Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Onthul de waarheid: hoe betrap je je partner op vreemdgaan?
vreemdgaan partner

Onthul de waarheid: hoe betrap je je partner op vreemdgaan?

Welke online datingsite?
20 juli 2023

In een relatie kan vertrouwen een van de belangrijkste aspecten zijn. Het is dan ook niet verrassend dat overspel of vreemdgaan een van de grootste angsten is die veel mensen hebben als het gaat om hun partner. Maar wat gebeurt er als je vermoedt dat je partner vreemdgaat en hoe kun je hem of haar betrappen? In dit artikel op Welkeonlinedatingsite.nl bespreken we enkele signalen die kunnen wijzen op ontrouw, en geven we tips over wat je kunt doen als je vermoedt dat je partner vreemdgaat. Lees verder om meer te weten te komen over dit gevoelige onderwerp en ontdek hoe je kunt omgaan met vermoedens van overspel in je relatie.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Partner betrappen op vreemdgaan

Een probleem wat je niet tegen hoopt te komen in je relatie. Maar ook een probleem wat niet onmogelijk lijkt te zijn. Cijfers blijven op het gebied van vreemdgaan altijd onbetrouwbaar, maar het schijnt dat gemiddeld gezien, wereldwijd, ongeveer 30% van de mensen wel eens vreemd gaat of is gegaan. Hierbij hebben mannen een kleine voorsprong op de vrouwen. Je hebt dus een kans van 1 op de 3 dat je partner vreemd gaat of is gegaan. Dat is best een grote kans eigenlijk.

Vermoeden van vreemdgaan

Wat is vreemdgaan eigenlijk precies? Daar is eigenlijk vrij lastig een precieze definitie aan vast te knopen. Wat voor de één heel normaal is, is voor de ander al ver over de schreef. Een zoen aan een collega die regelmatig net iets te dicht op de mond geplaatst wordt? Cyberseks op Victoria Milan of  Second Love? Of toch het ‘echte’ live werk, compleet met alles erop en eraan? Deze grens is persoonlijk. Wat vind jij wel en wat vind je niet toelaatbaar? Dat zijn zaken die je zelf vast moet stellen en al vastgesteld hebt waarschijnlijk. Je partner gaat vreemd. Vermoed je dat of ben je zeker?

Grootste angst in een relatie

Het is de grootste angst in elke relatie: de kans dat je partner vreemd zal gaan. Toch krijgt menig relatie hier op de korte of lange termijn mee te maken. Het blijft reden nummer één van menige scheiding of beëindiging van de relatie. Zeker in de hedendaagse maatschappij waarbij er nog weinig waardering is voor normen en waarden en er sprake is van een snelle wisseling van de wacht, is het eerder regel dan uitzondering. Er zijn dan ook veel mensen die hun partner betrappen op vreemdgaan en dit kan verstrekkende gevolgen hebben. Naast de initiële gevoelens van verdriet, ongeloof en vertwijfeling, kan ook al het vertrouwen worden weggenomen in mannen of vrouwen en dit kan een nieuwe relatie in de weg staan.

grootste angst relatie

Erachter komen dat je partner vreemdgaat!

Er zijn veel manieren waarop je erachter kunt komen dat je partner vreemdgaat. Ook zijn er verschillende manieren om hierop te reageren of om ermee om te gaan. Iedereen kan je voorzien van adviezen, toch zul je zelf moeten bekijken wat voor jou het beste werkt. Als je twijfelt aan de trouw van je partner, dan zijn er manieren om te achterhalen wat waar is. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je de juiste beslissing voor jezelf maken.

Internetgeschiedenis checken

In een tijd waarin veel van onze tijd wordt doorgebracht op het web, zul je ook digitale vingerafdrukken vinden. Als je het idee hebt dat je partner je bedriegt met een ander, verloopt een eerste stap om dit te controleren via het internet. Je kunt hier namelijk heel gemakkelijk traceren welke stappen hij heeft bewandeld en achterhalen waar zijn interesse op gericht is. Lang niet iedereen is zich bewust van de mogelijkheden die er zijn om iemands surfgedrag te controleren. Zo kun je precies zien welke pagina’s hij of zij heeft bekeken, door een kijkje te nemen in de internetgeschiedenis.

Internetgeschiedenis checken

Hoe kun je de browse geschiedenis gebruiken om je partner te betrappen op vreemdgaan?

Zodra je partner verdacht gedrag vertoont, kun je de browse geschiedenis terughalen en bekijken wat hij allemaal heeft opgezocht. Zo kun je achterhalen met wie hij gesproken heeft, waar hij heen gaat en waar ze elkaar mogelijk telkens ontmoeten. Je kunt dit doen voor de standaardbrowser, maar het is even zo zeer een goed idee om ook even bij een andere browser te kijken. Mogelijk is je partner bedacht op de mogelijkheid om de internetgeschiedenis te bekijken en maakt hij of zij gebruik van een andere browser, om jou te misleiden. Door bij meerdere browsers te kijken, zal het zeker gaan opvallen als er iets verdachts plaatsvindt. Als je vervolgens wilt voorkomen dat je partner achter jouw controlegedrag komt, doe je er verstandig aan om jouw internetgeschiedenis en dus de stappen die jij hierin hebt genomen, te verwijderen.

