Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Kun je stiekem de telefoon van je partner checken?
stiekem de telefoon van je partner checken

Kun je stiekem de telefoon van je partner checken?

Welke online datingsite?
28 september 2021

Sinds bijna iedereen een mobiele telefoon heeft, hebben sommige mensen soms de onbedwingbare neiging om die telefoon te checken op berichten en gesprekken die de ander heeft gevoerd. Soms doen ze dat uit pure nieuwsgierigheid, soms ook omdat ze vermoedens hebben van vreemdgaan of andere zaken die de partner voor ze verborgen probeert te houden. Als je geen aanleiding hebt om aan je partner te twijfelen, is het misschien iet zo verstandig om in de telefoon te gaan zoeken naar berichten en dergelijke. Misschien lees je dingen die je liever niet had geweten.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Had je dat bericht maar nooit gelezen…

Mannen bespreken met hun vrienden en vrouwen met hun vriendinnen soms dingen die ze niet met hun partner delen. En die zijn dus ook niet voor de oren of ogen van de partner bestemd. Daarom luister je geen gesprekken af, en daarom is het ook heel onverstandig om de telefoon van je vriendin eens grondig te checken op Whatsapp en sms-berichten. Want de kans bestaat dat je iets leest wat je veel liever niet had geweten. Het kan zijn dat je partner tegen een vriendin iets over jou vertelt dat je hopeloos in verlegenheid brengt. Tenzij jij het geen enkel probleem vindt om te lezen dat je vriendin aan haar beste vriendin vertelt dat de seks gisteravond in het water viel omdat jij een erectieprobleem had, is het in veel gevallen echt beter om de telefoon van je geliefde niet te controleren.

stiekem gesprek partner lezen

Maar wat als ze vreemdgaat?

Als je het vermoeden hebt dat je vriendin je bedriegt met een ander dan kan haar smartphone misschien die twijfels wegnemen of bevestigen. Maar voordat je in haar telefoon gaat zoeken naar bewijzen, moet je je realiseren wat je doet als je die bewijzen inderdaad vindt. Haar ermee confronteren? Afwachten, in de hoop dat die buitenechtelijke affaire een bevlieging is en dat die vanzelf overgaat? Er zijn verschillende opties, maar de wetenschap dat je vriendin er een buitenechtelijke affaire op nahoudt zal zeer zeker zijn weerslag hebben op jullie relatie, zeker als jij weet dat je partner vreemd gaat terwijl zij in de veronderstelling verkeert dat dit niet het geval is.

vreemdgaan

Wanneer is het geoorloofd om de telefoon van je partner te controleren?

Eigenlijk is het in geen enkel geval geoorloofd om in iemands telefoon te kijken. Als je vermoedt dat je partner vreemd gaat is het altijd beter om daar op een andere manier te proberen achter te komen dan stiekem de berichten in haar telefoon controleren. Maar als je echt gegronde en dringende redenen hebt kan er een situatie zijn waardoor je de privacyregels naast je neerlegt.

Bijvoorbeeld als je merkt dat het niet goed gaat met je vriendin. En als je dan ziet dat ze informatie zoekt over zelfmoord plegen, pillen slikken, depressies of andere drastische zaken, dan is het natuurlijk zaak om aan de bel te trekken. Soms zijn er dan ook wel andere aanwijzingen dat er problemen zijn en heb je die telefoon niet nodig. Maar het kan gebeuren dat je aan de hand van berichten in de telefoon vermoedens krijgt. En dan kun je je partner misschien behoeden voor iets onherroepelijks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *