Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Openheid in een relatie – Wanneer is het belangrijk?
Openheid in een relatie

Openheid in een relatie - Wanneer is het belangrijk?

Welke online datingsite?
26 mei 2022

Het is belangrijk in een relatie dat je zo eerlijk mogelijk bent tegen je partner. Maar eerlijkheid is iets anders dan openheid. Je kunt je afvragen of het nodig is om altijd alles te vertellen. Soms kun je meer stuk maken door open en eerlijk te zijn. Je moet je dus afvragen of het nodig is om iets wel of niet te vertellen. Heb je na afloop van het personeelsfeest wat te intiem staan zoenen met die collega, maar is er verder niets gebeurd, dan moet je je serieus afvragen of het nodig is om dit thuis op te biechten. Zelfs een buitenechtelijke relatie moet je misschien niet altijd opbiechten aan je partner. Toch kan het erg aan je knagen wanneer je stiekem bent vreemdgegaan.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Moet ik altijd eerlijk zijn tegen mijn partner?

Je kunt je afvragen of het noodzakelijk is om altijd eerlijk te zijn tegen je partner. Als er iets onomkeerbaars gebeurt, je wordt bijvoorbeeld op staande voet ontslagen, dan moet je dat natuurlijk wel opbiechten. Maar krijg je een reprimande van je baas omdat je een opdracht hebt verknald, zonder dat dit gevolgen heeft voor je baan, dan hoef je dat thuis natuurlijk niet perse op te biechten. Als je partner erg jaloers is, dan is het misschien ook maar beter om te verzwijgen dat je met een vrouwelijke collega een broodje bent gaan eten op een terras. Tenzij de kans aanwezig is dat jullie gezien zijn door haar beste vriendin. Dan kun je het beter maar direct vertellen voordat je vrouw al vergaande conclusies heeft getrokken over een buitenechtelijke verhouding.

openheid relatie

Wanneer is openheid belangrijk in een relatie?

Openheid in een relatie is belangrijk als er problemen zijn. Stel je partner vindt één keer seks in de drie weken wel genoeg en jij wilt het liefst iedere dag vrijen, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat jullie daarover praten. Want doe je dat niet dan zal het leiden tot frustraties en irritaties. Uiteindelijk kan het dan zover uit de hand lopen dat jullie relatie erdoor stukloopt. Wie weet kunnen jullie door erover te praten tot een compromis komen. Het moet daarbij natuurlijk niet zo zijn dat één van beide partners dingen tegen zijn of haar zin doet of dat de ander maar een buitenechtelijke relatie begint om toch aan zijn trekken te komen.

irritaties

Soms kun je dingen beter verzwijgen

Bepaalde zaken kun je beter niet aan je nieuwe partner vertellen. De meeste mensen willen niet weten hoe de seks met je ex was. Ook heeft het niet zoveel zin om je partner te confronteren met de negatieve kanten van je vorige partner. Toen je deze relatie had was je huidige partner in veel gevallen nog niet in beeld en deze kan dus weinig met deze informatie. Ook is het niet handig om ‘in alle eerlijkheid’ je nieuwe partner te vergelijken met je ex en de plus- en minpunten te benoemen. Dit zal je nieuwe liefde misschien erg onzeker maken en dat is vast niet je bedoeling. Met andere woorden: wees openhartig als het kan of als het noodzakelijk is. En zwijg als dat beter is voor jullie relatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.