Check de telefoon

Iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone, waar menige communicatie verloopt via sms of whatsapp. Hierin is uiteraard heel gemakkelijk terug te vinden als je partner met iemand praat op een manier die wijst naar vreemdgaan. Dit kunnen berichten zijn waarbij er wordt gedeeld hoe veel ze elkaar missen of wanneer ze weer met elkaar gaan afspreken. Door in de telefoon te kijken, kun je dit soort conversaties heel gemakkelijk terugvinden en weet je gelijk waar je staat.

telefoon partner checken

Uiteraard draagt menigeen hun telefoon de hele dag bij zich, dus het kan nog even een zoeken zijn naar een juist moment. Wacht hiervoor dan tot je partner in slaap is gevallen of als hij naar het toilet gaat. Ook als hij gaat douchen, zal de telefoon waarschijnlijk voor langere tijd onbemand zijn en heb je alle ruimte om even goed door zijn chatgeschiedenis te speuren. Je kunt ook vragen of je een spelletje op zijn telefoon mag spelen, waarbij je gelijk een in de whatsapp zijn berichten doorneemt. Er zijn voldoende smoesjes die je kunt verzinnen, om de telefoon van je partner in handen te krijgen. Zolang er geen slot op zit waarvan jij de code niet kent, is het heel gemakkelijk om zijn of haar telefoon te checken.

Op heterdaad betrappen

Een manier om je partner op heterdaad te betrappen, is door hem of haar te achtervolgen. Als je het niet vertrouwt wanneer hij of zij voor de zoveelste keer een afspraak heeft of moet overwerken, kun je je partner vanaf een afstandje volgen. Dit kun je in een auto doen van een vriendin of je kunt ongemerkt zijn werkomgeving betreden en achterhalen waar je partner heen gaat en met wie. Je kunt buiten wachten en opmerken dat hij helemaal niet op het werk blijft, maar elders heen gaat. Wanneer je hem dan volgt, weet je gelijk wat het verhaal is. Het is het ouderwetse speurwerk, maar je zult versteld staan hoe effectief deze manier werkt. Als er iets is dat niet in de haak is, dan kom je er geheid achter.

Versiertrucs

Als je verwacht dat je partner het niet te nauw neemt met de huwelijkse trouw, kun je hem of haar ook testen. Je kunt hiervoor een betrouwbare en aantrekkelijk uitziende vriend of vriendin vragen je te helpen. Deze kan je partner gaan uitdagen en proberen hem of haar zover te krijgen dat hij ontrouw is aan jou door met je partner te zoenen. Als je partner toehapt, weet je precies met wie je te maken hebt en in hoeverre hij of zij te vertrouwen is.

Versiertrucs

Als de toenadering wordt afgewezen, weet je dat je je partner kunt vertrouwen. Zo zijn er verschillende manieren te bedenken die kunnen aantonen hoe trouw je partner is en of er sprake is van ontrouw of vreemdgaan. In veel van de gevallen waarin enige twijfel de kop opsteekt, blijkt namelijk dat dit ook daadwerkelijk aan de orde is. Het loont dus zeker om een stok achter de deur te houden en voor jezelf te achterhalen wat de waarheid is.

Ben zeker van je zaak

Niets is zo moeilijk als het vermoeden van vreemdgaan hebben, maar er niet zeker van zijn. Je hoort niet voor niets vaak dat ‘iedereen’ uit de omgeving al van het vreemdgaan weet, behalve de liefdespartner in kwestie. Vreemdgaan opbiechten is voor je partner natuurlijk ook wel het lastigste van alles. Dingen stiekem doen en smoesjes verzinnen is al moeilijk genoeg, maar opbiechten? Dat nooit. In de meeste gevallen. En toch kan een directe gestelde vraag aan je partner over eventueel vreemdgaan soms wel verhelderend werken. Voor zowel jou als voor je partner.

Maak weldoordachte keuzes

Het kan een soort schokeffect teweeg brengen. Je partner schrikt zich rot omdat hij/zij ‘betrapt’ is en dat kan soms leiden tot spontane eerlijkheid. Maar vaak ook niet. Wees daarop voorbereid. Wanneer je directe confrontatie zonder harde bewijzen te moeilijk vindt, dan kun je ervoor kiezen om eerst echt juist voor harde bewijzen te gaan. Al is dat lastig. Moet je gaan kijken of je partner echt nog op kantoor is als hij/zij gebeld heeft omdat hij/zij over moet werken? Het is wel de meest effectieve manier om daarna de confrontatie aan te kunnen gaan. Maar wat wil je daarmee bereiken?

