Home / Trusti-app review: is dit de veiligste dating app van Nederland?
Trusti logo

Trusti-app review: is dit de veiligste dating app van Nederland?

Ben je op zoek naar een datingapp waarop je op een betrouwbare manier nieuwe mensen kunt ontmoeten? Dan is Trusti.nl wellicht iets voor jou. Deze app is opgericht met als doel een mix te bieden tussen de meer serieuze datingsites en de bekende datingapps, waar vaak vooral op seks beluste types rondhangen. Trusti.nl wil zich onderscheiden door een betrouwbare omgeving te bieden waarin je op zoek kunt gaan naar een serieuze relatie. Een belangrijk onderdeel van de app is MyPromo, waarmee je een kort filmpje van jezelf kunt maken. Hiermee laat je meteen zien wie je bent en maak je het lastiger voor anderen om zich anders voor te doen dan ze werkelijk zijn. Lees meer over de ervaringen en kosten van Trusti.nl op Welkeonlinedatingsite.nl.

Trusti
3.2
Beoordeling 3.2

Trusti.nl: de nieuwe manier van online daten

Trusti.nl is een app die het anders wil doen dan de gevestigde orde. De site wil een mix zijn van bekende datingapps en de meer serieuze datingsites. Want veel mensen die op zoek zijn naar een relatie en niet naar een vluchtige flirt mijden de apps omdat daar uitsluitend op seks beluste types rondhangen. En bij Trusti.nl is dat volgens de makers zeker niet de bedoeling. Een eerste stap om betrouwbaar over te komen is de optie MyPromo aan de app toegevoegd. Hiermee kun je een kort filmpje van jezelf maken van tien seconden. Dan ziet degene die dat bekijkt meteen wie hij voor zich heeft. Het heeft dan geen zin meer om foto’s te plaatsen die van internet zijn geplukt of die door een fotobewerkingsprogramma zijn gehaald om je een stuk mooier te laten lijken dan je in werkelijkheid bent.

Speeddaten

Een andere leuke functie van Trusti.nl is dat je een speeddate kunt doen met iemand die je leuk vindt. En dat “speed” moet je letterlijk nemen, want het duurt maar 45 seconden. Je kunt elkaar zien via de webcam en even kort met elkaar praten. Vervolgens kun je afspreken om samen iets leuks te gaan doen, een drankje drinken of samen naar de film. Daar kun je dan ook weer korting op krijgen via de optie Cheers. Als de date dan achteraf toch een beetje tegenviel was je in ieder geval niet heel duur uit.

Het weren van nepprofielen

Het zit al een beetje in de naam, maar Trusti.nl heeft het weren van nep profielen hoog in het vaandel. Je kunt je dan ook alleen maar aanmelden met een Facebook account. En ja, ook daar kun je natuurlijk een nep profiel mee aanmaken. Maar een nep Facebookaccount is snel te doorzien. Als je vermoedt dat iemands profiel nep is dan hoef je alleen maar even te checken hoe lang het bestaat en of er activiteit is. Deze optie maakt het bovendien ook makkelijk om het contact eventueel buiten de app om voort te zetten via Facebook of een ander kanaal. Als er toch een nep profiel op Trusti.nl wordt gevonden word je verzocht dit te melden aan de beheerders zodat het profiel kan worden verwijderd.

Trusti.nl richt zich op een jonge doelgroep

Trusti.nl wil zich met de app richten op een jonge doelgroep van vrijgezellen tussen de 18 en 35 jaar. Daarom ook het speeddaten via videochat, dit is duidelijk een optie die vooral jongeren aanspreekt. Mensen die wat ouder en dus vaak wat behoudender zijn stellen vaak prijs op chatcontact in plaats van een directe confrontatie via de webcam. Maar jongeren spreekt dit concept erg aan, gezien het feit dat het aantal inschrijvingen op Trusti.nl gestaag blijft groeien.

trusti screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Trusti?

 • De app maakt een moderne en frisse indruk
 • Aanmelden met Facebook account, dit verhoogt de betrouwbaarheid
 • Lage kosten van slechts 3 euro per maand, eerste twee weken zijn gratis
 • Speeddaten met iemand die je leuk vindt
 • Je kunt alleen aanmelden als je lid bent van Facebook, het voordeel kan ook een nadeel zijn
 • Er zou ook een website versie van Trusti.nl zijn volgens sommige reviews maar deze lijkt niet (meer) actief, je kunt alleen de app voor Apple of Android downloaden

Veilig en betrouwbaar daten op Trusti.nl: een review

Als je op zoek bent naar een betrouwbare datingapp waar je serieuze singles kunt ontmoeten zonder ongewenste avances, dan is Trusti.nl zeker het overwegen waard. De app biedt een unieke functie, MyPromo genaamd, waarmee je een kort filmpje van jezelf kunt maken om jezelf te presenteren aan andere gebruikers. Hierdoor krijgen andere singles meteen een beter beeld van wie je bent en kun je jezelf onderscheiden van de fake profielen die je vaak tegenkomt op andere datingapps.

