Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Wat is een golddigger?
Wat is een golddigger?

Wat is een golddigger?

Welke online datingsite?
06 februari 2021

Misschien heb je de term “golddigger” wel eens voorbij horen komen. Met een golddigger wordt meestal een vrouw aangeduid die een relatie heeft met een man die het financieel goed heeft en dan is dat nog een voorzichtige benadering van zijn financiële positie.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Echte golddiggers

De echte golddiggers, dat zijn de dames die hun oog laten vallen op een miljonair. Vaak is de man in kwestie een flink stuk ouder en heeft hij al de nodige relaties achter de rug. Misschien zie je de foto’s wel eens in showbizz bladen van zo’n grijzende heer van rond de 60 met een dame aan zijn arm die minstens dertig jaar jonger is. Dit soort vrouwen wordt in de regel “golddigger” genoemd, maar zijn alle jonge vrouwen met een oudere man dan golddiggers? Nee, lang niet allemaal. En andersom gaat de regel ook op: Ook vrouwen die een relatie aanknopen met een man van hun eigen leeftijd kunnen best golddiggers zijn.

golddigger minnares

De oudere man met de jonge minnares

Soms worden mannen onrustig als ze de vijftig zijn gepasseerd. Ze vragen zich af of ze nog wel aantrekkelijk zijn voor het andere geslacht. Hun eigen vrouw, waar ze misschien al jaren mee getrouwd zijn, is een beetje tot het meubilair gaan behoren. Op zoek naar avontuur legt zo’n man het dan soms aan met een veel jongere vrouw. Vaak spreken we dan van een midlife crisis. Maar om zijn jonge geliefde tevreden te houden, moet hij dan soms diep in de buidel tasten. Want de dame in kwestie beseft maar al te goed dat hij gekker is op haar dan zij op hem. Zij is alleen op hem gevallen omdat ze weet dat hij een goede baan heeft en er financieel dus warmpjes bij zit. Dure cadeaus, dure vakanties, het kan allemaal niet gek genoeg. En natuurlijk hoeft de prinses niet te werken want het ontbreekt haar aan niets.

oudere man

De berekenende dames op jacht naar geld

Zijn de jonge vrouwen die voor een veel oudere man vallen dan soms nog wel onschuldig, er is ook een ander soort vrouwen. Dit zijn de dames die zelf al de nodige levenservaring hebben opgedaan. Misschien dat het financieel allemaal niet zo heeft meegezeten in het verleden, er kunnen verschillende redenen zijn waarom een vrouw op zoek gaat naar een rijke minnaar. Haar eigen man heeft wellicht niet de carrière gemaakt waar zij op had gehoopt. Hij gaat elke dag fluitend naar zijn werk, maar het salaris dat hij iedere maand gestort krijgt is de afgelopen jaren min of meer hetzelfde gebleven. Hij is daar tevreden mee, maar zij droomt van meer. En dus gaat ze op zoek naar een minnaar die haar overlaadt met aandacht en vooral met dure cadeaus en luxe waar ze voorheen alleen maar van kon dromen.

golddigger

Hoe herken ik een golddigger?

Als je een goede baan hebt of om een andere reden ruim in je geld zit, is het altijd oppassen of een vrouw op je valt om wie je bent of alleen omdat je veel geld hebt. Meestal kom je daar vrij eenvoudig achter. Als ze je steeds weer op subtiele wijze om dure cadeaus vraagt dan moet je je afvragen hoe oprecht een vrouw is. Ook voortdurend klagen dat kleding zo duur is, dat haar wasmachine nu toch echt moet worden vervangen of dat de auto vast niet meer door de keuring zal komen zijn signalen dat je op je hoede moet zijn. Laat je als man niet verblinden door liefde. Je vrouw af en toe verwennen als je het je kunt veroorloven is prima, maar ze mag het niet gewoon gaan vinden.

21 reacties op “Wat is een golddigger?”

 1. Avatar for MAM MAM schreef:

  Vandaag zag ik op een Engels vliegveld een dame lopen die gekleed ging in een jurkje met daarop de tekst “Girls just wanna have funds.” Zo op het eerste gezicht een grappige verwijzing naar het liedje “Girls just wanna have fun” van Cyndi Lauper, maar ik vrees dat er wel eens een perverse waarheid in zou kunnen schuilen…

  • Avatar for Ima Ching Ima Ching schreef:

   ja die is leuk…en die houden we er in! 😀

  • Avatar for Ima Ching Ima Ching schreef:

   …en als je het zakelijk bekijkt, pakken dames het slimmer aan dan de gemiddelde man. Maar slimme mannen overtroeven de dames; dat zijn de heren die zich niet zullen binden en via datingsites en escortbureaus de seks regelen. En als zij zich wel binden zorgen ze voor een behoorlijk geheim potje met geld voor de periode na de scheiding (aanrader). Pure business.

