Skout: Mobiel daten op zijn best, zonder computer of laptop
Skout is een dating app. Dat wil zeggen dat je Skout alleen kunt gebruiken op een mobiele telefoon of tablet, het programma is niet geschikt voor op een computer of laptop. Skout is beschikbaar voor zowel Android toestellen als voor Apple (iOS) De app is op dit moment nog niet in het Nederlands beschikbaar, je zult het dus met de Engelstalige versie moeten doen. Je kunt je aanmelden met een Facebook account, de gegevens daaruit worden automatisch overgenomen.
Chatten met medegebruikers
Via Skout kun je chatten met mensen in je directe omgeving maar ook met personen die verder weg wonen. Dit kun je namelijk instellen in je zoekcriteria. Anders dan dating apps die speciaal gericht zijn op het vinden van personen in je naaste omgeving geeft de app dus de mogelijkheid om zelf te kiezen of de persoon met wie je contact legt wel of niet in de buurt woont of zich bevindt. Je kunt Skout dus gebruiken voor een gezellige chat, maar ook om een date te regelen voor een avondje stappen of naar de film.
Fake accounts
Wat opvalt bij het lezen van reviews over Skout is dat er veelvuldig wordt geklaagd over de aanwezigheid van fake accounts. Veel datingsites en dating apps maken gebruik van fake accounts. Hier zijn verschillende redenen voor. Eén daarvan is om de indruk te wekken dat er veel deelnemers zijn, een andere is het versturen van spam. Gebruikers van Skout klagen met name over de hoeveelheid spam die ze krijgen bij het gebruik van de app. In chatgesprekken worden dan urls verstuurd die je naar bepaalde websites leiden. Als je op zo’n link klikt levert dat geld op voor de website eigenaar of voor degene die de link verstuurde. Mede hierdoor is het aantal personen dat d dating app Skout negatief beoordeelt relatief groot.
Hoe herken je een fake account op Skout?
Een fake account herkennen kan soms lastig zijn. In eerste instantie lijkt het alsof je met een “echt” persoon in gesprek bent. Maar vaak wordt ontwijkend geantwoord op gerichte vragen als “waar woon je precies” of “waar zit het bedrijf waar je werkt”. Door gerichte vragen te stellen kom je er vaak snel achter of een profiel echt is of niet. Omdat chatten via Skout gratis is, kan het op zich geen kwaad om met zo’n fake profiel te chatten, als je je maar realiseert dat een afspraakje maken om elkaar te leren kennen er niet in zit.
Over het algemeen, degene die ik ‘sprak’ zijn het rare knakkers. Het gaat bij negen van de tien keer maar over dat ene….