Met een gebruikersvriendelijke interface en een goede reputatie als het gaat om privacy en veiligheid, is Trusti.nl een goede keuze voor iedereen die serieus op zoek is naar een langdurige relatie. Het is dus zeker de moeite waard om deze app uit te proberen en te zien of het jou kan helpen de perfecte match te vinden.

 • 2.5

  Populariteit

  Trusti.nl is een opkomende datingapp die steeds meer populariteit wint onder serieuze singles die op zoek zijn naar een langdurige relatie. De app biedt een unieke functie, MyPromo genaamd, waarmee gebruikers zichzelf kunnen presenteren aan andere singles door middel van een kort filmpje van tien seconden. Hierdoor kunnen gebruikers zich onderscheiden van fake profielen en wordt de kans op het vinden van een echte match vergroot.

 • 3.7

  Gebruikersgemak

  Trusti.nl heeft een gebruikersvriendelijke interface en is eenvoudig te gebruiken. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS en is geschikt voor alle leeftijden. Het aanmaken van een profiel is eenvoudig en de zoekfunctie is duidelijk en gemakkelijk te gebruiken.

 • 3.8

  Functionaliteiten

  Trusti.nl biedt naast de unieke MyPromo functie ook andere handige functionaliteiten, zoals een uitgebreide zoekfunctie op basis van voorkeuren en interesses, de mogelijkheid om berichten te versturen en te ontvangen en een “Vind ik leuk” functie om interesse te tonen in andere profielen.

 • 3

  Klantenservice

  Trusti.nl heeft een goede klantenservice die bereikbaar is via e-mail en telefoon. De medewerkers van de klantenservice zijn vriendelijk en behulpzaam en kunnen gebruikers helpen bij vragen of problemen.

 • 3

  Kosten

  Trusti.nl biedt zowel gratis als betaalde abonnementen aan. Met het gratis abonnement kunnen gebruikers al gebruik maken van de basisfunctionaliteiten van de app, maar met het betaalde abonnement krijgen gebruikers toegang tot extra functies en mogelijkheden.

 • 3.2 Goed

  Totaalscore

  Trusti.nl is een betrouwbare datingapp die zich onderscheidt van andere datingapps door de unieke MyPromo functie en de focus op privacy en veiligheid. Met een gebruikersvriendelijke interface en een goede klantenservice is Trusti.nl zeker het overwegen waard voor serieuze singles die op zoek zijn naar een langdurige relatie.

Veelgestelde vragen Trusti

Wat is de Trusti-app?

De Trusti-app is een mobiele applicatie waarmee gebruikers anoniem kunnen chatten en afspreken met andere gebruikers in hun omgeving. De app heeft als doel om de veiligheid van gebruikers te waarborgen door middel van verificatie van profielen en het gebruik van AI-technologie om verdachte activiteiten te detecteren.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van de Trusti-app?

Het gebruik van de Trusti-app is gratis. Er zijn echter wel extra functies beschikbaar, zoals het zien van wie jouw profiel heeft bekeken en het kunnen chatten met gebruikers buiten je directe omgeving. Voor deze extra functies moet worden betaald. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het soort abonnement dat wordt afgesloten.

Hoe werkt de verificatie van profielen op de Trusti-app?

Om een profiel te verifiëren op de Trusti-app moet een gebruiker een foto van zichzelf maken waarbij hij of zij een specifieke pose aanneemt. De app vergelijkt vervolgens de ingediende foto met de foto’s op het identiteitsbewijs van de gebruiker. Als de foto’s overeenkomen, wordt het profiel als geverifieerd gemarkeerd.

Hoe kan ik verdachte activiteiten rapporteren op de Trusti-app?

Als je verdachte activiteiten op de Trusti-app opmerkt, kun je deze rapporteren via de app zelf. Hiervoor kun je het profiel van de betreffende gebruiker openen en op de knop ‘Rapporteren’ klikken. Vervolgens kun je de reden voor je rapportage opgeven en eventuele aanvullende informatie verstrekken.

Kan ik mijn Trusti-app account verwijderen?

Ja, het is mogelijk om je Trusti-app account te verwijderen. Om dit te doen moet je de app openen en naar de instellingen gaan. Vervolgens kun je op de knop ‘Account verwijderen’ klikken. Houd er rekening mee dat het verwijderen van je account niet ongedaan kan worden gemaakt en dat al je gegevens, inclusief berichten en matches, permanent worden verwijderd.

Laats bijgewerkt: 10 mei 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---