Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Is webcamseksen vreemdgaan?
webcamseksen vreemdgaan

Is webcamseksen vreemdgaan?

Welke online datingsite?
14 december 2022

Veel mannen vragen zich af of ze vreemdgaan als ze sekscontact hebben met een webcamgirl. En even zoveel mannen vinden eigenlijk dat dat niet zo is. Want er is immers geen sprake van “echte” seks waarbij je elkaar aanraakt en intiem bent. Maar het is niet zo simpel om het punt van wel of niet vreemd gaan direct van tafel te schuiven als het over webcamseks gaat. Want het kan zijn dat je partner er heel anders over denkt. En je zult met deze gevoelens wel degelijk rekening moeten houden.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Webcam seks gebeurt vaak stiekem

Veel mannen die aan webcam seks doen, verzwijgen dit voor hun vrouw of vriendin. Soms is er sprake van een niet bevredigend seksleven. Mannen proberen dan via contact met een webcam girl alsnog aan hun trekken te komen, met wisselend succes. Om de partner niet te kwetsen wordt het vaak verzwegen en doen deze mannen het stiekem, als de partner naar het werk is of al slaapt.

stiekem

De kans dat je partner er alsnog achter komt is echter wel degelijk aanwezig. Ze kan je op heterdaad betrappen achter de computer of je surfgeschiedenis op het internet controleren als ze iets vermoedt. Er zijn diverse manieren om erachter te komen waarvoor de computer is gebruikt, dus denk niet dat de kans klein is dat je partner erachter komt. Als ze onvoldoende kennis van computers heeft kan ze natuurlijk altijd nog iemand inschakelen om haar te helpen te achterhalen wat jij op de computer uitspookt.

Vrouwen vinden webcamseks meestal wel degelijk vreemdgaan

Als een vrouw er achter komt dat haar man of vriend via de computer sekscontact heeft gehad met een andere vrouw, kun je er vrij zeker van zijn dat ze zich gekwetst voelt en je beschuldigt van vreemdgaan. En het zal dan weinig helpen als jij aanvoert dat je toch geen seks met die vrouw hebt gehad, het was alleen maar een erotisch gesprek en “het stelde verder niets voor”. Het hangt er een beetje van af of je je relatie graag wilt behouden hoe je moet reageren als je partner ontdekt dat je we had en daar gekwetst op reageert. Als de relatie toch al slecht was en je er niet meer mee verder wilt is dit misschien een moment om er definitief een punt achter te zetten. Maar als dat niet je bedoeling is, dan is het beter om begrip te tonen voor haar boosheid.

webcam

De beste manier is openheid

Als je overweegt om webcam seks te hebben terwijl je een relatie hebt, is het natuurlijk het beste om dat aan je partner voor te leggen. Maar houd er rekening mee dat ze het er niet mee eens is. En als je het eenmaal hebt aangekaart zal ze extra alert zijn op je doen en laten. Veel vrouwen accepteren dit soort activiteiten nu eenmaal niet. En dan zijn er twee opties, of je legt je erbij neer en doet het niet of niet meer, of je doet het stiekem met het risico dat je betrapt wordt. Als je het bespreekt is de kans groot dat jullie er alsnog samen uit komen. Als je op zoek ging naar webcamsex omdat je vindt dat jij en je partner te weinig seks hebben, kun je het daar met je partner over hebben, eventueel kun je in relatietherapie gaan met een psycholoog of seksuoloog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *