Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Vietnamese vrouwen op zoek naar de liefde in Nederland!
Een mooie Vietnamese vrouw voor de Vietnamese vlag.

Vietnamese vrouwen op zoek naar de liefde in Nederland!

Welke online datingsite?
05 februari 2024

Ben je geïnteresseerd in Vietnamese vrouwen en wil je weten hoe je ze kunt ontmoeten in Nederland? Onze nieuwste blogpost op Welkeonlinedatingsite.nl gaat over Vietnamese vrouwen die op zoek zijn naar liefde in Nederland. We bespreken verschillende manieren om Vietnamese vrouwen te ontmoeten, zoals het lid worden van Vietnamese sociale groepen en organisaties, het bezoeken van Vietnamese restaurants en festivals, het nemen van Vietnamese lessen en het gebruik maken van online dating websites. We benadrukken het belang van respect voor de cultuur en tradities van Vietnamese vrouwen en geven tips om succesvol te zijn in het ontmoeten van nieuwe mensen. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe vriendin of gewoon geïnteresseerd bent in de Vietnamese cultuur, deze blogpost biedt waardevolle informatie en tips.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe kun je Vietnamese vrouwen in Nederland ontmoeten?

Vietnamese vrouwen zijn prachtig en hebben een unieke cultuur. Misschien ben je wel geïnteresseerd in het ontmoeten van Vietnamese vrouwen in Nederland. Maar hoe doe je dat? Als je geïnteresseerd bent in het ontmoeten van Vietnamese vrouwen, is het belangrijk om respect te hebben voor hun cultuur en tradities. Wees open, eerlijk en respectvol en je zult waarschijnlijk nieuwe vrienden en misschien zelfs een speciaal iemand ontmoeten! Hier zijn enkele tips:

 • Word lid van Vietnamese sociale groepen en organisaties: Veel Vietnamese mensen wonen in Nederland en hebben sociale groepen opgericht om contact te houden met hun gemeenschap. Word lid van deze groepen en neem deel aan hun activiteiten.
 • Ga naar Vietnamese restaurants: Er zijn tal van Vietnamese restaurants in Nederland waar je heerlijk kunt eten. Dit kan een geweldige plek zijn om Vietnamese vrouwen te ontmoeten. Maak een praatje met de serveersters of vraag de eigenaar of hij/zij single Vietnamese vrouwen kent.
 • Neem Vietnamese lessen: Als je geïnteresseerd bent in de Vietnamese cultuur, kun je overwegen om Vietnamese lessen te nemen. Dit kan een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten, inclusief Vietnamese vrouwen.
 • Bezoek Vietnamese festivals en evenementen: Vietnamese festivals en evenementen worden regelmatig georganiseerd in Nederland. Dit kan een geweldige manier zijn om de Vietnamese cultuur te ervaren en tegelijkertijd nieuwe mensen te ontmoeten.
 • Maak gebruik van online dating websites: Er zijn verschillende online dating websites waar je Vietnamese vrouwen kunt ontmoeten. Wees echter voorzichtig en doe je onderzoek voordat je een website gebruikt.

Moderne Vietnamese vrouwen op datingapps, traditionele en hedendaagse liefdesbenaderingen.

De emancipatie van Vietnamese vrouwen

Vrouwen in Vietnam leven, vooral in de kleine plattelandsdorpen, nog steeds volgens de tradities van vroeger. Een huwelijkspartner wordt uitgezocht door hun ouders en ze zijn gewend dat ze ondergeschikt zijn aan hun man. De oudste man in de familie is sowieso de baas, hem wordt om raad en advies gevraagd bij belangrijke beslissingen en zijn mening is bindend. Maar vooral in de grote steden in het zuiden van Vietnam dringt langzaam ook de Westerse levensstijl en cultuur door en worden vrouwen onafhankelijker en zelfstandiger. Zij hebben vaak ook een goede opleiding en zijn dus zeker geen domme meisjes die alleen maar bedoeld zijn om kinderen te baren en het huishouden te doen.

