Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Laat ze versteld staan: Hoe maak je indruk op de dansvloer?
vrouw maakt indruk op de dansvloer

Laat ze versteld staan: Hoe maak je indruk op de dansvloer?

Welke online datingsite?
29 januari 2024

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe liefde of gewoon op zoek bent naar een leuke tijd op de dansvloer, het is belangrijk om er op je best uit te zien en een goede indruk achter te laten. Maar hoe maak je precies indruk op de dansvloer? In dit artikel leer je hoe je je zelfvertrouwen een boost kunt geven en hoe je het beste kunt dansen met iemand die je net hebt ontmoet. Of je nu een beginner of een ervaren danser bent, deze tips kunnen je helpen om een onvergetelijke indruk achter te laten op de dansvloer.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Schitter op de Dansvloer

“I bet that you look good on the dancefloor.” Het is de titelsong van het eerste nummer van de Britse rockband Arctic Monkeys. En het is een zin dat je misschien zelf al eens hebt gebruikt als je aan het daten was. Een van de oudste – en eigenlijk leukste – manieren om iemand te leren kennen is op de dansvloer. Je gaat een avondje stappen met vrienden en voor je het weet, geef je het beste van jezelf op de leukste beats. Maar hoe maak je nu indruk op de dansvloer? Hoe kan je die andere singles overtuigen om samen met jou te gaan dansen en welke moves zijn absoluut not done?

Mensen betrekken anderen op de dansvloer, nodigen uit voor plezier.

Wees gewoon jezelf

Net zoals andere dingen in het leven is het belangrijk om gewoon jezelf te blijven. En dat geldt dus ook op de dansvloer. Dans de moves waarbij jij je goed voelt. Hou je niet van uitdagend dansen? Doe het dan ook niet, want meestal komt het heel gemaakt en zelfs belachelijk over. Hou je niet van headbangen? Same story: doe het dan niet. Dans zoals jij dat graag doet en dan komt er vanzelf wel iemand met jou dansen.

Help! Ik kan niet dansen!

Je hebt natuurlijk ook mensen die totaal geen ritme hebben en zich met twee linkervoeten op de dansvloer moeten wagen. Het beste wat je dan kunt doen, is het houden op simpele danspasjes. Beweeg van links naar rechts en wieg wat heen en weer met je armen. Doe geen overhaaste danspassen en probeer vooral je vrienden niet na te apen. Zo val je echt meteen door de mand. En aangezien je geen gevoel voor ritme hebt, zullen jouw moves er helemaal anders uitzien dan die van je vrienden die wel kunnen dansen. Het gewoon simpel houden, dat is de boodschap als je niet kunt dansen.

Eenvoudige dansstappen: zijwaartse beweging voor ritme-uitdagingen.

Zet de eerste stap

Durf je stoute schoenen aan te trekken als je op dansvloer staat. Maak oogcontact met andere mensen die staan te dansen en durf het initiatief te nemen. Bots “per ongeluk” tegen een andere persoon waardoor je die zijn aandacht meteen hebt. Ga daarna verder met dansen met die persoon. Probeer zelf aan te voelen welke moves wel en niet kunnen. Klikt het op de dansvloer? Dan zal het ook later klikken als jullie samen een drankje drinken.

De “dos and don’ts” op de dansvloer

De dansvloer kan een plek zijn vol emotie, passie en plezier, maar het is belangrijk om enkele regels te volgen om ervoor te zorgen dat je ervaring op de dansvloer soepel en leuk blijft. Hier zijn enkele dos en don’ts om in gedachten te houden als je de dansvloer betreedt. Het is belangrijk om basisstappen te leren van verschillende dansstijlen, enthousiast te zijn, naar je partner te kijken en samen te werken op de dansvloer. Probeer nieuwe dansstijlen en pasjes uit, wees vriendelijk en respectvol en durf fouten te maken en te blijven oefenen. Aan de andere kant is het belangrijk om niet te veel alcohol te drinken, niet opdringerig te zijn, basisregels en etiquette te volgen en niet bang te zijn om hulp te vragen aan ervaren dansers als je die nodig hebt.

