Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Leren van fouten in de liefde!
Leren van fouten in de liefde

Leren van fouten in de liefde!

Welke online datingsite?
15 augustus 2021

Het gezegde luidt “Van fouten kun je leren” en dat geldt zeker ook voor fouten die je in de liefde maakt. Natuurlijk hoop je dat het jou niet overkomt en dat je alleen maar gelukkig bent. Maar het overkomt veel mensen dat ze een partner treffen die achteraf gezien niet goed voor ze blijkt te zijn. Maar andersom kan het ook zo zijn dat jij in een relatie dingen doet waar je later spijt van krijgt en waarvan je zegt “als ik een nieuwe relatie krijg dan ga ik het anders doen”. Iedereen heeft het recht om fouten te maken en daarvan te leren. En dat is dus wat je moet doen: ervan leren. Probeer een fout die je hebt gemaakt geen tweede keer te maken.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Vallen op de verkeerde partner

Wanneer je een relatie krijgt met iemand die niet de juiste intenties heeft, dan is het vaak lastig om die relatie te beëindigen. Je bent verliefd en je bent er dus van overtuigd dat je het ongewenste gedrag wel kunt veranderen. Een relatie beginnen met iemand die verslaafd is bij voorbeeld. Jij houdt van haar, en dus gaat het jou lukken om ervoor te zorgen dat ze de drank laat staan. Maar na een aantal jaren keihard vechten en vallen en opstaan moet je tot de verdrietige conclusie komen dat het niet is gelukt. Hij of zij drinkt nog steeds en het heeft jullie relatie de afgelopen jaren op een zeer negatieve manier beïnvloed. Dat is het moment om er een punt achter te zetten, hoe moeilijk dat vaak ook is.

fouten liefde geïrriteerd

Wat als jij degene bent die de fouten maakt?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat juist jij degene bent die de fout in gaat. Je hebt een schat van een vriendin, maar je bedriegt haar keer op keer met andere vrouwen omdat je het niet kan laten om met enige regelmaat een seksdate te scoren. Het geeft je ego een goed gevoel dat zo veel vrouwen als een blok voor je vallen. Je probeert je zelf wijs te maken dat dit los staat van je liefde voor je vriendin, want je houdt immers alleen van haar en die andere vrouwen dat is alleen maar voor de kick.

fouten maken

Maar wat als ze erachter komt? Of als ze het al langer wist, maar uiteindelijk besluit dat de maat vol is en een punt zet achter jullie relatie? Dan sta je met lege handen en heb je misschien je grote liefde voorgoed verspeeld. Zo’n fout zal je in een volgende relatie dan hopelijk niet meer maken.

Te weinig rekening houden met de ander

Een veel gemaakte fout in een relatie is egoïsme. Egoïsme in de zin dat jij van je partner verlangt dat ze in alle opzichten rekening met je houdt, terwijl jij het andersom daar niet zo nauw mee neemt. Je verwacht van haar dat zij meegaat als jouw familie een feestje geeft, maar als er in haar familie wat gevierd wordt dan moet ze maar alleen gaan, want jij hebt niks met haar familie.

Of jullie eten alleen maar wat jij lekker vindt, dat zij van zuurkool houdt is haar probleem, maar jij gaat dat echt niet zitten eten en ze mag het ook niet klaarmaken want jemig wat stinkt dat spul als je het kookt. En ’s avonds als de tv aangaat dan kijken jullie samen naar jouw programma’s. Als zij een serie wil kijken dan gaat ze maar met haar tablet in de slaapkamer zitten of ze zet een koptelefoon op, want jij gaat daar echt niet naar zitten kijken. Dit soort gedrag kan ervoor zorgen dat uiteindelijk de bom barst.

Ze pikt het misschien een hele tijd, maar op een gegeven moment is de maat vol en heeft ze er genoeg van. In het gunstigste geval krijg je nog een kans om je gedrag te verbeteren, maar het kan ook zijn dat ze haar koffers pakt en vertrekt. En dat is dan toch echt je eigen schuld.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.