Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Partner flirt met ander? Lees onze oplossingen!
Partner flirt met ander

Partner flirt met ander? Lees onze oplossingen!

Welke online datingsite?
12 oktober 2023

Een situatie die veel mensen tegenkomen in hun relatie is dat hun partner met iemand anders flirt. Het is vervelend en kan leiden tot onzekerheid en vertrouwensproblemen. Maar wat kun je er aan doen wanneer dit bij jou gebeurt? In dit blog bespreken we de verschillende stappen die je kunt zetten om het flirten te stoppen en je relatie te versterken. Of het nu gaat om gesprekken met je partner te voeren of om hulp te zoeken bij een professional, er is altijd een oplossing beschikbaar. Lees verder om te ontdekken wat je kunt doen wanneer je vriend of vriendin met iemand anders flirt.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe reageer je als je vriend of vriendin met iemand anders flirt?

Als je merkt dat je vriend of vriendin met iemand anders flirt, kan dit een pijnlijke en stressvolle situatie zijn. Het kan je gevoelens van jaloezie, onzekerheid en zelfs woede oproepen. Maar hoe reageer je op deze situatie? Moet je je zorgen maken of is het normaal dat mensen flirten met anderen? In deze blog bespreken we wat je kunt doen als je merkt dat je vriend of vriendin met iemand anders flirt, en hoe je de situatie kunt aanpakken.

vrouw die zich ongemakkelijk voelt door gedrag partner

Wat kun je doen wanneer je vriend of vriendin met een ander flirt?

Sommige mensen vinden het heel vervelend als hun vriend of vriendin met iemand anders flirt. Dit heeft vooral te maken met jaloezie of onzekerheid over de relatie. Want als je zeker weet dat jouw geliefde alleen van jou houdt hoef je je niet zo’n zorgen te maken als er kennelijk interesse is voor een ander. Zowel mannen als vrouwen flirten wel eens met iemand anders. Dat hoeft geen probleem te zijn maar kan het wel worden als je het te vaak doet. Wat je er aan kunt doen als je partner flirt hangt helemaal af van de situatie.

Flirten: Wel of niet ingrijpen?

Stel je bent op een feestje en je vriend staat wel heel geanimeerd met één van de vrouwelijke gasten te praten. Je kunt het negeren en rustig afwachten tot hij zich weer bij je voegt. Als het je niet lekker zit dan kun je natuurlijk ook op ze af lopen en je arm om je vriend heen slaan en een opmerking maken als “Zal ik voor jou nog een drankje halen liefje?”. Hiermee maak je aan de andere dame meteen duidelijk dat jullie een stel zijn en dat ze zich dus niets in haar hoofd moet halen.

Wat je in zo’n geval zeker niet moet doen is boos of chagrijnig worden. Als je je vriend letterlijk weg sleurt bij zijn gesprekspartner met de woorden “volgens mij was jij met mij op dit feest en niet met deze dame” zet je jezelf een beetje voor schut. Het is dan immers overduidelijk dat je jaloers bent en dat vinden veel mensen geen fraaie eigenschap.

een feestje waarbij vrouw bezorg kijkt als partner naar andere vrouw kijkt

Mijn vriendin ziet me niet meer staan

Als je met je vriendin naar een festival gaat en ze gaat hier helemaal los met andere bezoekers terwijl ze jou niet meer ziet staan dan kan dat behoorlijk vervelend zijn. Als jij een beetje verloren rondloopt op het festival terwijl je vriendin zich kostelijk vermaakt met anderen dan is het logisch dat je je in de steek gelaten en afgewezen voelt. Het is lastig om dit te doorbreken. Je vriendin zal zich waarschijnlijk van geen kwaad bewust zijn. Als je haar hierover aanspreekt zal ze misschien reageren met de opmerking dat ze het gewoon leuk heeft en dat er niets aan de hand is.

Balans tussen samen en apart

Maar ze moet zich natuurlijk wel realiseren dat ze met jou naar een festival gaat en dat het niet zo aardig is als ze je het grootste deel van de tijd links laat liggen. Ga dus in ieder geval naar een festival waar bands optreden die jullie allebei leuk vinden. Als je allebei je eigen plan trekt dan is het logisch dat je elkaar uit het oog verliest. Wat overigens niet meteen hoeft te betekenen dat je vriendin na afloop van het festival de relatie verbreekt omdat ze iemand anders heeft ontmoet.

Jonge mensen zijn sneller jaloers

Als je jong bent en nog niet zo veel ervaring hebt in de liefde komt jaloezie sneller om de hoek kijken. Als je vriend of vriendin in jouw ogen wat meer dan gemiddeld aandacht schenkt aan een ander dan ontstaat al snel het gevoel dat je je bedreigd voelt. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Als jullie van elkaar houden dan zal dit echt niet meteen veranderen. Bovendien is de kans groot dat jullie de persoon waarmee je vriend of vriendin een beetje flirt nooit meer tegenkomen. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld de neiging om met belangrijke personen te “flirten”. Als ze een BN’er ontmoeten gaan sommige mensen zich ineens heel raar gedragen. Nu kunnen de meeste BN’ers daar wel mee omgaan en hoef je je zeker geen zorgen te maken dat de bekende Nederlander er met jouw geliefde vandoor gaat. Die kans is namelijk niet heel erg groot.

tienermeisje kijkt naar andere jongen dan haar vriend

Een goede band met een collega

Veel mensen brengen gemiddeld redelijk wat tijd op hun werk door. Als je partner hierbij samenwerkt met collega’s van het andere geslacht kan dat bedreigend over komen. Veel relaties ontstaan immers op het werk. Als je partner bevriend is met een collega van het andere geslacht hoeft dat geen probleem te zijn. Je kunt deze collega en zijn of haar partner bijvoorbeeld eens uitnodigen bij jullie thuis. Misschien klikt het wel wederzijds en houden jullie er een leuk vriendenstel aan over waar jullie allebei goed mee op kunnen schieten. Als je het idee hebt dat je partner wat al te intiem omgaat met een collega kun je dat natuurlijk gewoon bespreekbaar maken. Het heeft weinig zin om te blijven mokken terwijl je niet zeker weet of er wel of niet wat speelt tussen die collega en jouw partner.

De grens tussen onschuldig flirten en vreemdgaan

Een beetje flirten kan geen kwaad. Een vrouw vindt het leuk om een compliment over haar uiterlijk te krijgen en een man is er vaak wel van gecharmeerd als een vrouw aangeeft hem aardig te vinden. Maar daar moet het wel bij blijven als je gebonden bent. Want soms ligt de grens tussen flirten en een buitenechtelijke relatie beginnen. Besef dus heel goed hoe ver je gaat als je met iemand flirt. En als jij degene bent met een flirtende echtgenoot is het helemaal niet verkeerd als je op een luchtige manier ingrijpt als je je partner ziet flirten en je vindt dat het zo wel genoeg is geweest.

een man wil antwoorden van zijn vrouw

Rustig blijven en bespreken wat er aan de hand is

In deze blogpost hebben we besproken wat je kunt doen wanneer je vriend of vriendin met iemand anders flirt. Het is belangrijk om rustig te blijven en te bespreken wat er aan de hand is, in plaats van impulsief te reageren. Probeer de situatie objectief te bekijken en te zoeken naar een oplossing die voor alle partijen acceptabel is. Onthoud altijd dat open en eerlijke communicatie de basis is voor een gezonde relatie. Bedenk dat het oplossen van conflicten ook kansen biedt om je relatie te versterken. Wanneer je samen door een moeilijke periode gaat, kun je als partners nog dichter bij elkaar komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---