   Mannen willen seks. Vrouwen willen energie, en dan liefst energie die door anderen geleverd is. Geld zie ik als een vorm van opgeslagen energie. Je herkent het vast wel; voordat je überhaupt van bil gaat zijn er altijd wel klusjes te doen. Al is het maar de vuilnis buiten zetten…

  • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

   Alpha fucks, beta bucks.

   Een relatie met een vrouw kost je ook mentale energie, zeker met de tegen-gas vrouwen waar je op eieren moet lopen. Je levensenergie gaat ook weg want vaak werkt ze tegen je hobbies, sport en relaties met familie en vrienden. En wat krijg je er voor terug? Een paar keer voorwaardelijke sex…..

  • Avatar for verpanden verpanden schreef:

   Hahah ik wordt ziek van golddiggers en profiteurs. De meeste willen alleen maar geld zien en gratis cadeau’s hebben. Ik zou een golddigger nooit geld geven en zou het liever geven aan het leger deils heils verpanden.

   Ze mag best wel uitkijken met mij ze kan een mes in haar ruggen graat verwachten. Heel Nederland zit vol met golddigers.

   De mensen die zich gelukkig mogen voelen zijn mensen zonder kinderen. Zet je zo’n kut dochter op de wereld en dan gaat er zo’n kut wereldje weer voor open.

   En vrouwen met kinderen loop eens een keer naar de hell. We blijven wel erom lachen waarom ze steeds op een dating site zitten, gratis vieze smerige profiteurs.

  • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

   Er is niks met een dochter.
   Vrouwen worden gemaakt door de vrijheden die hun gegeven wordt.
   Vroeger dacht ik dat scheidingen kwamen omdat de man vreemdging. En dat zal heus gebeuren. Maar……….uit onderzoek blijkt dat het gros van de scheidingen is geinitieerd door de vrouw. Ontevreden! De man raakt vaak de helft van zijn shit kwijt, moet alimentatie betalen. Er wordt geen schande gesproken, maar mevrouw heeft via haar smartphone in no-time weer een ander. Zo veel opties en kansen….. geen verantwoording af te leggen. Dus alle ruimte voor amoreel gedrag. Een gescheiden vrouw krijgt dan enerzijds alimentatie en anderzijds is er een nieuwe beta-simp die alles voor haar betaalt. Wat wil je nog meer? Over privileges gesproken!

  • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

   typo: er is niks mis met een dochter

 2. Avatar for gezondehanden gezondehanden schreef:

  ad.nl/koken-en-eten/vrouwen-gaan-soms-op-date-om-gratis-te-kunnen-eten~a553450c/?fbclid=IwAR0lxDOFfihgDO05zhHEyiE5HXQL9zSc5Ch6nYGGYAuQMeuvkr2cdBV8RKA

  Ik betaal niks ze heeft twee gezonde handen en twee gezonden benen. Ze kan best wel gaan werken en heeft ze werk dan heeft nog commentaar ( hoor dat vaak onder anderen hard werkende Nederlandse mannen) Ik moet steeds vaak om lachen.

  Heeft ze kinderen dan gaat ze het ergens anders vandaan graaien.

  • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

   De verhalen over vrouwen die uit zijn op een gratis diner zijn legio. Het is heel gemakkelijk voor vrouwen om dit te doen omdat er een grote groep mannen (80/20-regel) moeite heeft om dates te regelen. Als het dan eens lukt plaatsen zij vrouwen op een voetstuk en sloven zich uit, denkende dat dit de rol van de man is. Maar sinds het feminisme zijn vrouwen niet meer de hulpeloze wezentjes die geholpen moeten worden. Ook hoef je geen exclusiviteit te verwachten van haar want via sites en apps houdt ze dikwijls meerdere mannen aan het lijntje. Natuurlijk spelen vrouwen dit spel mee door te zeggen dat ze ouderwets zijn en verwachten getrakteerd te worden. Maar denk dan niet dat er een ouderwetse maagd tegenover je zit. Het is van 2 walletjes eten; vrijgevochten, geëmancipeerd en de cock carrousel berijden, maar OOK traditioneel getrakteerd willen worden. Tip: 1e keer ergens wat drinken. 2e keer ga jij thuis voor haar koken. Wijntje erbij. Kost je geen vermogen en het bed staat in de buurt.

  • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

   Het aantal gediagnosticeerde SOAs is bij vrouwen hoger dan mannen (GGD).
   Een verklaring kan zijn dat conform de 80-20 selectie een kleine groep mannen sex heeft met een grote groep vrouwen. Een enkele geinfecteerde man levert dan meerdere geïnfecteerde vrouwen op. Deze laatsten zetten dan in hun datingprofiel ‘ GEEN ONS’.

 3. Avatar for Sjaak Sjaak schreef:

  Gewoon vrijgezel blijven=problem solved
  Geen gezeik en je kan doen wat je wilt, vrouwen hebben nou eenmaal mannen nodig. Andersom totaal niet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items