Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Help, ik heb nog nooit seks gehad! Op latere leeftijd maagd?
man op bed heeft nog nooit seks gehad

Help, ik heb nog nooit seks gehad! Op latere leeftijd maagd?

Welke online datingsite?
12 januari 2024

Als je nog nooit seks hebt gehad, kan dit soms een bron van stress en onzekerheid zijn. Het is normaal om vragen te hebben over hoe het voelt, wat je kunt verwachten en hoe je je voorbereidt op deze intieme ervaring. Maar onthoud dat seksuele ervaring niet de enige maatstaf is voor je waarde als persoon en dat het belangrijk is om te wachten tot je er klaar voor bent. Het is belangrijk om je eigen grenzen te kennen en te respecteren en alleen seks te hebben als je je er comfortabel bij voelt. Deze blog biedt nuttige tips en adviezen voor iedereen die nog geen seks heeft gehad, maar wel geïnteresseerd is in het verkennen van hun seksualiteit.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Leeftijd en seks: Wat is de juiste timing?

Wanneer je met seks begint, is voor iedereen een persoonlijke overweging. Sommige zijn erg jong, waar anderen juist wachten tot ze ouder zijn en iemand hebben ontmoet waarmee het helemaal juist voelt. De gedachte om met seks te wachten tot het huwelijk is tegenwoordig wat achterhaald, toch zijn er nog voldoende jonge mensen die vanuit een geloofsovertuiging een dergelijke keuze hooghouden. Afhankelijk van de leeftijd waarop je dan iemand vindt met wie je de rest van je leven wilt delen, zal ook bepaald worden hoe oud je met seks begint.

Tijdlijn van levensgebeurtenissen, overwegende wanneer intimiteit begint.

Maagd op latere leeftijd

Of je nu wel of niet bewust ervoor kiest, het kan ook gebeuren dat je in je jonge volwassen jaren nooit iemand tegen bent gekomen met wie een dergelijke fysieke ontmoeting wenselijk was en is het zelfs op latere leeftijd nog niet van gekomen. Alhoewel het uitzonderlijk lijkt, zijn er toch tal van mensen in hun veertigere jaren die nog steeds maagd zijn. Hiervoor kunnen uiteenlopende redenen aanleiding hebben gegeven en de ene persoon zal meer moeite met dit feit hebben dan een ander. Toch blijft het doorgaans een opmerkelijk gegeven als iemand op een bepaalde leeftijd nog nooit intiem is geweest met een ander. Onzekerheden of twijfels over hoe anderen over je zullen denken, kunnen je ongemakkelijk met dit thema om laten gaan. Ook in nieuwe relaties kan het lastig zijn om een dergelijke onervarenheid te delen.

Jong en groen

De meest logische verklaring voor waarom iemand nog nooit seks heeft gehad, is uiteraard de leeftijd. Wanneer iemand nog jong en onvolwassen is, is het doorgaans ook wenselijk voor menig ouder dat hun kind nog niet aan het hebben van seks is toegekomen. Toch is de gemiddelde leeftijd waarop mensen voor het eerst seks hebben, rond de 16 jaar. Dit betekent dat er ook voldoende adolescenten zijn die voor die leeftijd een eerste ervaring met seks hebben. Vaak is er sprake van groepsdruk, waarbij je geacht wordt bepaalde ervaringen te ontdekken om erbij te horen. De kinderen die dan reeds ervaringen hebben opgedaan, kunnen vinden dat ze een streepje voor hebben op leeftijdsgenoten die nog niet zo ver zijn gegaan. Om de ervaring dan maar achter de rug te hebben, kun je je gedwongen voelen om eerder seks te hebben dan dat je hier zelf aan toe bent.

jonge, groene plant symboliseert jeugd en groei in tijd.

Schaamte?

Of je kiest iemand uit om de eerste keer mee te beleven, zonder dat je hier verder de juiste gevoelens voor hebt. Een eerste keer kan zo zeker tegenvallen en niet zijn wat je ervan had gedacht. Het is dus zeker niet altijd een voordeel om seks te hebben. Nog nooit seks gehad hebben zou voor jonge mensen niet altijd direct een ding moeten zijn waar ze zich voor moeten schamen. Het is als je jong bent zeker belangrijk om te wachten tot je zelf het gevoel hebt dat je eraan toe bent en dat je de eerste keer met iemand kunt ervaren die respectvol met je omgaat, zodat je er met een tevreden gevoel op terug kunt kijken.

Niet aan toegekomen

Als je op latere leeftijd nog nooit seks hebt gehad, kan dit komen doordat je er simpelweg niet aan toe bent gekomen en nog nooit een relatie hebt gehad. Mogelijk lagen je interesses en prioriteiten elders en hadden die zaken al je aandacht en toewijding. Dit kan zijn als je een waardevolle carrière wilt opbouwen, waar je veel van je inzet voor moet geven en een relatie simpelweg enkel in de weg zou staan. Als je dan niet helemaal de waarde van losse contacten kunt herkennen, kan het zo lopen dat je in al die jaren nooit iemand tegen het lijf bent gelopen die voldoende je aandacht bij het werk heeft kunnen wegtrekken. Voor het aangaan van een relatie of zelfs het ontmoeten van kortstondige contacten, is veel aandacht nodig. Het komt immers niet zomaar tot stand en vaak vragen partners veel van je tijd en willen ze een bepaalde mate van toewijding.

Symbolische weergave van een bloeiende carrière

Andere interesses

Als je niet bereid bent om deze moeite in de sociale contacten te steken, omdat je voor jouw gevoel andere dingen wilt doen, dan kan de mogelijkheid om intiem met iemand te zijn er ook gemakkelijk bij inschieten. Als je er weinig tot geen interesse in hebt en een dergelijke ervaring niet een prioriteit is in je leven, dan gaan de jaren ongemerkt snel voorbij en kan het voorkomen dat je op latere leeftijd nog nooit seks hebt gehad. Veel mensen zullen zich dit nauwelijks voor kunnen stellen, aangezien snelle contacten of relaties bij velen een eerste levensbehoefte is. Als jij echter andere dingen belangrijker vindt of andere normen en waarden hanteert, zal het eerder op een afstand blijven. Ook is het mogelijk dat je aseksueel bent. Dit hoeft echter geenszins een nadeel te zijn of iets waar je je ongemakkelijk over zou moeten voelen.in e

Nare ervaringen

Een andere reden waarom een eerste keer vooruit wordt geschoven, kan zijn omdat je nare ervaringen in het verleden hebt opgedaan die ertoe leiden dat je nu de gedachte aan intimiteit volledig uit je bewustzijn bant. Dit kunnen ervaringen in de jeugd zijn, waarbij je onjuist bent benaderd of ervaringen in eerdere potentiële relaties die je hebben doen terugdeinzen voor verdere intimiteit. Mogelijk leg je hierdoor de lat dusdanig hoog, dat geen enkele potentiële kandidaat volledig kan voldoen om je twijfels en angsten te sussen. Ongemerkt gaan er zo jaren voorbij, zonder dat je de veiligheid of waardering ervaart die je helpt openstellen voor het hebben van seks.

Schaduwen uit verleden, impact op heden.

Delen van een geheim

In de loop der jaren kan het feit dat je nog nooit seks hebt gehad, zelfs gaan voelen als een geheim. Het kan ongemakkelijk voelen om gevoelens te delen met iemand die hier mogelijk zelf wel meerdere ervaringen op dat gebied heeft. Je stelt zelf het moment uit totdat je de juiste hebt gevonden die eervol met jou omgaat. Toch zal hiervoor enige communicatie nodig zijn om de ander jouw standpunt te laten begrijpen. Een eerste keer kan er dan zeker van komen. Je zult hierin zelf een eerste stap moeten nemen, om uit je comfort zone te komen en toenadering tot een ander te vinden. Uiteindelijk blijft het een eigen keuze of je wel of niet seks wenst te hebben en hier de stappen voor zet die nodig zijn om dit te delen met een partner.

Het vinden van de juiste partner als je nog nooit seks hebt gehad

We hopen dat deze blog je heeft geholpen om meer inzicht te krijgen in het onderwerp van nog nooit seks hebben gehad en hoe je hiermee om kunt gaan. Onthoud dat het belangrijk is om alleen seks te hebben wanneer jij er klaar voor bent en dat er geen haast bij is. Het is nooit te laat om de stap te zetten en het is belangrijk om altijd te communiceren met je partner over je gevoelens en verwachtingen. Blijf trouw aan jezelf en laat je niet onder druk zetten door anderen. Vergeet niet om onze andere blogs te bekijken voor nog meer tips en adviezen over seks en relaties. Veel succes en plezier op jouw pad van seksuele ontdekking!

Lees ook deze artikelen:

3 reacties op “Help, ik heb nog nooit seks gehad! Op latere leeftijd maagd?”

 1. K schreef:

  Wat ik mis in dit artikel is dat je wel seks had gewild, maar dat jij door iedereen werd afgewezen door hoe je bent, wie je bent. Dat kan zoveel eenzaamheid geven en voor categorale afwijzing als partnermateriaal bestaat weinig soelaas…

 2. matthijs schreef:

  dat heeft niets met celibatair te maken
  als vrouwen je niet willen , willen ze je niet
  en vrouwen willen mij dus niet

 3. MGTOW schreef:

  De titel help, ik heb nog nooit sex gehad suggereert iemand die tegen zijn of haar wil een celibatair bestaan leidt. Dit wordt ook wel een INCEL genoemd (involuntary celibate).
  Steeds meer ontmoeten mensen elkaar online. Online wijzen vrouwen (blijkt uit onderzoek) al 80% van de mannen af, enkel op grond van uiterlijk. De kans is groot dat er steeds meer incels van het mannelijk geslacht bijkomen. Vreemd genoeg rept dit artikel met geen woord over mensen die niet zo aantrekkelijk zijn en hiermee buiten de datingboot vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---