Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe werkt een “Flirt” op Lexa?
flirt

Hoe werkt een "Flirt" op Lexa?

Welke online datingsite?
23 juni 2021

Online datingsites lenen zich bij uitstek voor het vinden van een leuke date. Mogelijk vind je hier zelfs het begin van een nieuwe relatie. Het is daarom ook zeker de moeite waard om op de datingsite Lexa een account aan te maken. Door je aan te melden als nieuw lid, krijg je de mogelijkheid om een eigen dating site profiel aan te maken. Hiermee kun je de interesse wekken van diverse leuke single dames of heren. Het wordt een ware wisselwerking tussen zelf zoeken en vinden en gevonden worden. Door beide methodes kun je zomaar tegen de ware aanlopen. Lexa biedt naast de standaard basisfuncties bovendien nog aanvullende functies die de kans op een date enkel doen vergroten. Zo is er de mogelijkheid tot het verzenden van een ‘Flirt’.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat is een Flirt op Lexa?

Een flirt sturen is een manier om aan een ander lid aan te geven dat je belangstelling in zijn of haar profiel is gewekt en dat je deze persoon wel aantrekkelijk vindt. Dit kan zijn op basis van de profielfoto, maar uiteraard net zo goed door iets ontstaan zijn door wat in de persoonlijke omschrijving in de profieltekst staat omschreven. Door het versturen van een flirt kun je een eerste toenadering geven en de ruimte openen voor beter contact.

flirt

Het is een niet-invasieve manier om toch op een speelse wijze de ander te tonen dat het profiel is opgevallen en bevallen. Je kunt uiteraard ook heel gemakkelijk zelf flirts ontvangen wanneer jouw profiel bij iemand anders is opgevallen en er een aantrekking voelbaar is voor die persoon jegens jou. De ontvangen flirts en ook de verzonden flirts komen automatisch op een lijst te staan, die je kunt nakijken om te zien of deze nog bevallen.

Hoe verstuur je een ‘Flirt’?

De datingsite Lexa biedt een tweetal opties om een flirt te versturen. Zo kun je namelijk, wanneer een mini-profiel je opvalt in de zoekresultaten, klikken op de knipogende smiley dat hierin zichtbaar wordt. Op die manier geef je een kleine wink, om aan te tonen dat het profiel is opgevallen en dat deze je wel aanspreekt. De andere member van Lexa ontvangt deze knipoog dan in het eigen profiel, waar het wordt toegevoegd aan hun persoonlijke lijst ‘ontvangen flirts’. Er is echter nog een tweede optie om eenzelfde statement te maken en hiervoor ga je eerst naar het profiel van de persoon die je leuk vindt. Daar vind je onder de profielfoto een tab met een knop ‘Flirts’. Door deze aan te klikken, ontvangt de andere member eveneens een notificatie dat iemand zijn of haar profiel heeft geliked.

flirt versturen

Hoe verwijder je een flirt?

Nu kan het voorkomen dat je tijdens het scrollen net het verkeerde profiel aantikt en hier een flirt naar stuurt in plaats van het profiel wat je werkelijk bedoelde. Of je hebt een seconde na je beslissing eigenlijk spijt van je actie. Helaas is het dan niet mogelijk om de flirt te laten verwijderen, zodat de ander dit niet te zien krijgt en er ook geen registratie in de wederzijdse lijsten ‘ontvangen flirts’ en ‘verzonden flirts’ verschijnt. Dit valt helaas niet terug te draaien. Wanneer je je hier echt rot over voelt, dan kun je de ander wel nog een bericht na sturen met eventuele uitleg rondom je vergissing.

Verbergen van flirt berichten

Ook de lijsten ‘ontvangen flirts’ en ‘verzonden flirts’ zelf kunnen niet worden verwijderd. Wel is er de mogelijkheid om bepaalde profielen waarvan je eigen vindt dat ze niet in één van de twee lijsten thuis horen, te verbergen. Dit doe je door op het kruisje te klikken dat in de desbetreffende miniprofielen van deze leden zichtbaar is. Zo wordt je zelf niet langer met deze vergissingen en profielen geconfronteerd.

hartje flirten

Dit betekent echter niet dat de verzonden of ontvangen flirts niet alsnog bij de ander in het profiel zichtbaar blijven. Dit kan enkel door de persoon zelf worden gedaan, als die daarvoor zou kiezen. Het is daarom beter om zorgvuldig met het versturen van flirts om te springen, zodat je niet bij nader inzien spijt krijgt van je beslissing. Je wilt niet telkens bij mensen waarin je niet geïnteresseerd bent, een teken achterlaten die een verkeerde indruk geeft. Toch kun je veel positiefs met het versturen van flirts bereiken. Het kan maar zo zijn dat er een ideale match uit voortkomt.

2 reacties op “Hoe werkt een “Flirt” op Lexa?”

 1. Avatar for Joost Joost schreef:

  Verbazingwekkend dit want er klopt helemaal niets van… er zijn geen flirts bij Lexa.. niet in mijn app.

  • Avatar for Chantal Chantal schreef:

   Ik zie dit gewoon staan op de website van Lexa.

   Hoe stuur ik een Flirt?

   Je kunt een member op 2 manieren een flirt sturen:

   – klik in je zoekresultaten op de knipogende smiley in het desbetreffende miniprofiel,
   – klik als je een profiel bezoekt op de tab “FLIRTS” naast de profielfoto.

   Maak zelf geen gebruik van de app alleen site..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.