Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Ex terugwinnen? Lees onze tips!
ex terug krijgen

Ex terugwinnen? Lees onze tips!

Welke online datingsite?
18 september 2023

Ben je net gedumpt of heb je spijt van hoe je je relatie hebt laten eindigen? Het is niet ongebruikelijk om je ex terug te willen. Gelukkig is het mogelijk om je ex terug te winnen, als je de juiste aanpak kiest. In onze blogpost delen we bewezen strategieën en tips die je kunnen helpen je ex terug te krijgen. Van het herstellen van contact tot het verbeteren van jezelf, we hebben alles wat je nodig hebt om je ex terug te krijgen. Lees snel verder en ontdek hoe jij je ex terug kunt winnen!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Manieren om je ex terug te krijgen!

Niets is zo vervelend als liefdesverdriet. Dit kun je ervaren wanneer je nog in de verliefde fase zit en je ex besloot dat het lang genoeg was. Maar ook als of na een langdurige relatie ineens de stekker uit jullie relatie wordt getrokken. Mogelijk was je er helemaal niet op bedacht en kwam het redelijk onverwacht. Je ziet jezelf nog als deel van de relatie en het voelt daardoor waarschijnlijk als onwerkelijk of vreemd. Nu kun je jezelf bij het besluit van je ex neerleggen, je wonden likken en de blik op de toekomst richten, uiteraard kun je je tijd ook besteden aan het bedenken van manieren om je ex terug te krijgen. Als je nog niet bereid bent om de ander te laten gaan en overtuigd bent dat herstel zeker nog in het verschiet ligt, dan zijn er zeker dingen die je kunt doen.

ex vriend

Neem eerst even afstand

Het klinkt misschien tegendraads maar het kan juist helpen om even afstand van de situatie te nemen. Hierdoor stap je emotioneel uit het verhaal en kun je eenvoudiger overzien waar het mogelijk fout is gegaan. Je wilt niet blindelings achter je ex aan gaan jagen, maar juist een duidelijk plan van actie opstellen. Zo vergroot je je kans van slagen en zul je weten wat kan helpen om je ex weer voor je te winnen. Het is hierbij belangrijk dat je eerst weer meer jezelf bent en goed weet wat je precies wilt. Door eerst zelfreflectie te geven op de situatie, leer je wat jezelf nodig hebt om even op adem te komen. Vanuit hernieuwd zelfvertrouwen kun je dan het contact met je ex herstellen en bekijken hoe jullie weer samen kunnen komen

Leef er even op los!

Nu je relatie over is, beschik je wel over voldoende vrijheid om te doen wat goed voelt. Je kunt zelfs even de bloemetjes buiten zetten en genieten van het single leven, voordat je de beweging terug naar de relatie gaat maken. Elkaar even de ruimte gunnen om te ontdekken wie je bent zonder de ander, kan bijdragen aan een vernieuwde oplaaien van vuur voor jullie band. Je hoeft even geen rekening te houden met de ander, maar kunt een moment nemen om te doen wat je graag wilt.

leef er op los

Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld op reis gaan, uitgaan, zelfs daten. Juist zo hervind je jezelf en krijg je weer vertrouwen in jezelf. Je houding krijgt een ware boost en je wordt zo vanzelf weer aantrekkelijk voor de ander. Jullie kunnen weer herkennen wat je in de ander aantrok, juist door even een poosje uit elkaar te gaan. Dus schroom niet om even volop te genieten van wat het single leven je te bieden heeft, voordat je weer contact opneemt met je ex. Je wilt hem of haar kunnen tonen wat gemist wordt, maar dient dit eerst zelf weer even te hervinden.

Werk aan je fysieke uitstraling

De beste manier om je ex terug te winnen, blijft uiteraard door er fysiek uit te zien om door een ringetje te halen. Hoe strakker je in je vel zit, des te aantrekkelijker word je en je ex zal vanzelf gaan herkennen wat hij of zij zo leuk aan je vond. Schrijf je dus in bij een sportschool en train je spieren, zodat je er weer helemaal mooi uitziet. Je wint hiermee niet enkel je ex mee terug, maar zult ook bemerken dat je je hierdoor zelf ook een stuk beter voelt. Je maakt immers endorfine aan, die je een goed gevoel geven.

fysieke uitstraling

Enige emotie die je nog met je meedraagt rondom de beëindiging van je relatie, kun je zo van je afzetten en verwerken. Sporten draagt bij aan zowel fysieke als mentale gezondheid en zal je die aanmoediging geven die je nodig hebt om je ex terug te winnen. Je voelt je een stuk minder verslagen doordat je ex bij je is weggegaan, maar juist opnieuw de motivatie vinden om hem of haar te overtuigen dat jullie bij elkaar horen. Hoe beter je er uitziet, des te eenvoudiger wordt het om blij met jezelf te zijn. Je ex zal niet weten wat hij of zij ziet en je zeker een tweede kans geven.

Doe vooral niet te veel moeite!

