Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Foute mannen – Waarom zijn ze zo aantrekkelijk voor sommigen?
Foute man

Foute mannen - Waarom zijn ze zo aantrekkelijk voor sommigen?

Welke online datingsite?
16 februari 2021

Het lijkt wel besmettelijk, vrouwen die op foute mannen vallen. Maar waarom doen ze dat? Waarom vallen op het oog intelligente vrouwen met een goede opleiding en dito baan op een man die hen alleen verdriet doet? Zo’n man waarvan ze hun beste vriendin zouden adviseren hem direct te dumpen? Kennelijk hebben dit soort mannen een aantrekkingskracht die niet is te weerstaan en daardoor lukt het ze keer op keer weer om de vrouw van hun keuze moeiteloos om hun vingers te winden.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Charmant zijn en aandacht geven

Je hoeft als man niet eens zo veel te doen om een vrouw voor je te winnen. Je hoeft eigenlijk alleen maar charmant te zijn en aandacht te schenken aan de vrouw. Maak haar complimenten over haar uiterlijk ook als ze niet uitgesproken knap is en de kans dat ze als een blok voor je valt is zeker aanwezig. De vrouwen die dit is overkomen zijn ontelbaar. Ze denken de liefde van hun leven te hebben gevonden en doen er alles voor om deze relatie te laten slagen. Maar ondertussen heeft de man in kwestie heel andere bedoelingen. Tegen de tijd dat een vrouw daar achter komt is het vaak al te laat.

Wat is er aantrekkelijk aan een foute man?

Veel vrouwen die in de armen van een foute man belanden zijn ervan overtuigd dat zij hem wel aan kunnen en op het rechte pad houden. Zij zullen er niet in trappen als hij ze bij criminele activiteiten betrekken, want daar zijn ze toch zelf bij. En zij gaan echt geen grote sommen geld lenen of op een andere manier in de problemen komen door zijn illegale of op zijn minst twijfelachtige praktijken. Nee, zij niet, dat gebeurt alleen met domme vrouwen die niet opletten. Maar liefde kan blind maken en voor je het weet zit je tot aan je nek in de problemen. Want die man was toch zo ongelooflijk lief voor je en liet je na lange tijd weer voelen dat je een mooie vrouw was. Dus zo fout kan hij dan toch niet zijn. Maar helaas zijn sommige mannen wel degelijk fout en laten ze een spoor van ellende achter als ze je uiteindelijk laten zitten.

foute-man-crimineel

Hoe voorkom ik dat het slachtoffer word?

Het antwoord op deze vraag is even simpel als lastig: Zorg dat je je verstand erbij houdt. Dat is inderdaad logisch, maar hoe doe je dat als je stapelverliefd op iemand bent en alles ervoor over hebt om de relatie met deze man te laten slagen. Het is hoe dan ook belangrijk om voorzichtig te zijn met het uitgeven van grote sommen geld of het investeren in zaken die je niet kunt overzien. Zorg dat een man die je nog maar kort kent geen toegang heeft tot belangrijke zaken zoals je paspoort of dat hij het nummer van je bankrekening of creditcard weet. Dit soort informatie moet je echt voor jezelf houden in het begin van een relatie. Als je toch een verdachte transactie ziet wees dan meteen alert. Natuurlijk hoeft het niet je vriend te zijn, je kunt ook te maken hebben met een gehackt account op internet.

Overleg met een vriendin

Stel dat je vriend je vraagt om bijvoorbeeld op zijn naam een auto te kopen. Met een verhaal in de trant van dat hij een BKR registratie heeft en dus geen financiering kan rondkrijgen maar hij betaalt je het bedrag echt zo snel mogelijk terug. Dan moeten er al alarmbellen gaan rinkelen, want wat voor schulden heeft hij dan en voor welke bedragen. Stem dus nooit zomaar in met zo’n voorstel. Leg het voor aan je beste vriendin, je zus of je moeder. Zij staan er nuchter tegenover en kunnen je wellicht tot het inzicht laten komen dat je dit gewoon niet moet doen. En als je geliefde vervolgens boos wordt en roept dat je geen vertrouwen in hem hebt en dat hij het dan maar uitmaakt, dan moet je dat misschien maar accepteren. Zeker als de relatie nog maar kort heeft geduurd. Want het is gewoon niet normaal dat een man met wie je een paar maanden verkering hebt aan je vraagt om een lening op jouw naam te zetten. Dat riekt naar bedrog en fraude.

Moet ik dan alle mannen wantrouwen?

