Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Niets meer van je vakantieliefde gehoord, wat nu?
vakantieliefde gelukkige vakantiemomenten tussen twee mensen

Niets meer van je vakantieliefde gehoord, wat nu?

Welke online datingsite?
19 februari 2024

Het kan een van de meest romantische ervaringen zijn tijdens een vakantie: het ontmoeten van een vakantieliefde. Maar wat gebeurt er als je na de vakantie geen contact meer hebt met je nieuwe liefde? Het kan een ongemakkelijk gevoel geven en veel vragen oproepen over wat er fout is gegaan. Maar maak je geen zorgen, er zijn verschillende manieren om weer in contact te komen met je vakantieliefde en te ontdekken of er misschien wel iets moois kan opbloeien. Op deze pagina hebben we een artikel met handige tips en trucs samengesteld om je te helpen bij het herstellen van contact met je vakantieliefde. Van het zoeken naar hen op sociale media tot het sturen van een persoonlijke brief, we geven je alle informatie die je nodig hebt om weer in contact te komen. Lees verder en ontdek hoe je jouw vakantieliefde weer kunt vinden en misschien wel een blijvende relatie kunt opbouwen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat te doen als je vakantieliefde geen contact meer zoekt?

Als je met vakantie bent dan kan het gebeuren dat je op je vakantieadres een leuke jongen of meisje ontmoet met wie je het erg leuk hebt.. Vooral jongeren overkomt het vaak dat ze, op vakantie op een jongerencamping of met vrienden in een appartement in Lloret de Mar, iemand ontmoeten met wie het klikt. Soms ontstaat hier ook een heuse liefdesrelatie uit. Als de vakantie voorbij is worden er telefoonnummers uitgewisseld en de afspraak gemaakt om zeker contact te houden. Maar als je al een paar weken thuis bent kom je tot de conclusie dat je niets meer hebt gehoord van je vakantieliefde.

Eenzame voetafdruk richting water, geen anderen.

Wat mag je verwachten van een vakantieliefde?

Veel mensen verwachten te veel van een vakantieliefde. Ze denken dat ze de ware hebben gevonden, terwijl de ander er niets meer in ziet dan een vluchtige flirt die voorbij gaat zodra de ander weer vertrekt. Er zijn zelfs mensen, zowel jongeren als volwassenen, die op vakantie een date aan de haak slaan terwijl ze thuis gewoon een partner hebben. Het hangt er dus maar helemaal vanaf wat je verwacht van een vakantieliefde. Het is waarschijnlijk het meest verstandig om je verwachtingen niet te hoog in te stellen. Want behalve dat de ander het wellicht ziet als niet meer dan iets tijdelijks, speelt de afstand natuurlijk ook vaak nog een rol.

Zelf initiatief nemen

Als je graag contact wilt houden met je vakantieliefde dan moet je daar natuurlijk zelf ook wel wat voor doen. Eenmaal thuis rustig gaan zitten afwachten tot de ander contact opneemt is een optie. Maar je kunt natuurlijk ook zelf het initiatief nemen om contact te zoeken. Als je dat niet doet dan denkt de ander wellicht dat jij geen contact meer wilt en dat hij of zij jou beter maar uit het hoofd kan zetten. Wil je dus contact houden met je vakantieliefde dan is het zaak om hier zelf ook zeker actie mee te ondernemen. Dit Verwacht niet meteen antwoord. Nederlanders zijn vrij direct, voor veel mensen uit andere landen geldt dat niet. Die vinden het heel normaal om pas de volgende dag of nog later op een bericht te reageren. Wees dus niet te ongeduldig.

Iemand neemt initiatief en stuurt bericht naar vakantieliefde.

Bellen, ja of nee?

Veel mensen vinden bellen erg spannend. Zeker als dat is met iemand die een andere taal spreekt. En je weet natuurlijk nooit zeker of je belt op een gelegen moment. Je kunt een tussenweg kiezen door eerst een appje te sturen met de vraag of de ander het leuk vindt als je belt en wanneer dit dan het beste uit zou komen. Als hier een positieve reactie op komt dan weet je in ieder geval redelijk zeer dat je niet ongelegen belt. Houd wel in je achterhoofd dat je vakantieliefde wellicht uit beleefdheid op je verzoek ingaat.

