Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Wat kun je doen wanneer je vriend of vriendin met een ander flirt?
vriend of vriendin met een ander flirt

Wat kun je doen wanneer je vriend of vriendin met een ander flirt?

Welke online datingsite?
16 februari 2021

Sommige mensen vinden het heel vervelend als hun vriend of vriendin met iemand anders flirt. Dit heeft vooral te maken met jaloezie of onzekerheid over de relatie. Want als je zeker weet dat jouw geliefde alleen van jou houdt hoef je je niet zo’n zorgen te maken als er kennelijk interesse is voor een ander. Zowel mannen als vrouwen flirten wel eens met iemand anders. Dat hoeft geen probleem te zijn maar kan het wel worden als je het te vaak doet. Wat je er aan kunt doen als je partner flirt hangt helemaal af van de situatie.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Flirten: Wel of niet ingrijpen?

Stel je bent op een feestje en je vriend staat wel heel geanimeerd met één van de vrouwelijke gasten te praten. Je kunt het negeren en rustig afwachten tot hij zich weer bij je voegt. Als het je niet lekker zit dan kun je natuurlijk ook op ze af lopen en je arm om je vriend heen slaan en een opmerking maken als “Zal ik voor jou nog een drankje halen liefje?”. Hiermee maak je aan de andere dame meteen duidelijk dat jullie een stel zijn en dat ze zich dus niets in haar hoofd moet halen.

flirten

Wat je in zo’n geval zeker niet moet doen is boos of chagrijnig worden. Als je je vriend letterlijk weg sleurt bij zijn gesprekspartner met de woorden “volgens mij was jij met mij op dit feest en niet met deze dame” zet je jezelf een beetje voor schut. Het is dan immers overduidelijk dat je jaloers bent en dat vinden veel mensen geen fraaie eigenschap.

Mijn vriendin ziet me niet meer staan

Als je met je vriendin naar een festival gaat en ze gaat hier helemaal los met andere bezoekers terwijl ze jou niet meer ziet staan dan kan dat behoorlijk vervelend zijn. Als jij een beetje verloren rondloopt op het festival terwijl je vriendin zich kostelijk vermaakt met anderen dan is het logisch dat je je in de steek gelaten en afgewezen voelt. Het is lastig om dit te doorbreken. Je vriendin zal zich waarschijnlijk van geen kwaad bewust zijn. Als je haar hierover aanspreekt zal ze misschien reageren met de opmerking dat ze het gewoon leuk heeft en dat er niets aan de hand is.

flirten partner festival

Maar ze moet zich natuurlijk wel realiseren dat ze met jou naar een festival gaat en dat het niet zo aardig is als ze je het grootste deel van de tijd links laat liggen. Ga dus in ieder geval naar een festival waar bands optreden die jullie allebei leuk vinden. Als je allebei je eigen plan trekt dan is het logisch dat je elkaar uit het oog verliest. Wat overigens niet meteen hoeft te betekenen dat je vriendin na afloop van het festival de relatie verbreekt omdat ze iemand anders heeft ontmoet.

Jonge mensen zijn sneller jaloers

Als je jong bent en nog niet zo veel ervaring hebt in de liefde komt jaloezie sneller om de hoek kijken. Als je vriend of vriendin in jouw ogen wat meer dan gemiddeld aandacht schenkt aan een ander dan ontstaat al snel het gevoel dat je je bedreigd voelt. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Als jullie van elkaar houden dan zal dit echt niet meteen veranderen. Bovendien is de kans groot dat jullie de persoon waarmee je vriend of vriendin een beetje flirt nooit meer tegenkomen. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld de neiging om met belangrijke personen te “flirten”. Als ze een BN’er ontmoeten gaan sommige mensen zich ineens heel raar gedragen. Nu kunnen de meeste BN’ers daar wel mee omgaan en hoef je je zeker geen zorgen te maken dat de bekende Nederlander er met jouw geliefde vandoor gaat. Die kans is namelijk niet heel erg groot.

Een goede band met een collega

Veel mensen brengen gemiddeld redelijk wat tijd op hun werk door. Als je partner hierbij samenwerkt met collega’s van het andere geslacht kan dat bedreigend over komen. Veel relaties ontstaan immers op het werk. Als je partner bevriend is met een collega van het andere geslacht hoeft dat geen probleem te zijn. Je kunt deze collega en zijn of haar partner bijvoorbeeld eens uitnodigen bij jullie thuis. Misschien klikt het wel wederzijds en houden jullie er een leuk vriendenstel aan over waar jullie allebei goed mee op kunnen schieten. Als je het idee hebt dat je partner wat al te intiem omgaat met een collega kun je dat natuurlijk gewoon bespreekbaar maken. Het heeft weinig zin om te blijven mokken terwijl je niet zeker weet of er wel of niet wat speelt tussen die collega en jouw partner.

flirten collega

De grens tussen onschuldig flirten en vreemdgaan

Een beetje flirten kan geen kwaad. Een vrouw vindt het leuk om een compliment over haar uiterlijk te krijgen en een man is er vaak wel van gecharmeerd als een vrouw aangeeft hem aardig te vinden. Maar daar moet het wel bij blijven als je gebonden bent. Want soms ligt de grens tussen flirten en een buitenechtelijke relatie beginnen. Besef dus heel goed hoe ver je gaat als je met iemand flirt. En als jij degene bent met een flirtende echtgenoot is het helemaal niet verkeerd als je op een luchtige manier ingrijpt als je je partner ziet flirten en je vindt dat het zo wel genoeg is geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items