Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe maak ik indruk op de dansvloer?
indruk maken dansvloer

Hoe maak ik indruk op de dansvloer?

Welke online datingsite?
01 augustus 2022

“I bet that you look good on the dancefloor.” Het is de titelsong van het eerste nummer van de Britse rockband Arctic Monkeys. En het is een zin dat je misschien zelf al eens hebt gebruikt als je aan het daten was. Een van de oudste – en eigenlijk leukste – manieren om iemand te leren kennen is op de dansvloer. Je gaat een avondje stappen met vrienden en voor je het weet, geef je het beste van jezelf op de leukste beats. Maar hoe maak je nu indruk op de dansvloer? Hoe kan je die andere singles overtuigen om samen met jou te gaan dansen en welke moves zijn absoluut not done?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wees gewoon jezelf

Net zoals andere dingen in het leven is het belangrijk om gewoon jezelf te blijven. En dat geldt dus ook op de dansvloer. Dans de moves waarbij jij je goed voelt. Hou je niet van uitdagend dansen? Doe het dan ook niet, want meestal komt het heel gemaakt en zelfs belachelijk over. Hou je niet van headbangen? Same story: doe het dan niet. Dans zoals jij dat graag doet en dan komt er vanzelf wel iemand met jou dansen.

disco

Help! Ik kan niet dansen!

Je hebt natuurlijk ook mensen die totaal geen ritme hebben en zich met twee linkervoeten op de dansvloer moeten wagen. Het beste wat je dan kunt doen, is het houden op simpele danspasjes. Beweeg van links naar rechts en wieg wat heen en weer met je armen. Doe geen overhaaste danspassen en probeer vooral je vrienden niet na te apen. Zo val je echt meteen door de mand. En aangezien je geen gevoel voor ritme hebt, zullen jouw moves er helemaal anders uitzien dan die van je vrienden die wel kunnen dansen. Het gewoon simpel houden, dat is de boodschap als je niet kunt dansen.

Zet de eerste stap

Durf je stoute schoenen aan te trekken als je op dansvloer staat. Maak oogcontact met andere mensen die staan te dansen en durf het initiatief te nemen. Bots “per ongeluk” tegen een andere persoon waardoor je die zijn aandacht meteen hebt. Ga daarna verder met dansen met die persoon. Probeer zelf aan te voelen welke moves wel en niet kunnen. Klikt het op de dansvloer? Dan zal het ook later klikken als jullie samen een drankje drinken.

dansen

Hi DJ, play my song!

Wil je echt een heel goede indruk achterlaten? Denk dan aan een liedje waarop je een hele choreografie op weet. Ga vervolgens naar de DJ en vraag hem/haar om jouw lied te spelen. Vervolgens ga je helemaal op in je lied en steel je de show op de dansvloer. Als het liedje voorbij is, komen er vast wel enkele omstanders je feliciteren met je succesvolle nummer. En de rest? Die benijden je sowieso voor je lef! Ziezo, met deze tips weet je dit weekend weer wat te doen op de dansvloer van je favoriete discotheek of danscafé. 1, 2, 3… Dance!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *