Welke Online Datingsite
Wat zijn swingers?

Wat zijn swingers?

Welke online datingsite?
25 november 2021

Je hebt vast wel eens van de term “swingers” gehoord. En nee, dan hebben we het niet over mensen die helemaal los gaan op de dansvloer. Swingers zijn mensen die wisselende seksuele contacten hebben met medeweten en goedvinden van hun partner.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Beide partners zijn vaak swingers

Vaak doen beide partners mee aan het swingen en hebben zij beiden wisselende contacten. De reden waarom mensen aan swingen doen is dat ze graag meer seksuele ervaring willen opdoen. Daarbij willen ze dan niet vreemd gaan of hun relatie opgeven, en dan is swingen een tussenoplossing waar een bepaalde groep mensen voor kiest. Ze  kiezen dus eigenlijk bewust voor een open relatie, maar met het gegeven dat meestal op hetzelfde moment seksuele gemeenschap hebben met iemand anders dan hun partner.

swingers

Hoe leg je contact met andere swingers?

Stel dat jij en je partner het swingen willen proberen, hoe vind je dan andere stellen die hier ook voor open staan? Het internet is daarbij een welkome bron van inspiratie. Er zijn vele datingsites te vinden waar swingers zich aanbieden voor contact. Vaak zoeken stellen elkaar op op basis van gezamenlijke interesses en hetzelfde opleidingsniveau. In de regel vindt een kennismakingsontmoeting plaats om te zien of jullie inderdaad bij elkaar passen en of het klikt. Vervolgens hangt het af van wat jullie willen wat er verder gebeurt. Sommige paren zijn in voor groepsseks. Maar het kan ook dat jij met de ene helft van het stel het bed in duikt en je partner met de andere. Deze mensen proberen ook vaak uit of ze seks met iemand van het zelfde geslacht prettig vinden. Veel mensen fantaseren hierover zonder dat ze dan direct homoseksueel of zelfs biseksueel zijn. Maar het een keer ervaren is wat sommige mensen graag willen.

Is er altijd sprake van seks?

Hoe ver je gaat met het swingen hangt af van wat jullie afspreken. Het kan ook zijn dat je geen seks hebt met een ander dan je eigen partner, maar dat het blijft bij flirten en elkaar seksueel prikkelen. Dit kan dan weer een gunstige invloed hebben op de seks met je eigen partner en dat is een reden waarom sommige stellen voor swingen kiezen. Swingen wordt ook vaak in één adem genoemd met partnerruil omdat het in feite op hetzelfde neerkomt. Alleen hebben swingers vaak meer wisselende contacten. Het contact met een ander stel, of soms meerdere stellen, is vaker eenmalig.

partnerruil stellen

Hoe is swingen ontstaan?

Over het ontstaan van swingen gaan verschillende theorieën. Er wordt verondersteld dat het is ontstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Soldaten die naar het front gingen spraken met hun achterblijvende echtgenote of vriendin thuis af dat zij als zij iemand zou tegenkomen een seksuele relatie met diegene mocht krijgen. De kans dat de soldaat aan het front zou sneuvelen was immers best groot. Zeker piloten hadden een gevaarlijk bestaan, iedere vlucht die ze maakten om doelen te bombarderen kon hun laatste zijn. En dan zou het nog een hele tijd duren voordat hun vrouw zou horen dat haar man was gesneuveld, want de communicatie ging immers toen lang niet zo snel als tegenwoordig. Maar anderen denken dat swingen al veel ouder is. Ook voor WO II deden mensen ongetwijfeld al aan swingen, alleen heette het toen nog gewoon vreemdgaan en kon je er zwaar voor worden gestraft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.