Wat als je geen reactie (meer) krijgt?

Als je op een berichtje geen reactie krijgt of als een telefoontje wordt afgebroken met de mededeling dat het nu niet uitkomt zonder dat de ander daarna nog wat laat horen dan is de kans groot dat de liefde niet wederzijds is. In dat geval zit er weinig anders op dan je erbij neer te leggen dat je vakantieliefde geen vervolg gaat krijgen. Een nieuwe term die we de laatste tijd steeds vaker horen is “Ghosting“. Ghosting houdt nou verband met dit onderwerp. Misschien is je vakantievriend of -vriendin inmiddels iemand anders tegengekomen die in de buurt woont.

Het kan ook zijn dat je de pech had iemand te treffen die zich de hele zomer vermaakt met het verleiden van toeristen en dat hij of zij het inmiddels leuk heeft met een jongen of meisje die nu op jouw vakantiebestemming verblijft. Dat is geen leuke gedachte, maar de mogelijkheid bestaat natuurlijk wel.

Iemand staart verbaasd naar telefoon met onbeantwoorde berichten

Zal ik naar mijn vakantieliefde toe gaan?

Als je niets meer hoort van je vakantieliefde en de gevoelens zitten erg diep, dan kun je natuurlijk overwegen om de trein of het vliegtuig te pakken en opnieuw een bezoek te brengen aan het vakantieadres waar je je grote liefde hebt leren kennen. Je loopt daarmee wel een enorm risico. De kans bestaat dat je vakantieliefde jouw gevoelens niet beantwoordt en dus helemaal niet op je zit te wachten. Dan kan zo’n bezoek op een enorme teleurstelling uitlopen. Maar het kan natuurlijk ook positief uitpakken. Als je vakantieliefde je terugziet kan het zomaar zijn dat de gevoelens weer terugkomen. Als dat zo is dan is er dus wel degelijk meer dan zomaar een vakantieliefde.

Heeft een vakantieliefde toekomst?

Bedenk je dat het heel wat voeten in de aarde heeft om een liefde in het buitenland te hebben. De lange afstand en het elkaar maar heel weinig kunnen zien kan er uiteindelijk toe leiden dat de relatie stukloopt. Als jullie echt met elkaar verder willen dan zal uiteindelijk één van de twee moeten besluiten om te verhuizen. Dat is een ingrijpende beslissing. Ook na zo’n verhuizing zal de relatie wellicht onder druk komen te staan omdat degene die zijn of haar land, familie, vrienden en werk achterliet last krijgt van heimwee en maar moeilijk kan wennen in het nieuwe thuisland. Maar er zijn ook genoeg voorbeelden bekend van vakantieliefdes die wel hebben geleid tot een langdurige relatie, dus het is zeker niet onmogelijk. Ben je op zoek naar de liefde? Dan zou je dit kunnen doen middels een singlereis. Het leuke van singlereizen is dat je de liefde en vakantie kunt combineren. Ideaal dus!

Twee mensen gescheiden door een wereldkaart.

Hoe je geduld kunt hebben bij het herstellen van contact met je vakantieliefde

Onze tips en trucs kunnen je helpen om weer in contact te komen met je vakantieliefde en te ontdekken of er misschien wel meer tussen jullie is. Het is echter belangrijk om geduld te hebben en niet te veel druk uit te oefenen op de andere persoon. Mocht het niet lukken om weer in contact te komen met je vakantieliefde, dan zijn er nog genoeg andere mensen om te ontmoeten en nieuwe ervaringen mee te delen. Op Welkeonlinedatingsite.nl vind je talloze artikelen en reviews die je kunnen helpen bij het vinden van de beste datingsite en het ontmoeten van nieuwe mensen. Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie of gewoon plezier wilt hebben, bij ons vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw datingleven naar een hoger niveau te tillen!

Lees ook deze artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---