Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Een bekende tegenkomen op een sekssite! Wat nu?
bekende op sekssite tegenkomen

Een bekende tegenkomen op een sekssite! Wat nu?

Welke online datingsite?
30 augustus 2023

Het is een angstaanjagend scenario waar veel mensen mee te maken kunnen krijgen: je ontmoet iemand die je kent op een sekssite. Het kan een vriend, familielid, collega of zelfs een werkgever zijn. Het onthullen van je seksuele voorkeuren aan iemand die je persoonlijk kent, kan leiden tot schaamte, angst en ongemak. In deze blog bespreken we de stappen die je kunt nemen als je een bekende tegenkomt op een sekssite, hoe je ermee om kunt gaan en hoe je kunt zorgen voor jezelf en je emoties in zo’n situatie. Weet dat je niet alleen bent en dat het oké is om hulp te vragen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een familielid, een vriend, kennis of collega op een sekssite

Je zult niet de eerste zijn die het overkomt. Terwijl je op een seksdating site aan het surfen bent kom je ineens het profiel tegen van iemand die je kent. Een familielid, een vriend, kennis of collega. Als het iemand is die je niet heel goed kent dan kan dit natuurlijk gewoon kloppen. Niet iedereen kent het persoonlijke leven van zijn achterneef of buurman van drie huizen verder heel goed. Het kan zijn dat diegene gewoon inderdaad op zoek is naar een seksdate en zich daarom heeft ingeschreven op een seksdating site.

familielid op sekssite

Een bekend persoon op je beeldscherm

Het is een schokkende ervaring om een bekend persoon tegen te komen op een sekssite. Of het nu een familielid, vriend of kennis is, het is verwarrend en verontrustend om ze op zo’n platform aan te treffen. In het algemeen is het belangrijk om begripvol te zijn en respectvol om te gaan met deze situatie. Wees voorzichtig met het delen van informatie en besef dat er vaak meer achter zit dan wat op het eerste gezicht zichtbaar is. Bedenk altijd dat iedereen zijn eigen verhaal heeft en probeer daarin te respecteren. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen als u in deze situatie terechtkomt.

  • Bedenk je eigen reactie: Voordat je iets doet, is het belangrijk om te beslissen hoe je zelf wilt reageren. Bedenk hoe het je zou beïnvloeden als het omgekeerd was.
  • Praat erover: Het is het beste om de persoon direct aan te spreken en te vragen waarom ze op deze site zijn. Dit geeft je de kans om te begrijpen wat er aan de hand is en om samen een oplossing te vinden.
  • Respecteer hun privacy: Het is belangrijk om te realiseren dat het internet een platform is waar mensen anoniem kunnen zijn en hun privacy kunnen beschermen. Wees daarom voorzichtig met wat je met anderen deelt en respecteer de privacy van de betrokken persoon.
  • Kijk naar de grotere context: Bedenk dat er vaak meer achter zit dan wat je ziet. Er kunnen persoonlijke problemen zijn waar de persoon mee worstelt of misschien is het gewoon iets waar ze een uitlaatklep voor zoeken.
  • Stel jezelf in de plaats: Probeer te begrijpen waar de andere persoon vandaan komt en waarom ze op deze site zijn. Dit kan helpen om de situatie beter te begrijpen en beter te beoordelen.

geschokt

Fake profielen

Maar het komt helaas ook voor dat iemand zonder het te weten op een sekswebsite staat. Een wraakzuchtige ex die een profiel heeft aangemaakt. Maar het komt helaas ook voor dat iemand zonder het te weten op een sekswebsite staat. Een wraakzuchtige ex die een profiel heeft aangemaakt om de ander dwars te zitten is helaas geen uitzondering. Als je vermoedt dat het gaat om een nep profiel is het natuurlijk belangrijk dat je de persoon waar het om gaat inlicht dat hij of zij op een sekswebsite staat. Want de kans is groot dat het heel vervelende gevolgen heeft als het profiel blijft bestaan en er daadwerkelijk mensen op gaan reageren.

Wat als het profiel wel echt is?

Stel je komt het profiel van een vriendin tegen op een seksdating site, terwijl zij in het dagelijks leven “keurig” getrouwd is en een ogenschijnlijk rustig en tevreden leven leidt. Als je aan deze persoon vraagt of het klopt dat ze op de datingsite staat en ze bevestigt het, dan kunnen er twee dingen aan de hand zijn. Haar partner is op de hoogte, en kennelijk is er een goede reden. Ten tweede: haar partner weet het niet. In dat laatste geval heeft de vriendin een probleem. Want zij kan en mag van jou niet verlangen dat jij dit verzwijgt tegen haar man als je dat niet wilt, er vanuit gaande dat je ook met hem omgaat en hem tegenkomt als je bij deze vriendin op bezoek gaat. Je kunt in dat geval tegen je vriendin zeggen dat je haar een bepaalde periode de tijd geeft om het aan haar man te vertellen, en dat jij dit anders zult doen. Realiseer je hierbij wel dat dit het einde van hun relatie kan betekenen.

confrontatie

Je partner op een datingsite

De grootste nachtmerrie is natuurlijk als je je eigen partner op een sexdating site aantreft. Als je hier werkelijk geen vermoeden van had dan is er iets grondig mis in jullie relatie en wordt het hoog tijd om hier een gesprek over te hebben met je partner. Je kunt natuurlijk ook meteen je koffers pakken en de relatie beëindigen. Of je deze keuze maakt hangt af van de situatie. Als jullie relatie toch al slecht was en je al nadacht over een scheiding dan is dit misschien het juiste moment. Maar als je het idee hebt dat jullie relatie goed is of in ieder geval overwegend goed, dan kun je natuurlijk ook proberen om er met je partner uit te komen. Waarom staat hij of zij op de site? Zoekt je partner iets dat wordt gemist in de relatie en kunnen jullie hier wellicht samen uit komen. Je kunt hierbij ook hulp van een deskundige vragen.

Hoe ga je om met de schaamte als je betrapt wordt op een sekssite?

Als je betrapt wordt op een sekssite, kan het overweldigend zijn om te dealen met de schaamte en het gevoel van vernedering. Het is belangrijk om te weten dat het niets te maken heeft met wie je bent als persoon en dat er niets mis is met het hebben van seksuele verlangens en behoeften. Probeer niet in paniek te raken en adem diep in en uit om te kalmeren. Praat erover met iemand die je vertrouwt, zoals een vriend of familielid. Zoek professionele hulp als het nodig is en weet dat het oké is om hulp te vragen. Het is belangrijk om je te concentreren op jezelf en je emoties en te weten dat het geen afspiegeling is van je waarde als persoon.

betrapt

Seksuele voorkeuren zijn persoonlijk en privé

Het is belangrijk om te onthouden dat betrapt worden op een sekssite niet het einde van de wereld is. Je seksuele voorkeuren zijn persoonlijk en privé en hoeven niet met iedereen gedeeld te worden. Als je betrapt wordt, is het oké om de tijd te nemen om ermee om te gaan. Zoek steun bij familie, vrienden of een professionele hulpverlener. Bedenk dat je niet verplicht bent om je seksuele geheimen met anderen te delen, maar dat het ook belangrijk is om open en eerlijk te zijn over je gevoelens en verlangens. Je verdient het om gelukkig te zijn en te genieten van een gezonde en bevredigende seksuele relatie, ongeacht wie je tegenkomt op een sekssite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---