Nee, alle mannen wantrouwen is natuurlijk ook weer niet nodig. Dat zou niet eerlijk zijn. Er zijn immers genoeg mannen die wel het beste met je voor hebben en die er niet op uit zijn om je te bedriegen. Maar je moet hoe dan ook, hoe verliefd je misschien ook bent. Het is echt belangrijk om bij een nieuwe relatie wat op je hoede te zijn. Probeer iemand onopvallend te checken. Pluis zijn Facebook account eens uit of je daar vreemde dingen vindt. Als je echt wantrouwen hebt, bel dan naar zijn werk onder een valse naam en vraag naar hem. Misschien werkt hij daar inderdaad niet zoals je al vermoedde. Als hij met geld smijt om jou te verwennen met dure cadeaus, vraag je dan serieus af of het wel klopt. Pas als je iemand wat langer kent, kennis hebt gemaakt met zijn familie en het gevoel hebt dat je met een betrouwbaar persoon te maken hebt kun je misschien helpen als er een beroep op je wordt gedaan als het om geldzaken gaat.

foute man oplichter

Waarom vallen sommige vrouwen op foute mannen?

Het is een vraag die velen bezighoudt. Vrouwen vragen zich bijvoorbeeld af waarom hun vriendin zich zo aangetrokken voelt tot die verkeerde man. Ziet ze dit zelf dan niet? Ze kan veel beter krijgen! Mannen denken precies hetzelfde. Waarom valt ze voor hem? Hij is gemeen, ik zou zoveel beter voor haar zijn. Het mysterie waarom het vooral vrouwen overkomt geeft stof tot nadenken. Waarom doen sommige vrouwen dit?

Bestaat de foute man?

Bestaat de foute man eigenlijk wel? En zo ja, aan welke eigenschappen moet de foute man dan voldoen? Iedereen heeft een ander beeld van fout en goed, dus hier is geen duidelijke definitie voor te geven. Over het algemeen wordt een man als fout gezien als hij zijn vriendin niet goed behandelt, op welke manier dan ook. Foute mannen bestaan inderdaad, maar foute vrouwen zeer zeker ook. Als een vrouw op een foute man valt, is zij zelf dan ook niet een beetje fout?

De “foute vrouw”

Er zijn talloze theorieën waarom vrouwen op foute mannen vallen. Een van de redenen is dat de vrouw een man zoekt die bij haar imago past. Een andere reden is dat de vrouw een man zoekt die ze nog nooit gehad heeft. Je kan dit als een soort veroveringsdrang zien. Voorgaande redenen passen natuurlijk bij “foute vrouwen”.

foute vrouw

De “normale vrouw”

Een “normale vrouw” kan ook op een foute man vallen. Ze wordt eigenlijk verliefd op een soort illusie. Ze verwacht dat ze deze knappe, stoere en sterke man op den duur kan kneden naar haar eigen idealen. Dit is natuurlijk nagenoeg onmogelijk, want het karakter van iemand kun je niet veranderen. In dit geval heeft de liefde haar blind gemaakt. De normale vrouw zal meestal na verloop van tijd tot andere inzichten komen.

Wat moet je doen?

Ben je zelf die vrouw die verliefd is geworden op een foute man? Dan moet je bij jezelf goed nadenken waarom dit gebeurd is. Wil je hem graag veranderen? Waarom dan? Of ben je alleen maar in voor een spannend avontuur? Hier hoeft natuurlijk niets mis mee te zijn, maar het kan wel (vervelende) gevolgen hebben wat betreft carrière, vrienden en/of familie. Vraag jezelf daarom goed af of je deze manier van leven wilt. Misschien komt het ook wel omdat je onzeker bent. In dat geval is het wellicht verstandig om wat aan je zelfbeeld te doen.

man fout duister

Foute mannen fase

Iedereen weet hoe wispelturig vrouwen kunnen zijn. Wanneer je beste vriendin telkens op foute mannen valt, kan het maar zo zijn dat dit gewoon een fase is. Zolang er niemand gekwetst wordt is er niets aan de hand. Als deze manier van leven haar gelukkig maakt, moet je haar vooral haar gang laten gaan. Ben je een man en val je op een vrouw die telkens naar de foute mannen toetrekt? Vraag jezelf dan af of je op haar moet wachten. Iedereen is anders en heeft andere behoeftes en verlangens. Oordeel daarom niet te snel over deze vrouwen (en mannen). Zolang ze hunzelf en anderen geen pijn doen is er niets aan de hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items