Gevolgen voor beiden

Wees voorbereid op de gevolgen. Bij een confrontatie is de kans groot op directe escalatie. Van de ene op de andere minuut is je leven dan totaal anders. Het zal er nooit meer zo uit komen te zien als voorheen. Of wel? Dat ligt aan jezelf. Wat wil je? Ben je vergevingsgezind en geef je je partner nog een laatste kans? Of ga je meteen koffers pakken bijvoorbeeld. Zul je je partner ooit nog vertrouwen na overspel? Hoe dan ook, vreemdgaan zal gevolgen hebben. Krop je vermoedens in elk geval niet op, dan houden jullie alleen elkaar maar voor de gek.


Wat moet je doen als je partner vreemd is gegaan?

Het is moeilijk om te zeggen wat je precies moet doen als je partner vreemd is gegaan, omdat iedere situatie anders is en omdat mensen verschillende behoeften en prioriteiten hebben. Sommigen zullen misschien het liefst hun partner onmiddellijk verlaten, terwijl anderen misschien willen proberen om de relatie te verbeteren en te werken aan het herstel van het vertrouwen. Het is belangrijk om te onthouden dat er geen “juiste” of “verkeerde” manier is om te reageren als je partner vreemd is gegaan. Het belangrijkste is om te doen wat het beste is voor jou en om professionele hulp te zoeken als je dat nodig acht. Hier zijn enkele dingen die je misschien wilt overwegen als je partner vreemd is gegaan:

  • Neem de tijd om te verwerken wat er is gebeurd: Het kan moeilijk zijn om te accepteren dat je partner vreemd is gegaan, dus het is belangrijk om de tijd te nemen om te verwerken wat er is gebeurd en je emoties te verwerken.
  • Praat met je partner: Als je wilt proberen om de relatie te verbeteren, is het belangrijk om te praten met je partner over wat er is gebeurd en hoe je je voelt. Probeer eerlijk te zijn over wat je nodig hebt en wat je wilt.
  • Zoek professionele hulp: Als je moeite hebt om je emoties te verwerken of als je het moeilijk vindt om te communiceren met je partner, kan het helpen om professionele hulp te zoeken. Een therapeut of relatiecounselor kan je helpen om de emoties die je voelt te verwerken en om te werken aan het herstel van het vertrouwen in je relatie.
  • Overweeg je opties: Als je niet wilt proberen om de relatie te verbeteren, moet je misschien overwegen om de relatie te beëindigen. Dit kan een moeilijke beslissing zijn, dus het is belangrijk om tijd te nemen om na te denken over wat het beste voor jou is.

neem de tijd

Hoeveel koppels blijven samen na vreemdgaan?

Het is moeilijk om precies te zeggen hoeveel koppels samen blijven na vreemdgaan, omdat dit afhangt van verschillende factoren, zoals de ernst van het vreemdgaan, hoe de relatie was voordat het vreemdgaan plaatsvond, en hoe goed de koppels in staat zijn om te werken aan het herstel van het vertrouwen en de emotionele verbinding. Sommige koppels kiezen ervoor om te werken aan hun relatie en samen te blijven, terwijl andere koppels ervoor kiezen om uit elkaar te gaan. Het is belangrijk om te onthouden dat het herstel van een relatie na vreemdgaan moeilijk kan zijn en dat professionele hulp vaak nodig is om te werken aan het herstel van het vertrouwen en de emotionele verbinding.

Kan je iemand nog vertrouwen na vreemdgaan?

Het is mogelijk om iemand te vertrouwen na vreemdgaan, maar dit kan moeilijk zijn, vooral als het vertrouwen in de relatie al is beschadigd. Vertrouwen is een belangrijk onderdeel van een gezonde relatie en het kan tijd kosten om het vertrouwen na vreemdgaan te herstellen. Als je wilt proberen om iemand te vertrouwen na vreemdgaan, kan het helpen om te werken aan het herstel van het vertrouwen en de emotionele verbinding in de relatie. Dit kan omvatten het praten over wat er is gebeurd en hoe je je voelt, het opbouwen van openheid en eerlijkheid in de relatie, en het zoeken van professionele hulp als dat nodig is. Het is belangrijk om te onthouden dat het herstel van het vertrouwen na vreemdgaan tijd kan kosten en dat iedereen anders is, dus het is belangrijk om te doen wat het beste is voor jou en je relatie.

vertrouwen

Een open en eerlijke communicatie: de sleutel tot een succesvolle relatie

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer inzicht te krijgen in hoe je een partner kunt betrappen op vreemdgaan en hoe je hiermee om kunt gaan. Bedenk wel dat het altijd belangrijk is om eerlijk te zijn naar jezelf en je partner toe en om te werken aan een open en eerlijke communicatie. Wil je meer weten over relaties, daten en liefde? Neem dan een kijkje op onze website Welkeonlinedatingsite.nl. Hier vind je tal van artikelen en tips over relaties, daten en liefde. Of je nu op zoek bent naar advies over het vinden van de juiste partner of het verbeteren van je huidige relatie, wij staan voor je klaar met handige informatie en inzichten. Wij wensen je veel succes en liefde toe in jouw relatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---