Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Waarom je interlokale vrienden nodig hebt voor een beter leven!
Vrienden die op afstand communiceren via schermen, benadrukt technologie in vriendschappen.

Waarom je interlokale vrienden nodig hebt voor een beter leven!

Welke online datingsite?
01 december 2023

Wanneer we denken aan vriendschap, denken we vaak aan mensen in onze directe omgeving. Maar het hebben van interlokale vrienden kan net zo waardevol zijn, zo niet meer. Deze vrienden wonen ver weg, soms in andere landen, en we zien ze misschien niet vaak, maar ze kunnen ons leven verrijken op manieren die onze lokale vrienden niet kunnen. In deze blogpost gaan we dieper in op waarom het hebben van interlokale vrienden belangrijk is en hoe het ons kan helpen groeien en ons perspectief te verbreden. Van het leren van nieuwe culturen tot het krijgen van steun in moeilijke tijden, interlokale vriendschappen kunnen ons leven op verschillende manieren verbeteren. Dus lees verder en ontdek waarom het hebben van interlokale vrienden net zo belangrijk is als het hebben van lokale vrienden.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Waarom is het belangrijk om interlokale vrienden te hebben?

Er kunnen verschillende redenen zijn, waarom enkele van je vrienden veraf wonen. Zo kan een jeugdvriend zijn verhuisd naar een ander land, of je hebt contact gehouden met een kamergenoot die nu aan de andere kant van het land woont. Jongvolwassenen tegenwoordig hebben een ruimer netwerk dan hun ouders vroeger hadden. Voorheen zou menig vriendschap vervagen of simpelweg aflopen, maar voor veel mensen is het nu een normale verwachting dat ook dergelijke vriendschappen over langere afstanden gewoon onderhouden worden.

E-mails die worden verstuurd tussen vrienden over de hele wereld.

Gedeelde herinneringen

De vriendschappen zijn essentieel voor je welzijn, juist omdat deze vrienden zo veel verder teruggaan dan huidige vrienden. Als een familielid ziek wordt, zal een goede vriend van je deze persoon nauwelijks of niet kennen, terwijl je jeugdvriend wel een persoonlijke herinnering heeft. Oude vrienden kennen je geschiedenis en kunnen je zo waarschijnlijk beter steunen in tijd van crisis. Ook kun je met oude vrienden gemakkelijker mooie herinneringen ophalen. Ze weten wie je vroeger was en kunnen je zo helpen om speciale momenten levend te houden. Lange afstandsvriendschappen verdienen extra aandacht en waardering, ook om ze goed te onderhouden. Je kunt immers niet zomaar afspreken om ergens een kop koffie te gaan drinken.

3 Tips voor het onderhouden van lange afstandsvriendschappen

Er zijn drie verschillende tips te geven over het onderhouden van dit soort vriendschappen.

1. Grijp naar de telefoon en plan reisjes met elkaar

Uiteraard is contact goed mogelijk via verschillende tools, als sms, Facebook, Twitter, Instagram en andere mogelijkheden. Toch is het updaten van je Facebookpagina niet hetzelfde als daadwerkelijk een goede vriendschap onderhouden. Juist het telefoneren draagt bij aan een gevoel van verbinding, doordat je werkelijk even in contact bent met de ander. Als het mogelijk is, doe je er verstandig aan om ook reisjes met elkaar te ondernemen. Je kunt nieuw leven in de vriendschap brengen en tevens samen mooie nieuwe herinneringen opbouwen. Anders bouw je voort op oude herinneringen en zal er geen actieve vriendschap overblijven.

Vrienden op telefoons benadrukt belang van bellen voor vriendschap.

2. Houd niet te zeer vast aan nostalgie

Als je wel de kans krijgt om elkaar te zien, kun je in de valkuil vallen om de hele avond te bespreken wat jullie band was toen jullie nog jong waren. Je haalt hiermee herinneringen op van vroeger, terwijl er in het heden geen nieuwe ervaringen samen worden beleefd. Je krijgt hierdoor een passieve verbinding, waar je aan voorbij wilt groeien. Zorg ervoor dat je de vriendschap naar het heden trekt en ook nu op zoek gaat naar overeenkomstige interesses. Zo kun je nieuwe ervaringen opdoen en de vriendschap versterken. Ga regelmatig samen iets leuks doen, onderhoud contact over de telefoon en deel wat er gaande is in je leven. Zo weet je ook wie je vriend of vriendin is in het huidige contact.

3. Ga confrontaties niet uit de weg

Als je elkaar weinig ziet, ben je geneigd om je beste kant te laten zien wanneer hier dan wel een gelegenheid voor is. Je zult minder snel persoonlijke dingen delen en werkelijk laten weten hoe je je voelt, ook soms ten opzichte van de vriendschap. Toch is het belangrijk om voldoende eerlijk te zijn over je gevoel, je leven en je verwachtingen, ook van de vriendschap. Je kunt bang zijn dat de vriendschap hierdoor eindigt en het kan negatiever worden opgevat, juist omdat je zo weinig direct contact met elkaar hebt. Toch is het verstandig om een eerlijke communicatie op gang te brengen en met elkaar te bespreken hoe de vriendschap wel kan voorduren, waarbij jullie een huidige verbinding kunnen vinden.

Beeld van open communicatie in vriendschappen ondanks afstand.

Hoe interlokale vrienden ons helpen groeien als persoon

Het hebben van interlokale vrienden kan een verrijkende ervaring zijn die ons leven verrijkt op manieren die we niet voor mogelijk hielden. Door ons perspectief te verbreden en ons te helpen groeien als persoon, kunnen interlokale vriendschappen ons helpen om meer voldoening te halen uit het leven en ons gevoel van welzijn te vergroten. Het is belangrijk om te begrijpen dat het hebben van interlokale vrienden niet alleen maar gaat om het vergroten van ons sociale netwerk, maar ook om het delen van ervaringen en ideeën met mensen van verschillende culturen en achtergronden. Of je nu op zoek bent naar avontuur, nieuwe perspectieven wilt ontdekken of gewoon nieuwe vrienden wilt maken, interlokale vriendschappen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op jouw leven. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar die interlokale vrienden en ontdek wat zij voor jou kunnen betekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---