Er is niets erger dan mensen die behoeftig lijken en alles proberen om de ander voor zich terug te winnen. Vermijd daarom het versturen van tientallen appjes of berichten en probeer niet de aandacht van je ex te winnen, door telkens onverwacht in zijn of haar buurt te verschijnen. Als een relatie voorbij is, wil de ander juist rust en tijd om even tot zichzelf te komen. Je zult bemerken dat je uitbundige pogingen om contact te krijgen met je ex, enkel nadelig zal uitpakken. De ander zal zich steeds verder van je afkeren en dit is uiteraard niet wat je wilt bereiken.

te veel moeite

Draai de rollen om en houd afstand

Als je je ex wilt terugwinnen, doe je er verstandig aan om de rollen om te draaien. Laat daarom juist langere tijd niets meer van je horen, zodat vertwijfeling bij je ex gaat opspelen. Houd je bezig met andere dingen, zodat je jouw ex de kans geeft om jou te missen. Je wint de aandacht niet door zelf te tonen hoezeer je jouw ex mist en weer bij elkaar wilt komen. Zorg er liever voor dat de ander naar jou toekomt en inziet dat jullie tijd samen toch wel erg speciaal is geweest.

Leer van je fouten

Deze tijd dat jullie nu uit elkaar zijn, leent zich uitstekend om eens goed na te denken over de relatie. Door lering te trekken uit de reden waarom deze uitliep op een break-up, kun je ontdekken wat de ander nodig heeft om zich weer in jou te interesseren. Het is belangrijk om te begrijpen waarom het uit is gegaan. Welke signalen heb je gemist? Welke woorden wilde je niet horen? Wat had je anders kunnen doen, om het aflopen van je relatie te voorkomen? Je hoeft zeker niet schuld te stappen, maar het loont wel om verantwoordelijkheid te nemen voor jouw aandeel in de beslissing.

leer van je fouten

Als je je ex werkelijk terug wilt winnen, zul je ook water bij de wijn moeten doen en tegemoetkomen aan de behoeftes die bij hem of haar liggen. Zodra jullie dan weer bij elkaar zijn, kun je op deze aandachtpunten letten en voorkomen dat dezelfde fouten zich herhalen. Zo bouw je aan een waardevolle relatie, die nu veel meer kans van slagen heeft.

Zet de eerste stap naar contact!

Een periode werken aan jezelf is goed om helder te krijgen hoe jullie relatie nieuw leven kan worden ingeblazen. Wees dapper en zet na gegeven tijd zelf de eerste stap om contact op te nemen met je ex. Zorg ervoor dat je emotioneel jezelf weer helemaal op de rit hebt gezet, zodat het gesprek volledig onvoorwaardelijk kan worden aangevangen. Het gesprek mag casual zijn, zodat de ander zich niet voelt opgelaten. Je kunt voorstellen om ergens wat te gaan drinken en stel er verder niet te veel verwachtingen aan. Zo blijft het luchtig voor jullie allebei en kun je veel gemakkelijker weer de deur openen naar meerdere ontmoetingen. Zolang de sfeer ongedwongen is en jij je op je gemak voelt, zal het contact voorspoedig verlopen en zullen jullie bemerken dat er voldoende reden is om vaker af te spreken.

eerste stap contact

Wat je vooral niet moet doen

Zodra je het contact met je ex hebt hersteld, zijn er zeker enkele dingen die je niet moet doen. Een belangrijk aandachtspunt is, dat je vooral je ex niet de schuld geeft over de beëindiging van de relatie. Zo wakker je enkel weer nare gevoelens op en herinner je de ander eraan waarom hier in eerste instantie voor gekozen is. Het helpt niet om oude koeien uit de sloot te halen, dus als je niet voldoende eigen verantwoordelijkheid kunt dragen over jouw eigen aandeel in het verhaal, doe je er beter aan om er niet over te beginnen. Je wilt juist niet de ander overtuigen bij je terug te komen, door hem of haar een schuldgevoel aan te praten.

Overdreven cadeaus en lofwoorden

Ook moet je niet proberen een goed voetje te halen door de ander te overladen met cadeaus of mooie lofwoorden. Je ex gaat hier zeker doorheen zien en wil juist dat je meer verdieping in je karakter toont, dan oppervlakkigheden. Zolang je enigszins rekening houdt met al deze punten, zul je zeker in staat zijn om je ex voor je terug te winnen en jullie relatie opnieuw een kans te geven.

Terug naar de ex

Terug naar de ex: hoe zorg je ervoor dat het dit keer wel werkt?

We hopen dat deze tips je zullen helpen om je ex terug te winnen en een gezonde en gelukkige relatie op te bouwen. Onthoud dat het belangrijk is om geduldig te zijn en niet te snel te willen gaan. Geef je ex de tijd en ruimte om zijn of haar gevoelens te verwerken en respecteer de grenzen die hij of zij aangeeft. Als het niet lukt om je ex terug te krijgen, onthoud dan dat het belangrijk is om voor jezelf te zorgen en verder te gaan. Er zijn nog genoeg andere mogelijkheden om liefde en geluk te vinden in het leven. Blijf openstaan voor nieuwe kansen en wees trots op jezelf voor de inspanning die je hebt geleverd om je ex terug te winnen. Veel succes en liefde toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---