Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Voor het eerst samen op vakantie – Een aantal tips!
Voor het eerst samen op vakantie

Voor het eerst samen op vakantie - Een aantal tips!

Welke online datingsite?
09 oktober 2021

Als je een nieuwe relatie hebt, dan zijn er veel leuke en spannende dingen die je voor het eerst samen doet. Een daarvan is samen op vakantie gaan. Vakanties zijn altijd erg leuk en helemaal als je op vakantie gaat samen met je nieuwe liefde. Hier staat een aantal tips die ervoor zorgen dat jullie het allebei naar jullie zin hebben. Ook staan hier een aantal valkuilen. Zo kunnen jullie onbezorgd samen op reis.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Tips voor een droomvakantie

Het is superleuk om voor het eerst met je liefde op vakantie te gaan. Het kan zijn dat jullie nog maar net bij elkaar zijn, maar je kunt ook al een tijd bij elkaar zijn voordat je voor het eerst samen op vakantie gaat. Een goede tip is om niet ergens heen te gaan waar jij of de ander al eens is geweest. Deze nieuwe ervaring wil je zoveel mogelijk samen delen, en als een van de twee al eens ergens is geweest, is dat niet altijd even bevorderlijk voor de vakantie. Kies dus voor een leuke bestemming waar jullie allebei nog nooit zijn geweest, zodat je de ervaring écht samen kunt delen en een relatie kunt opbouwen.

droomvakantie

Overleg en maak een planning

Ook is het belangrijk dat je samen de vakantie plant. Zo weet je van tevoren wat de ander leuk vindt en is het niet zo dat een van jullie de vakantie eigenlijk niet zo interessant vindt. Dan kunnen jullie ook allebei zoveel mogelijk toeleven naar de vakantie, en is het niet zo dat de ene alles gepland heeft en de ander niet eens weet waar Corsica ligt. Zo voorkom je ook dat de een de reisgids is voor de ander.

Valkuilen voor de eerste vakantie

Zorg ervoor dat niet een van de twee zijn zin doordrukt met als gevolg dat er irritaties op vakantie ontstaan. Houdt de ene van luieren in de zon en is de ander graag actief op vakantie? Sluit dan compromissen. De ene dag liggen jullie op het strand, de andere dag verkennen jullie de omgeving. Het kan moeilijk zijn om een vakantie te plannen, vooral als jullie veel verschillen in wat jullie graag willen op vakantie. Als de ene een enorme luilak is op vakantie en de ander niet stil kan zitten, dan kan dit voor wrijving zorgen. In zulke gevallen is het misschien beter om af en toe een dagje gescheiden van elkaar door te brengen. Misschien is het dan ook goed om met een ander stel op vakantie te gaan, zodat er nooit iemand alleen is.

irritatie

Romantiseren

Pas verder op dat je niet alles enorm gaat romantiseren: daar wordt niemand blij van. Geen dag is perfect, dus ook niet je anderhalve week aan de Côte d’Azur. Misschien hebben jullie wel een meningsverschil, wordt een van jullie een beetje wagenziek of heb je een niet al te fijn diner in een smoezelig restaurant. Daarnaast wordt de ander er ook echt niet blij van als je met een strakke planning aan komt zetten. Op vakantie hoor je te ontspannen: je wil niet steeds je ontbijt naar binnen schuiven omdat je een dagvullend programma hebt gemaakt. Stel je erop in dat je vakantie samen niet perfect wordt. Zorg ervoor dat je er samen achteraf om kunt lachen, dan komt het allemaal goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.