Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Help, ik val altijd op de verkeerde mannen!
verkeerde man

Help, ik val altijd op de verkeerde mannen!

Welke online datingsite?
06 januari 2022

Heb je wel eens het gevoel dat je altijd op de verkeerde mannen valt? Dan ben je zeker niet de enige. Veel vrouwen hebben hier last van en hebben geen idee waarom het telkens hen overkomt. Het begint allemaal leuk. Je bent tot over je oren verliefd en kan alleen nog maar aan hem denken. Jullie zijn stapelgek op elkaar! Dit kan toch niet mis gaan?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

De verkeerde man

Na een aantal weken of maanden ontstaan de eerste barstjes in de relatie. Al gauw blijkt dat deze barstjes niet te lijmen zijn, en is de beste optie om uit elkaar te gaan. Dit is natuurlijk een grote teleurstelling, want je was er 100% van overtuigd dat je de juiste man aan de haak geslagen had! De twijfel slaat toe. Ben ik niet goed genoeg? Zijn alle leuke en lieve mannen al bezet? Of erger nog: misschien is dit wel mijn lot en vind ik nooit de ware liefde! Hoe nu verder?

barstjes

Hoe vind je de juiste man?

Was het maar zo makkelijk dat je kon zeggen: ‘volgende week dinsdag om 12 uur móet je zorgen dat je in de Albert Heijn bent, want dan kom je je ware liefde tegen!’ Helaas, het leven is iets ingewikkelder dan dat. Gelukkig heb je zelf meer in de hand dan je zou verwachten. Er zijn namelijk wat tips en tricks waaraan je de verkeerde man kan herkennen. Hiervoor moet je niet naar de man kijken, maar naar jezelf. Kijk eens terug naar je laatste partners. Het patroon wat je hierin herkent is dat ze ‘verkeerd’ zijn. Maar wat is dat verkeerde nu precies? Wat maakte foute mannen zo aantrekkelijk?

Zelfreflectie

Neem je laatste partners in gedachten en denk even goed na op welke punten de relatie stuk liep. Heb je dit gedaan? Denk dan nu eens terug naar de relatie die je hebt met je ouders. Ben je opgegroeid in een liefdevol gezin? Of waren je ouders bijvoorbeeld afstandelijk en ontzettend snel boos?

liefdevol gezin

Verkeerde mannen geven je vertrouwen

Als je in een negatieve omgeving bent opgegroeid, ga je onbewust op zoek naar iemand die in dit plaatje past. Dit doe je niet omdat je dit wilt, maar omdat je niet anders gewend bent. Het is mens-eigen dat je op zoek gaat naar het vertrouwde, ook al is dit vertrouwde helemaal niet leuk. Herken je de link tussen je ex-partners en de manier waarop je bent opgegroeid? Dan moet je hieraan gaan werken.

Nooit meer de verkeerde man

Ga niet op zoek naar het oude vertrouwde! Ga op zoek naar het onbekende. Probeer die begripvolle en niet afstandelijke man te vinden. Sta open en onbevangen voor nieuwe dingen en vergeet vooral niet wat je valkuilen en zwakke punten zijn. Had je een lijstje waar jouw ideale man aan moest voldoen? Zet deze dan gauw uit je hoofd. Echte liefde laat zich niet leiden. Het enige wat je hoeft te doen is op jouw valkuilen letten. Je zult zien: de foute mannen verdwijnen vanzelf van je pad en de juiste mannen vinden hun weg naar jou!

Lees ook deze blogs:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.