 • Dos:
  • Leer enkele basisstappen van verschillende dansstijlen
  • Wees enthousiast en laat je emoties zien op de dansvloer
  • Kijk naar je partner en volg hun bewegingen
  • Leer hoe je de leiding kunt nemen op de dansvloer
  • Wees niet bang om fouten te maken en blijf oefenen
  • Probeer nieuwe dansstijlen en pasjes uit
  • Wees vriendelijk en respectvol naar andere dansers op de vloer
 • Don’ts:
  • Drink te veel alcohol voor je gaat dansen
  • Probeer geen te ingrijpende veranderingen te maken in de muziek
  • Wees niet opdringerig of respectloos naar andere dansers
  • Negeer de basisregels en etiquette op de dansvloer
  • Wees niet te hardnekkig als je partner niet wil dansen
  • Probeer niet te concurreren met andere dansers op de vloer
  • Wees niet bang om hulp te vragen aan ervaren dansers als je hulp nodig hebt.

enthousiaste dansers die emoties uiten op de dansvloer

Hoe dans je het beste met iemand die je net hebt ontmoet?

Als je voor het eerst met iemand danst die je net hebt ontmoet, kan het een uitdaging zijn om het perfecte evenwicht te vinden tussen spanning en zelfvertrouwen. Een goede manier om te beginnen is door elkaar te begroeten en een paar aardige woorden te wisselen. Vraag vervolgens aan de andere persoon of ze zin hebben om te dansen. Laat hen het tempo en de dansstijl bepalen en richt je aandacht op hen en hun bewegingen. Probeer je op hen te concentreren en niet te veel op jezelf, dit helpt om te ontspannen en te genieten van de dans. Probeer ook de leiding te nemen als je ziet dat de andere persoon het leuk vindt. Onthoud dat het dansen met iemand die je net hebt ontmoet, niet alleen bedoeld is om indruk te maken, maar ook om te ontspannen en plezier te hebben.

Hoe geef je zelfvertrouwen een boost op de dansvloer?

Op de dansvloer is zelfvertrouwen een belangrijke factor om te stralen en te genieten van het dansen. Maar hoe geef je jouw zelfvertrouwen een boost? Door deze tips toe te passen, kan je zelfvertrouwen een boost krijgen en vol zelfvertrouwen de dansvloer op gaan. Laat je emoties zien en geniet van het dansen! Hier zijn enkele tips:

 • Oefen thuis: Het is belangrijk om je comfortabel te voelen met de dansstappen en bewegingen voordat je op de dansvloer staat. Oefen daarom thuis en bouw vertrouwen in je bewegingen.
 • Zet je angsten opzij: Angst om te falen of te worden bekeken, kan je zelfvertrouwen verminderen. Bedenk je dat iedereen op de dansvloer fouten maakt en probeer niet te hard voor jezelf te zijn.
 • Wees niet bang om nieuwe dingen uit te proberen: Probeer nieuwe dansstijlen en pasjes uit, dit kan je zelfvertrouwen vergroten.
 • Draag kleding waarin je je comfortabel voelt: Draag kleding die je zelfvertrouwen geeft, dit kan helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen op de dansvloer.
 • Maak oogcontact met je partner: Maak oogcontact met je partner en concentreer je op het dansen en niet op wat andere mensen denken.

Thuis dansmoves oefenen voor zelfvertrouwen.

Hi DJ, play my song!

Wil je echt een heel goede indruk achterlaten? Denk dan aan een liedje waarop je een hele choreografie op weet. Ga vervolgens naar de DJ en vraag hem/haar om jouw lied te spelen. Vervolgens ga je helemaal op in je lied en steel je de show op de dansvloer. Als het liedje voorbij is, komen er vast wel enkele omstanders je feliciteren met je succesvolle nummer. En de rest? Die benijden je sowieso voor je lef! Ziezo, met deze tips weet je dit weekend weer wat te doen op de dansvloer van je favoriete discotheek of danscafé. 1, 2, 3… Dance!

Wees niet bang om fouten te maken

Door te oefenen, te leren van de basisregels en etiquette en door te laten zien dat je enthousiast en vriendelijk bent, kun je indruk maken op de dansvloer. Het is belangrijk om te onthouden om te blijven oefenen en niet bang te zijn om fouten te maken, want iedereen begint ergens. Wees zelfverzekerd en laat je emoties op de dansvloer zien, en je zult zien dat je niet alleen indruk maakt op je danspartner, maar ook op iedereen op de dansvloer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---