Handel in Vietnamese bruiden

Er bestaat nog steeds een levendige handel in Vietnamese postorderbruidjes. Maar het is erg onverstandig om je met deze praktijken in te laten. Mensenhandel is strafbaar en als je daaraan meedoet kan je dat flink in de problemen brengen, zowel in Vietnam als in Nederland. Er worden door internationaal opererende bedrijven complete reizen georganiseerd om je toekomstige Buitenlandse bruid te ontmoeten. In sommige gevallen kun je direct met je nieuwe vrouw in het huwelijk treden. Alles wordt geregeld, tot en met de cadeaus voor de bruid en het diner voor de familie aan toe. Je kunt in sommige gevallen zelfs ter plekke kiezen uit meerdere meisjes die “gegarandeerd maagd” zijn. Het gaat hier vrijwel uitsluitend om zeer jonge meisjes, de zogenaamde kind bruiden.

Portretten van zelfverzekerde Vietnamese vrouwen, uniek in liefdeszoektocht

Online daten met vrouwen uit Vietnam

Ook in Vietnam heeft het internet zijn intrede gedaan. Ben je op zoek naar een serieuze vrouw uit dit land, dan kun je die het beste vinden via de betere datingsites. Een bekende datingsite voor online contact met Vietnamese vrouwen is VietnamCupid. Deze vrouwen doen dit in ieder geval vrijwillig en zijn in de meeste gevallen van een wat oudere leeftijd die wellicht beter bij je past. Als je gewoon een leuke vrouw zoekt en je niet uit bent op een maagd van 17 die wordt vervangen door een andere dame als ze binnen een jaar wegloopt, zoals in sommige advertenties wordt vermeld, dan vind je bij de datingsites vast en zeker eerder wat je zoekt dan bij een bemiddelaar in postorderbruiden.

Als je online een Vietnamese vrouw ontmoet kun je kennis met haar maken zoals je dat ook met een Nederlandse vrouw zou doen. Door te chatten of te mailen kunnen jullie elkaar beter leren kennen en uiteindelijk kan er een ontmoeting worden gepland, hetzij in Nederland hetzij in Vietnam.

Tradities zijn belangrijk in Vietnam

Familie en tradities zijn erg belangrijk in Vietnam. De doden spelen daarbij een belangrijke rol. Veel mensen kennen hun geboortedatum niet, maar de datum waarop een dierbare overleed is wel degelijk bekend. De doden worden op hun sterfdag geëerd om hun geest gunstig te stemmen. De ondergeschiktheid van vrouwen ten opzichte van mannen begint langzaam te vervagen, zeker in de grote steden. Vrouwen die een goede opleiding hebben en Engels spreken zijn vaak net zo zelfstandig als Westerse vrouwen. Zij zullen dan ook alleen voor de liefde hun land verlaten als ze dat zelf willen en als ze oprecht het gevoel hebben dat ze in Nederland een goed leven met hun partner kunnen gaan hebben.

Vietnamese familie deelt traditionele maaltijd, benadrukt culturele tradities.

Wat zijn typische kenmerken van de Vietnamese cultuur?

De Vietnamese cultuur is beïnvloed door verschillende beschavingen, waaronder de Chinese, Franse en Amerikaanse beschavingen. Hier zijn enkele typische kenmerken van de Vietnamese cultuur:

 • Familie: Familie en gemeenschap zijn zeer belangrijk in de Vietnamese cultuur. Men houdt zich vaak bezig met familie- en gemeenschapsgebeurtenissen, zoals bruiloften, begrafenissen en feestdagen.
 • Eten: De Vietnamese keuken is bekend om haar grote verscheidenheid aan gerechten, zoals pho, banh mi en spring rolls. Rijst is een belangrijk onderdeel van de Vietnamese voeding en wordt vaak gegeten met verschillende soorten vlees, groenten en sauzen.
 • Cultuur en filosofie: De Vietnamese cultuur is sterk beïnvloed door de Chinese cultuur en de Confucianistische filosofie, die nadruk legt op respect voor ouders, leiders en de gemeenschap.
 • Franse invloed: De Vietnamese cultuur is ook beïnvloed door de Franse beschaving, wat terug te zien is in de aanwezigheid van Franse architectuur in sommige delen van het land en in de populariteit van Franse gerechten en producten.
 • Geloof: Het boeddhisme is de belangrijkste religie in Vietnam en heeft een grote invloed op de cultuur van het land. Boeddhistische tempels zijn een belangrijk onderdeel van het landschap en de Vietnamese mensen volgen de leer van Boeddha en nemen deel aan religieuze ceremoniën en rituelen.

Vietname familie rond traditioneel altaar, eerbetoon aan voorouders

Online dating: Een handige tool om Vietnamese vrouwen in Nederland te ontmoeten

Of je nu geïnteresseerd bent in de Vietnamese cultuur of op zoek bent naar liefde, er zijn verschillende manieren om Vietnamese vrouwen te ontmoeten in Nederland. Onze blogpost op Welkeonlinedatingsite.nl biedt waardevolle tips en informatie over het ontmoeten van Vietnamese vrouwen, inclusief het lid worden van sociale groepen, het bezoeken van Vietnamese restaurants en festivals, het nemen van Vietnamese lessen en het gebruik maken van online dating websites. Het is belangrijk om respect te hebben voor de cultuur en tradities van Vietnamese vrouwen en om open en eerlijk te zijn in het ontmoeten van nieuwe mensen. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe vriendin of gewoon geïnteresseerd bent in de Vietnamese cultuur, deze blogpost biedt nuttige informatie om je te helpen succesvol te zijn in het ontmoeten van Vietnamese vrouwen in Nederland.

Datingsite voor Vietnamese vrouwen en mannen

Dit zijn de beste datingsites voor contact met Vietnamese mannen en vrouwen:

Toch liever een date in de buurt? Kijk dan eens naar onze selectie van betrouwbare dating apps. Een leuke online date is zo gevonden!

6 reacties op “Vietnamese vrouwen op zoek naar de liefde in Nederland!”

 1. Andre schreef:

  Beste ga je zelf eerst naar land van herkomst Vietnam dus.
  Genoeg leuke vrouwen, maar vergis je niet in het beeld dat menig westerse man heeft,alsof vrouwen daar onderdanige porno slaafjes zijn.
  Je zult je ten allen tijden als een heer dienen te gedragen, dan krijg je wat je verdient.

 2. arman schreef:

  Heb er wel eentje gehad en we hadden elkaar woensdag gesproken. En later kwam ze op vrijdag ohh sorry mijn telefoon en mijn auto zijn gestolen en ben beroofd ohhhh ik kan niet meer op mijn rekening komen. Kijk uit chinezen vrouwen of vietnamees vrouwen zijn allemaal goed in de boel oplichten.

  Die zoeken geen man die zijn uit op jou geld. Veel blanke mannen en vrienden van mijn hadden er ook zo’n eentje. En het draaide alleen maar om het geld en hadden ook kinderen. De vrouw gaat iets zoeken om zomaar ruzie met je te maken.

  Die van mijn vriend eentje is door de IND al inmiddels terug gepost. Ze gooide zijn notebook tegen het wand en vernielde zijn huis helemaal.

 3. Piet schreef:

  Dag Stryck,

  Ik zag je reactie op een forum inzake Vietnamese vrouwen.
  Meen je het echt wat je daar aangaf: dat je op zoek bent naar een betrouwbare Vietnamese vrouw?

  Als je oprecht meent wat je zegt maar ook een goede persoon bent met een mooie warme persoonlijkheid, dan heb ik wellicht een Vietnamese dame van 32 jaar welke gestudeerd heeft
  op HBO (College) maar die ook een goede persoonlijkheid heeft.

  Groet,
  Piet

 4. Henk Struijk schreef:

  Ik zoek een Vietnamees vrouw ondernemers ik ben zelf antiek dealer 30 jaar ga nu met pensioen woon in kloetingen wijk de Riethoek Zeeland dicht bij Goes ik heb spyke name. Live:struijk2019 skype Struijkzorg@outlook.com

 5. Maksimov schreef:

  I love vitamines girls

 6. Bassam schreef:

  ik zoek liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---