Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Vakantieliefdes – Hoe onderhoud je het contact?
vakantieliefde

Vakantieliefdes - Hoe onderhoud je het contact?

Welke online datingsite?
20 februari 2021

Veel Nederlanders hebben het wel eens meegemaakt en we hebben het over een vakantieliefde. Wanneer je vrij bent en lekker ontspannen van huis bent dan is de kans aanwezig dat je een leuke nieuwe liefde tegen het lijf loopt. Een vakantieliefdes zijn erg leuk maar kan ook moeilijk zijn.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Liefde na de vakantie

Na de vakantie ga je weer ieders je eigen weg en dan kan het lastig zijn om de relatie in stand te houden. Er zijn mensen die het proberen maar er zijn ook mensen die het voor lief nemen dat het maar een kortdurende relatie is. Als jezelf wel eens een vakantieliefde hebt gehad dan weet je waarschijnlijk wel hoe lastig het is. In het begin gaat het nog wel maar na verloop van tijd vervaagd het contact steeds meer, dan hoor je niks meer van je vakantieliefde en gaat het vuur in de relatie ook uit. Wanneer je dan ook met een vakantieliefde een echte serieuze relatie op wilt bouwen dan zal je hier veel energie in moeten steken en dit zal ook van beide kanten moeten komen.

vakantie

Woont je vakantieliefde ver weg?

Het is dan ook goed om na een aantal maanden bij jezelf te rade te gaan of het zinvol is wat je aan het doen bent. Het kan best zijn dat je vakantieliefde aan de andere kant van het land woont. Heb je dan nog dagelijks contact of zie je elkaar regelmatig dan weet je dat het zinvol is. Wordt het contact steeds minder en zie je elkaar bijna nooit dan is het misschien beter je energie in een andere relatie te steken. Ook als de andere persoon steeds minder van zich laat horen dan is het goed om jezelf de teleurstelling te besparen en op zoek te gaan naar een andere persoon die misschien beter bij je past en waar je makkelijker contact mee kunt gaan onderhouden. Helaas houden vakantieliefdes dus vaak geen stand. Heb daarom geen spijt, maar koester de herinnering!

Contact onderhouden met vakantieliefdes is wel steeds makkelijker

Wanneer we kijken naar de mogelijkheden die we hebben om contact te onderhouden met andere personen dan is het wel steeds gemakkelijker geworden de laatste jaren. We hebben bijvoorbeeld socials media zoals Whatsapp en Skype. Dit maakt het onderhouden van contact met een vakantieliefde ook een stuk makkelijker. De kans dat een relatie dan gaat slagen is ook een stukje groter. Je kunt op ieder moment van de dag makkelijk contact met elkaar opnemen. Echt statistieken zijn er niet beschikbaar maar het lijkt logisch dat de laatste jaren er meer relaties stand gehouden hebben tussen mensen die elkaar op een vakantie hebben ontmoet.

social media

Singlereizen en vakantieliefdes

Wil je nu zelf graag leuke mensen leren kennen op een vakantie dan is het goed mee te gaan op een singlereis. Hier weet je dat de andere personen die mee zijn op de reis ook single zijn en de kans op het ontmoeten van een vakantieliefde is dan ook een stuk groter. Toch moet je het niet forceren en als je een vakantieliefde tegenkomt dan voel je dat vanzelf. Wie weet vind je wel de liefde van je leven en je kun je samen met hem of haar een leuke langdurige relatie op gaan bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items