Home / Nederlandse-date.nl – Kosten, Review en Ervaringen
Nederlandse-date.nl logo

Nederlandse-date.nl - Kosten, Review en Ervaringen

Via de datingsite Nederlandse-Date.nl kun je in contact komen met singles bij jou in de buurt. Althans, dat is wat de website suggereert. Maar het is een website die is gekopieerd van een Engelstalige site. Dit blijkt direct uit de algemene voorwaarden die uitsluitend in het Engels beschikbaar zijn. Dit is natuurlijk wel vreemd voor een datingsite die zegt zich op Nederland te richten. Als je naar de profielen kijkt die op de homepage worden getoond staan er daar ook een aantal uit andere landen tussen. Ook dit strookt niet echt met de beoogde doelstelling dat het om een Nederlandse datingsite gaat. Deze site bevat waarschijnlijk profielen die op meerdere sites worden gebruikt. Veel datingsites hebben in hun algemene voorwaarden opgenomen dat je toestemming geeft om je profiel ook op andere sites te publiceren.

nederlandse-date.nl
3
Beoordeling 3

Zoeken op woonplaats

Je kunt via Nederlandse Date zoeken op woonplaats. Alle plaatsen in Nederland zijn vermeld, zelfs de kleinste dorpjes. Of je iemand vindt in jouw woonplaats hangt natuurlijk af van de inschrijvingen. Veel aanmeldingen lijken al van een hele tijd geleden, het is dus niet duidelijk of deze personen nog steeds op zoek zijn. Veel profielen zijn niet voorzien van een foto. Dit wijst er op dat men zich wel heeft aangemeld maar daarna heeft besloten geen gebruik van de website te maken. Veel menen verwijderen hun profiel dan niet. Dit heeft als nadeel dat je op een profiel reageert waarop je geen reactie zult ontvangen. De aanmelder is misschien allang vergeten dat dit profiel bestaat en heet wellicht allang een ander e-mailadres.

De kosten voor gebruik

In de Engelstalige algemene voorwaarden wordt gemeld dat er sprake is van kosten voor het gebruiken van de website. Hoe hoog deze kosten zijn wordt niet vermeld. Sterker nog, er wordt nauwelijks gerept over de kosten, er staat alleen dat je je geld terug kunt krijgen als je binnen 72 uur je aanmelding annuleert en in die periode geen gebruik hebt gemaakt van betaalde diensten van de website. Dit is het zogenaamde herroepingsrecht.

Reacties van members

Op een website als Nederlandse Date is de kans groot dat je reacties krijgt van personen uit andere landen. Dit gebeurt regelmatig met internationale datingsites. Naast het feit dat dit niet echt opschiet, tenzij je graag een relatie wilt met iemand uit het buitenland, loop je ook een iets groter risico om met een oplichter te maken te krijgen. Wees dus altijd op je hoede en ga zeker niet in op verzoeken om geld of op zielige verhalen over zieke familieleden of ander leed waarvoor dringend geld nodig is. Probeer altijd eerst meer informatie te krijgen. Als je toch wilt helpen, koop dan goederen of betaal een rekening waarvan je de echtheid eerst hebt gecontroleerd bij de afzender.

Nederlandse-date.nl screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Nederlandse-date.nl?

 • Je kunt je gratis aanmelden
 • Grote database met members
 • De profielen lijken gekopieerd van andere datingsites
 • Veel profielen zonder foto
 • Algemene voorwaarden alleen in het Engels beschikbaar
 • 3
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 3
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 07 februari 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *