Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Daten met een Belgische man of vrouw – Hoe vind je een date?
Daten met een Belgische man of vrouw

Daten met een Belgische man of vrouw - Hoe vind je een date?

Welke online datingsite?
08 juli 2021

Daten is een bedrijvige bezigheid. Waar je vroeger veelal nieuwe mensen ontmoette via vrienden of kennissen, gebeurt dit tegenwoordig steeds vaker online. Door je aan te melden op verschillende datingsites kun je via het internet diverse hengeltjes uitzetten om een leuke, nieuwe date aan de haak te slaan. Je kunt zo goed ontdekken wie je aanspreekt en wie je liever niet wilt ontmoeten. Je hoeft hiervoor nog niet eens direct in contact met iemand gekomen te zijn. Vaak kun je aan de hand van het profiel of de foto al gelijk vaststellen of iemand je aanspreekt of toch niet. Zo blijven alleen de sterkere potentiële kandidaten over en kun je al wat met hen in gesprek gaan.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Mogelijkheden op het internet

Heb je het idee dat er een klik is, dan kun je besluiten om voor een date met elkaar af te spreken. Uiteraard zijn er genoeg datingsites in Nederland om te vergelijken waar je een leuk persoon kunt ontmoeten. Echter biedt het internet nog meer mogelijkheden en dit maakt het daten uiteraard nog interessanter. Spreekt het Vlaamse taaltje je ontzettend aan en voel je een verlangen om avontuurlijk naar België te verhuizen, dan zijn er uiteraard ook tal van opties die het daten met een Belgische man of vrouw tot een realiteit kunnen maken.

vlag belgie

Op zoek naar een Belgische date via een datingsite

Op datingsites kun je het daten uitbouwen voorbij aan internationale grenzen. Iedereen kan zich inschrijven op datingsites, waardoor je ook genoeg mensen uit het buitenland kunt treffen. Uiteraard kan hier ook de ideale match tussen zitten en dan wordt het daten naar een heel nieuw niveau getild. Het voordeel is dat je al online met elkaar in contact kunt komen, via de chatfuncties die door de meeste datingsites worden aangeboden. Mogelijk moet je hiervoor betalen, maar lang niet altijd is dit nodig. Je kunt dus ook met een man of vrouw in contact komen die in België woont. De afstand kan in eerste instantie een aspect zijn die je wilt overbruggen, echter zijn er zeker voldoende mogelijkheden om elkaar beter te leren kennen, ook als je niet direct bij elkaar in de buurt woont.

Verschil in het opbouwen van een relatie

Daten met een Belgische man of vrouw kan zeker een hele frisse wind door de date ervaring doen waaien. De instelling van de Belgische buren verschilt toch in bepaalde opzichten weer met hoe de Nederlandse mannen of vrouwen de opbouw van een relatie vormgeven. Mogelijk spreekt je dit meer aan en vind je je ideale partner net over de grens. Belgische mannen en vrouwen schijnen namelijk iets soepeler in het daten te staan dan menig Nederlandse date.

belgische date

Nederlanders versus Belgen

Waar Nederlanders vaak na een eerste indruk al gelijk afhaakt, houden de Belgische zuiderburen de deur nog iets langer open in de veronderstelling dat de vonk zeker in een volgende date wellicht kan overspringen. Deze meer ontvankelijke en open instelling kan zeker meer rust bieden aan het daten, waardoor je wellicht eerder geneigd bent om meer van jezelf te laten zien. Stel de juiste vragen aan je Vlaamse date en je zult zien dat Belgen hele leuke mensen zijn!

Toename populariteit van datingsites

Niet alleen in Nederland is er een toename in populariteit om je in te schrijven bij een online datingsite. Ook in België is hierin een toenemende trend te ontdekken. Dit betekent dat er meer mannen en vrouwen in België te vinden zijn op online datingsites, waardoor je sneller een ideale match kunt vinden die in het buurland woonachtig is. Veel Nederlanders melden zich ook specifiek aan op dergelijke Belgische datingsites, in de hoop om hier wellicht een leuke partner te vinden.

belgische single

Veel meer singles in België

Het zoekgebied wordt hiermee uitermate vergroot en de kans om iemand te ontmoeten is veel realistischer geworden. Een bijkomstig voordeel hierin is, dat er bovendien veel meer singles in België zijn en dat dit aantal enkel oploopt. Voor zowel het vinden van een leuke date of gewoon een gezellige vriendschap, kun je zeker op de vele datingsites terecht.

Belgische of Nederlandse datingsites

Daten met een Belgische man of vrouw wordt mogelijk door je aan te melden op een datingsite. Het maakt hierbij niet zoveel uit of dit nu een datingsite in België of Nederland is. Beide nationaliteiten zijn op de verschillende sites terug te vinden. Door je in te schrijven bij zowel Nederlandse als Belgische datingsites vergroot je echter je kansen. Bekende sites waar je met zekerheid Belgische dates zult treffen zijn:

Meer online daten? Bekijk de datingsites top 10 voor de best beoordeelde datingsites!

12 reacties op “Daten met een Belgische man of vrouw – Hoe vind je een date?”

 1. Avatar for Mirel Mirel schreef:

  Hai ik ben opzoek naar een lieve, zorgzame man die het ook ziet zitten in een warm land. Graag iemand tussen de 40-45 jaar en die graag nog (meer) kinderen wilt.
  Ik ben een jonge dame van 33 jaar.
  Heb je interesse dan mag jij mij gerust mailen.

 2. Avatar for chenelle chenelle schreef:

  hi ik ben chenelle, ik ben 25 en ik ben opzoek naar een man voor een serjeuse relatie

  • Avatar for Soprano Soprano schreef:

   Hé Chenelle. Ik ben ook op zoek naar een serieuze relatie. Ik hoor het wel van je

 3. Avatar for Anja Anja schreef:

  Ben op zoek naar een Belgische man,

 4. Avatar for Simone Simone schreef:

  Hi ik Ben Simone Ben 34jaar lieve dame is opzoek naar een man

 5. Avatar for Prisje Prisje schreef:

  Ik ben een lieve dame
  Ik heb een knappe zoon en ja ben behulpzaam en heb altijd open oren voor mensen

 6. Avatar for Rachel Rachel schreef:

  Hoi ik ben rachel opzoek naar de ware

 7. Avatar for Natascha Natascha schreef:

  Goededag bedankt hor

 8. Avatar for Natascha Natascha schreef:

  Opzoek nr n belgische man

  • Avatar for Pascal Pascal schreef:

   Hallo Natascha, ik ben Belgisch en man dus dat zit al goed, laat weten als je nieuwsgierigheid geprikkeld is 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.