder te vergroten en dan zul je zien dat het online daten alsnog een slaand succes wordt. Het is net als met alles dat nieuw is, je zult even moeten ontdekken hoe het allemaal werkt. Zodra je meer vertrouwd bent met het opzetten van je datingprofiel en meer ervaring hebt opgedaan, weet je een beetje beter wat er allemaal bij komt kijken en hoe je het spel in jouw voordeel kunt sturen.

Datingprofiel aanpassen voor meer berichten

Een goed begin om meer reacties te krijgen op je datingprofiel is door hierop de nodige aanpassingen te maken. Lees hiervoor ook onze ultieme gids voor een goed datingsite profiel. Door wat veranderingen op je profiel door te voeren, zul je bemerken dat er gelijk andere mensen door worden aangetrokken. Een datingprofiel geeft in het kort weer wie je bent, wat je interesses zijn en waar je naar op zoek bent in een leuke date of toekomstige partner. Het is dan ook belangrijk dat het profiel wel juist aantoont wie jij bent.

datingprofiel aanpassen

Kies een betere profielfoto

Het is heel belangrijk om een goede profielfoto online te hebben staan als je berichten wilt ontvangen. Mensen zonder profielfoto waar zij zelf op staan krijgen aanzienlijk minder berichten. Zo zijn er mensen die een foto plaatsen van hun hond of kat. Dit is natuurlijk mooi om aan te geven dat je van dieren houdt, maar mensen willen graag weten hoe jij eruit ziet. In het beste geval plaats je meerdere foto’s op je profiel, waaronder minimaal één foto waar je helemaal op staat, dus je hele lichaam.

Effectieve fotokeuzes voor een aantrekkelijk datingprofiel

Plaats liever geen foto’s waarop je met vrienden staat of waarop je aan het feesten bent. Een eerste vereiste hierin is dan uiteraard een goede, recente foto. Deze moet duidelijk weergeven hoe je eruitziet. Neem de foto daarom vanuit de juiste hoek en probeer er verzorgd uit te zien. De foto moet weergeven dat je serieus op zoek bent naar iemand en dus mensen aanspreken. Een vrolijk gezicht zal hierom meer aanspreken, dan een bewerkte foto waar je nauwelijks op te zien bent. Probeer direct in de lens te kijken, zodat de ogen als het ware de zoekers uitnodigen om meer over je leren kennen.

vrolijk gezicht profielfoto

Wees ad rem in je profielschets

De tekst op je profiel lijkt misschien niet zo belangrijk, maar deze is juist heel belangrijk voor een goed datingsprofiel. Het is niet zo zeer belangrijk wat je schrijft, maar vooral in welke sfeer je schrijft. Mensen kunnen aan jouw tekst zien wat voor persoon je bent, tot op zekere hoogte natuurlijk. Als jij meer berichten op de datingsite wilt ontvangen, dan is het dus belangrijk om de tekst op je profiel goed te verzorgen. Maak er eens wat meer van dan maar één regeltje. Presenteer jezelf en houd het dichtbij jezelf. Zo trek jij de juiste mensen aan.

Een beetje humor

Het kan zeker geen kwaad om bepaalde subtiele hints in je profielschets te plaatsen, die geïnteresseerde mannen of vrouwen gelijk gesprekstof geven om het gesprek met je aan te gaan. Wanneer je het te algemeen of informatief houdt, zal dit eerder reden dat er wordt door gescrold naar een andere kandidaat, dan dat ze bij jou blijven hangen. Wanneer je al enkele anekdotes kunt verwerken in de omschrijving over wie je bent en waarin je geïnteresseerd bent, dan opent dit gelijk de weg tot verdere conversatie. Ook geef je hiermee al een glimp van wat je hebt meegemaakt en hoe speels je hiermee bent omgegaan. Een beetje humor kan hierbij ook zeker niet kwaad.

humor

Maak anderen nieuwsgierig naar jou

Je hoeft niet alles uit de doeken te doen op je profiel. We hebben je net verteld dat je de profieltekst goed moet verzorgen, maar dit betekent niet dat je een profieltekst van drie pagina’s lang moet maken. Zorg dat er nog genoeg over blijft om naar te raden voor de ander. Met andere woorden, maak anderen nieuwsgierig naar wat jij nog meer te vertellen hebt. Geef niet alle informatie direct weg, maar houd ook voldoende informatie nog voor jezelf. Mensen die meer willen weten zullen je een bericht sturen en zo heb jij direct ook nog voldoende om over te praten tijdens het over en weer berichten of een leuk chatgesprek. Ga bij jezelf na hoe je zelf graag gezien wilt worden. Door jezelf goed in de markt te zetten en als het ware te verkopen, maak je jezelf interessant voor een potentiële partner.

Blijf actief op de datingsite

Het is goed om actief te blijven op de datingsite. Veel datingsites laten mensen zien wie er online zijn en laten ook zien hoe lang iemand die niet online is al niet meer is aangemeld. Als iemand interesse in jou heeft, maar deze persoon ziet dat je al drie maanden niet meer bent ingelogd, dan zal deze het laten gaan en je geen bericht sturen. De persoon zou kunnen denken dat je niet meer op zoek bent of het bericht toch niet zal lezen. Zorg er dus voor dat je minimaal eens per dag inlogt.

actief

Wees aanwezig op de juiste tijden

Om nog meer op te vallen tussen de vele datekandidaten, doe je er verstandig aan om op de datingsite in te loggen op tijden waarop de meeste mensen aanwezig zijn. Zo zien ze dat je gelijk beschikbaar bent voor een uitgebreidere conversatie en zullen ze eerder geneigd zijn om op je profiel te reageren. Het verschilt per datingsite welke tijden dit zijn, dus ga hier zeker op letten.

Zichtbaarheid levert respons op

Er zijn dus voldoende mogelijkheden om jezelf goed in de datingmarkt te zetten en meer respons op je profiel te krijgen. Als je eenmaal weet wat je kunt doen om jezelf meer in de picture te brengen, wordt je vanzelf opgemerkt en krijg je steeds meer reacties op wat je van jezelf laat zien. Er is dan ook geen reden om aan jezelf te twijfelen. Zorg ervoor dat je op de juiste manier zichtbaar wordt en de reacties stromen binnen.

3 reacties op “Voorkom deze fouten op je datingprofiel en krijg meer respons!”

 1. MGTOW-2 schreef:

  trouwens al die datingtips en trucjes zijn niet van toepassing voor vrouwen. Die krijgen zowiezo al heel veel aandacht op datingsites. Zelfs heel middelmatige vrouwen. Dit blijkt niet alleen uit onderzoek, maar ik heb dit ook nagevraagd bij vrouwen.
  Dan krijg je het fenomeen dat duurbetaalde coaches (bijv. via e-matching) zich gaan opwerpen, want met trucjes en tips zou je wel dan wel succes hebben.

 2. MGTOW schreef:

  Datingsites zijn als een visvijver waar nauwelijks vis (vrouwen) in rondzwemt. En die paar vissen (vaak walvissen of het zijn piranhas) worden bejaagd door een heel leger vissers. De een slooft zich nog meer uit dan de ander; grote hoeveelheid aas = omslijmen en gratis diners. Je moet ook nog eens veel betalen om te mogen vissen. Dus…. Maak van je vissersboot een plezierjacht en ga MGTOW

 3. Kees schreef:

  Lexamore niet aan beginnen!
  Het doet zich voor alsof het een onderdeel is van Lexa maar dat is het niet.
  Instellingen en voorkeuren in het menu werken niet.
  Voorbeeld: ik ben alleen geïnteresseerd in contacten uit de provincie Nood Holland en krijg bijna altijd voorstellen of contact uit andere provincies.

  Ook zijn er cryptische omschrijvingen van de namen die steeds weer reageren, de interesse tekst is daarbij in slecht Nederlands geschreven en de beschrijvingen verschillen niet veel van elkaar.
  Al ik er op reageer komt er geen reactie terug.
  Uit de beschrijving van profielen die zogenaamd reageren kan ik opmaken dat die beschrijvingen uit het Frans vertaald zijn d.m.v. google translate o.i.d.

  Het helpdesk email adres is niet te vinden op de site.

  Met moeite heb ik (hopelijk) de automatische doorlopende incasso kunnen stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---