Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Waarom worden we sneller verliefd op vakantie?
Waarom worden we sneller verliefd op vakantie?

Waarom worden we sneller verliefd op vakantie?

Welke online datingsite?
17 februari 2021

Warm weer, een zongebruinde huid en lekkere drankjes. Verliefd worden op vakantie is eerder regel dan uitzondering. Iedereen is in een blije sfeer en heeft zin in de vrije dagen zonder verplichtingen. Men wordt blij van op vakantie gaan en dat is te merken ook. Iedereen heeft of kent wel en verhaal over vakantieliefdes. Heb je er weleens over nagedacht hoe dit komt? Er zijn meerdere redenen waarom we op vakantie sneller verliefd worden dan in onze vertrouwde omgeving. Lang niet elke vakantieliefde houdt stand, maar vaak is dit ook niet zo heel erg. Zolang je op vakantie maar een leuke tijd hebt gehad. Toch zijn er genoeg relaties uit vakanties tot stand gekomen die wel stand houden. Een steeds populairder wordende manier om een potentiële partner te vinden zijn dan ook de zogenaamde singlereizen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe kan dat?

Als je op vakantie gaat ben je eigenlijk altijd vrolijk. Dit komt doordat je geen verplichtingen hebt. Je bent weg van alle dagelijkse beslommeringen, zoals werk, zeurende mensen om je heen en de algemene dagelijkse sleur. Daarbij ga je vaak op vakantie naar een mooi land met een prachtige omgeving. Geen wonder dat alles en iedereen er beter uitziet dan in het grauwe Nederland! Ook hier ziet iedereen er mooier uit in de zomer, dus dat is in andere landen niet anders, vooral als je ergens bent waar het bijna het hele jaar zomer is. Mensen zijn vrolijker als de zon schijnt, wat ze automatisch aantrekkelijker maakt.

verliefd vakantieliefde

Een nieuwe omgeving

Het spreekwoord ‘verandering van spijs doet eten’ is ook bij vakantieliefdes van toepassing. Een nieuwe omgeving met nieuwe mensen zorgt ervoor dat je geluksgevoel getriggerd wordt, waardoor je sneller verliefd wordt. Ook is het vaak zo dat je op vakantie gezellig een paar borrels drinkt ’s avonds, omdat je de volgende dag toch niets hoeft – iedereen weet dat je met een paar drankjes op sneller aangetrokken bent tot een ander. Ook is het zo dat het na al die Nederlandse mannen of vrouwen zeer interessant is om mooie, Mediterraanse mensen te zien. Daarnaast gaan veel mensen bewust of onbewust zoek naar de liefde tijdens een vakantie. Een date tijdens de vakantie is dan ook zo geregeld!

Bij thuiskomst

Helaas zijn vakantieliefdes meestal van korte duur. Dit komt doordat, wanneer je terug bent in ons koude landje, alles weer rationeler gaat bekijken. Die knappe Italiaan(se) of charmante Fransoos of Française blijft toch niet perfect bij je te passen. Je hoort ineens niets meer van je vakantieliefde. Het contact is plotseling gestopt. Dit komt doordat je op vakantie je niet echt bezighoudt met de diepere laag van een ander. Stiekem weet je dat je voor een beperkte tijd op vakantie bent, waardoor je meer geneigd bent om op korte termijn te denken. De ander was voor op de korte termijn erg leuk, maar om er nou een gezin mee te starten…

thuiskomst

Herinneringen aan vakantieliefdes

Vaak wordt je je thuis ook ineens bewust van andere dingetjes: de ander was niet zo intelligent, had een slechte baan of misschien is het een enorm charmant persoon die niet alleen jou, maar nog tientallen anderen verleidt in de zomerperiode. Daarom is het misschien ook maar beter dat je weer naar huis gaat: je vertrouwde omgeving zorgt ervoor dat je weer even met beide benen op de grond wordt gezet. Een voordeel: je houdt voor altijd die leuke herinneringen aan die leuke man of prachtige vrouw onder de palmbomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items