Welke Online Datingsite
Oude liefde roest niet

Oude liefde roest niet!

Welke online datingsite?
22 februari 2021

Best een romantische gedachte: oude liefde roest niet. De liefde die je ooit voor iemand voelde, gaat in veel gevallen nooit helemaal verloren, zelfs niet vele jaren later. Maar wat bedoelt men nou eigenlijk precies met “oude liefde roest niet”?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Zwak houden voor een vroegere liefde

Vaak blijf je voor altijd een zwak houden voor een vroegere geliefde, zeker voor je eerste grote liefde. Al was het alleen al vanwege de vele mooie herinneringen, de gedachte aan de eerste kus en alle nieuwe gevoelens die hierbij kwamen kijken. In programma’s als Memory zie je soms mensen op leeftijd die met twinkelingen in hun ogen vertellen over hun vroegere geliefde. Vele jaren later zijn de mooie herinneringen nog steeds niet vervlogen en denken ze er met veel plezier aan terug. Ze zijn nieuwsgierig naar wat er van deze persoon geworden is en zetten het programma in om deze ex geliefde op te laten sporen en na al die jaren weer te ontmoeten.

oude liefde

Sommige liefdes roesten wel

Natuurlijk geldt dit niet voor al je exen. Ongetwijfeld zitten er ook liefdes bij waar je geen warme gevoelens meer voor koestert. Sterker nog, een relatie kan zo ellendig zijn geweest dat de liefde is omgeslagen in haat. Bijvoorbeeld wanneer je ernstig bent bedrogen door je ex of wanneer deze je op een andere manier slecht behandelt heeft. De herinneringen aan dergelijke relaties stop je het liefst zo ver mogelijk weg. Vervelend wanneer je af en toe weer aan zo’n relatie wordt herinnerd, maar je kunt je gelukkig troosten met de gedachte dat deze is afgelopen en hopelijk is er een relatie voor in de plaats gekomen die je wel gelukkig maakt.

roest liefde

Je oude liefde na jaren terug gevonden

Het toppunt van romantiek is natuurlijk wanneer je na jaren je oude liefde terugvindt en deze ontmoeting (opnieuw) leidt tot een relatie! Er zijn genoeg verhalen bekend van geliefden die door omstandigheden uit elkaar werden gedreven en elkaar ongewild moesten laten gaan. Als het gaat om een liefde op jongere leeftijd kan het zijn dat de ouders de omgang destijds verboden. Ook tijdens de oorlogsjaren ontstonden er relaties, maar werden geliefden door gevaarlijke omstandigheden ook weer van elkaar gescheiden. Of misschien zat een van de geliefden al in een relatie of huwelijk en was er sprake van een verboden liefde. Wanneer die relatie na jaren voorbij gaat, kan er uit deze oude liefde na een toevallige ontmoeting mogelijk wel iets ontstaan.

roest hart

Geliefden opsporen via social media

Social media als Facebook kunnen er ook aan meehelpen om geliefden van vroeger weer op te sporen. Via je vrienden of via het plaatsen van een oproepje is het veel makkelijker geworden om mensen die je uit het oog bent verloren weer terug te vinden. En wat is er mooier dan elkaar na al die jaren terug te zien, weliswaar allebei wat ouder geworden met wat meer rimpeltjes, maar voor de rest dezelfde persoon waar je nog steeds die warme gevoelens voor koestert! Heel bijzonder natuurlijk om deze liefde weer op te laten bloeien en er een vervolg aan te geven. Zo kan het leven hele leuke onverwachte wendingen voor je in petto hebben, sommige dingen zijn blijkbaar voorbestemd..

Lees ook deze blogs:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.