Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Nooit meer afgewezen worden: slim vragen om een nummer!
telefoonnummer vragen

Nooit meer afgewezen worden: slim vragen om een nummer!

Welke online datingsite?
22 december 2023

In onze huidige samenleving draait alles om sociale media. Hoeveel vrienden heb je op Facebook? Hoeveel volgers heb je op Instragram? Wie leest je tweets op Twitter? Hoeveel mensen hebben interesse in jouw account op Pinterest? En ga zo maar verder. Werkelijk alles lijkt zich in de cloud af te spelen. En toch is er iets dat de tand des tijds weet te weerstaan: het telefoonnummer.Vanaf een gemiddelde leeftijd van twaalf jaar beschikt bijna iedereen over een telefoonnummer. Dit is een heel persoonlijk nummer, want via dit mobiel nummer is enkel die ene persoon bereikbaar. Als je een oogje hebt op iemand en je die persoon zijn of haar nummer kunt krijgen, mag je je dus heel gelukkig prijzen. Maar hoe vraag je slim om een telefoonnummer?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe vraag ik slim om een telefoonnummer?

Het vragen om een telefoonnummer kan spannend zijn, maar er zijn slimme technieken die je kunt gebruiken om de kans op een positief antwoord te vergroten. Maak een persoonlijke connectie, wees specifiek in je vraag en duidelijk over waarom je het nummer wilt hebben. Gebruik ook non-verbale communicatie zoals oogcontact, een open houding en een glimlach. Respecteer een eventueel “nee” als antwoord en geef de persoon de ruimte. Door de juiste woorden te kiezen en je benadering aan te passen, kun je een telefoonnummer vragen op een efficiënte en professionele manier.

De opwinding van het ontvangen of vragen om een telefoonnummer

Slimme technieken om een telefoonnummer te vragen

Vragen om een telefoonnummer kan een angstaanjagende taak zijn, vooral als je bang bent om afgewezen te worden. Gelukkig zijn er slimme technieken die je kunt gebruiken om het vragen om een telefoonnummer een stuk gemakkelijker te maken. Hier zijn vijf slimme technieken om een telefoonnummer te vragen zonder afgewezen te worden.

  • Maak een persoonlijke connectie: Voordat je om een telefoonnummer vraagt, is het belangrijk om een persoonlijke connectie te maken met degene waar je het nummer van wilt. Praat over iets waar jullie beiden geïnteresseerd in zijn of vraag hen naar iets persoonlijks. Door een persoonlijke connectie te maken, zal de ander eerder geneigd zijn om hun nummer te delen.
  • Wees subtiel: Het is belangrijk om subtiel te zijn wanneer je om een telefoonnummer vraagt. Dit kan betekenen dat je het vraagt terwijl je een gesprek hebt, in plaats van er specifiek om te vragen. Of je kunt vragen of je hen op social media kunt volgen en dan vragen of ze hun nummer willen delen via privé berichten.
  • Gebruik humor: Humor kan wonderen doen wanneer het gaat om het vragen om een telefoonnummer. Door een grap te maken of een grapje te maken over het vragen om een nummer, kun je de spanning verminderen en de ander een beetje op hun gemak stellen.
  • Wees zelfverzekerd: Als je zelfverzekerd bent wanneer je om een telefoonnummer vraagt, zullen mensen eerder geneigd zijn om hun nummer te delen. Laat zien dat je zeker bent van jezelf en dat je respectvol bent.
  • Geef een goede reden: Als je een goede reden geeft waarom je het nummer nodig hebt, zal de ander eerder geneigd zijn om het te delen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je wilt afspreken voor een volgende keer of omdat je wilt samenwerken voor een project. Door een goede reden te geven, toon je dat je respect hebt voor hun tijd en dat je geïnteresseerd bent in een vervolg.

Lok het uit!

Als je elkaar al een poosje kent, maar je hebt elkaars nummer nog niet, kun je heel subtiel om dat nummer vragen. Dat doe je bijvoorbeeld door af te spreken en elkaar te beloven een bericht of WhatsAppje te sturen als je er bent. In dat geval moet er wel iemand zijn of haar nummer aan de ander geven. Als je iemand leert kennen in een kroeg, kun je allerlei trucjes gebruiken om iemands nummer te krijgen. “Mag ik even je telefoon lenen?”, om daarna heel subtiel je nummer in haar of zijn contacten te zetten. Zo zijn er heel wat oneliners om iemands nummer te verwerven. Sommigen werken natuurlijk beter dan de andere. En vooral meisjes zien al heel vaak wat er gaande is. Dus even succesvol zijn ze niet altijd.

een situatie in een bar waar iemand vraagt om een telefoon te lenen

Als jij niet durft, de ander ook niet!

Heb je net iemand leren kennen en klikt het echt wel. Dan mag je er zeker van zijn dat die ander ook aan het denken is aan een goede manier om je telefoonnummer te vragen. Twijfel dus niet en neem het heft in eigen handen. De andere persoon zal zo verbaasd zijn, dat hij of zij meteen zijn of haar nummer aan je geeft. Door te tonen dat jij wel de moed of het lef hebt om het nummer te vragen, scoor je meteen al enkele punten meer. Dus zie je dat de ander ook zit te twijfelen, vraag het dan zelf.

“Ik stuur je de link wel door”

Ben je over iets interessants aan het praten zoals een nieuwe Netflix-serie? Dan kun je heel subtiel over een bepaalde scène beginnen te praten. Weet die andere persoon niet over wat je het hebt? Zeg hem of haar dan dat je het wel even zult doorsturen via WhatsApp. In dat geval moet de andere zijn of haar nummer wel aan je geven. Je kunt deze truc ook op andere manieren toepassen. Neem bijvoorbeeld een selfie van jullie en beloof die dan door te sturen. Op het einde van de avond vraag je dan het telefoonnummer naar waar je de selfie kunt doorsturen. Zo gaat de bal heel snel aan het rollen. Zo simpel kan het zijn!

gevatte opmerking om om een telefoonnummer te vragen

Non-verbale communicatie

Non-verbale communicatie speelt een belangrijke rol bij het vragen van een telefoonnummer. Door oogcontact te maken, een open houding aan te nemen, te glimlachen, subtiele aanrakingen te gebruiken en een zelfverzekerde houding te tonen, kun je een gevoel van vertrouwen en persoonlijke connectie creëren, wat kan helpen om een telefoonnummer te vragen op een efficiënte en professionele manier. Onthoud dat iedereen anders is dus wees waakzaam voor de reacties van de andere persoon en pas je communicatie aan.

Wat te zeggen en wat te vermijden?

Het vragen om een telefoonnummer kan spannend zijn, maar er zijn dingen die je kunt zeggen en vermijden om de kans op een positief antwoord te vergroten. Maak een persoonlijke connectie, wees specifiek in je vraag en duidelijk in je intentie. Vermijd aandringen en respecteer een eventueel “nee” als antwoord en geef de persoon de ruimte. Door de juiste woorden te kiezen en je benadering te aanpassen, kun je een telefoonnummer vragen op een efficiënte en professionele manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---