Home / SpiriDate.nl – Kosten, Review en Ervaringen
SpiriDate.nl logo

SpiriDate.nl - Kosten, Review en Ervaringen

Spiridate.nl is een website waar je je kunt aanmelden om iemand te vinden voor een vriendschap of serieuze relatie. De website is, zoals de naam ook al aangeeft, gericht op spiritualiteit. Als dit je aanspreekt dan is deze datingsite wellicht iets voor jou. Bij aanmelding word je ook gevraagd om aan te geven wat spiritualiteit voor jou betekent. Je kunt voordat je je aanmeldt zoeken in de online profielen. De algemene informatie hiervan kun je lezen ook als je geen account hebt. Wil je meer lezen of contact leggen dan moet je een account aanmaken.

SpiriDate.nl
1 Ervaring
2.5
Beoordeling 2.5

Gecontroleerde profielen

Het beheer van Spiridate.nl geeft aan dat de profielen worden gecontroleerd voordat ze online worden gezet. Dit wordt gedaan om fake profielen te voorkomen. Dit is op zich wel een positief streven, aangezien er ook datingsites online zijn die openlijk toegeven dat er gebruik wordt gemaakt van fictieve profielen. Deze worden dan gebruikt om de database te vullen. Het kan voor gebruikers erg frustrerend werken als ze er achter komen met zo’n profiel te maken te hebben. Het lijkt dus een goede zaak dat Spiridate.nl dit probeert te voorkomen.

Berichten sturen zonder premium abonnement

Bij de meeste datingsites kun je alleen berichten sturen naar andere leden als je een betaald abonnement hebt. Bij Spiridate.nl kun je standaard berichten sturen naar iemand waar je in geïnteresseerd bent. Zo kun je dus eerst proberen uit te vinden of er wellicht een klik is met deze persoon voordat je besluit een betaald abonnement te nemen om het contact voort te zetten. Dit is een voordeel ten opzichte van andere datingsites, waar je voor vrijwel alle vormen van contact met andere leden moet betalen.

Datingsite voor specifieke doelgroep

De website van Spiridate.nl richt zich op een specifieke doelgroep, namelijk mensen voor wie spiritualiteit belangrijk is. Dit kan een voordeel zijn, als je iemand zoekt die deze interesse en gevoelens ook heeft. Het kan soms lastig zijn om zo iemand op een “gewone” datingwebsite te vinden. Spiridate.nl speelt in opeen behoefte die kennelijk leeft bij de mensen die zich hier aanmelden. En omdat je er terecht kunt voor zowel een relatie als een vriendschap, is de site voor veel mensen toegankelijk.

Geen automatische verlenging van abonnement

Een positief punt op deze website is dat als je een betaald Premium abonnement aangaat, dit niet automatisch wordt verlengd. Je moet steeds na afloop van de abonnementsperiode zelf aangeven of je dit wilt verlengen of niet. Hiermee wordt dus voorkomen dat er ineens een bedrag van je rekening wordt afgeschreven en dat je er weer een maand of langer aan vast zit. De beheerders geven aan dat ze niet houden van “kleine lettertjes” en daar dus zelf ook niet aan doen.

SpiriDate.nl screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Spiridate.nl?

 • Gecontroleerde profielen, weinig kans op fake profielen
 • Je kunt (standaard) berichten sturen naar mensen waarin je geïnteresseerd bent zonder een betaald abonnement
 • Website is zowel voor vriendschappen als serieuze relaties
 • Betaald abonnement wordt niet standaard verlengd
 • De website richt zich op mensen die iets hebben met spiritualiteit, dit moet je dus wel aanspreken
 • Het aanbod aan mogelijke partners of nieuwe vrienden is beperkt
 • 2.4

  Populariteit

 • 2.8

  Gebruikersgemak

 • 2.5

  Functionaliteiten

 • 2.5

  Klantenservice

 • 2.3

  Kosten

 • 2.5 Gemiddeld

  Totaalscore

SpiriDate.nl FAQ

Hoe kan ik SpiriDate.nl opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite SpiriDate.nl? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw SpiriDate account.

SpiriDate.nl opzeggen

SpiriDate account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van SpiriDate en log in met je emailadres en wachtwoord op je account. De inlog pagina wordt zichtbaar nadat je op “inloggen” hebt geklikt in het midden van de pagina.

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Ga nu met je muisaanwijzer op “Mijn account” staan in het menu in het midden van de pagina. Een nieuw menu wordt zichtbaar. Klik op: “Uitschrijven”.

Stap 3: Een nieuwe pagina is nu geopend. Vind het vakje aan voor: “Ja, ik weet zeker dat ik mijzelf uit wil schrijven. Ik weet dat deze actie niet meer ongedaan kan worden gemaakt en dat al mijn gegevens dan ook echt verwijderd zullen worden uit het systeem.” Klik dan op de button: “Profiel Verwijderen”

 

Je hebt nu je account verwijderd op SpiriDate.nl!

Laats bijgewerkt: 18 mei 2022

Eén reactie op “SpiriDate.nl – Kosten, Review en Ervaringen”

 1. Avatar for tigron tigron schreef:

  Spiridate is ‘n ‘statische’ site waar weinig in/op gebeurd.
  Ik ben een aantal jaren member geweest, soms wel, soms geen full member.
  De ervaring die ik er mee hebt is, dat gemiddeld 85 % van de members langer dan 3 maanden niet meer online zijn geweest.
  Het bleek dat nadat ik stukjes begon te schrijven op de site over o.a. spirituele onderwerpen, gezondheids informatie, maatschappelijke wetenswaardigheden of gedichtjes plaatste, het aantal mensen die inlogde op de site ging toenemen.
  Ik had de webmaster ‘n aantal tips gegeven waardoor het bezoekersaantal zou verhogen, tevens de suggestie aangereikt om de “poll “die op de site staat, bij te houden omdat hij al jaren op dezelfde vragen stond.
  De webmaster gaf aan dat hij de suggesties wel interessant vond en dat hij erover na zou denken.
  Na ongeveer 1 jaar vroeg ik hem om feedback op de suggesties die ik hem gegeven had.
  Zijn antwoord was, dat hij het te druk had daarvoor en dat er toch ook mensen waren die elkaar via de site hadden gevonden, en dáár deed hij het voor.
  Hij erkende dat de stukjes die ik op de site plaatste duidelijk ‘n meerwaarde hadden en er sinds dien er meer mensen inlogde.
  Toen ik hem meedeelde dat er meerdere leden niet echt tevreden waren met de site, gaf hij aan dat de site prima draaide en geen behoefte had om e.e.a. te verbeteren.
  Toen ik aangaf op de site dat ik uiteindelijk na jaren lid te zijn geweest mijn lidmaatschap wilde stoppen, om de bovenstaande redenen, kreeg ik van diverse medemembers diverse reacties dat het begreep, maar wel jammer vond.
  Ik heb alle members van de site persoonlijk bedankt voor hun reacties in al die jaren op mijn geschreven stukjes.
  12 mensen schreven mij dat ze dan eveneens hun lidmaatschap zouden stoppen.
  De webmaster probeerde mij daarna nog te paaien met ‘n gratis onbeperkt lidmaatschap als ik zou blijven.
  Ik voelde echter niet de behoefte om als lid ‘n site van iemand anders interessanter te maken/houden.
  De webmaster vertelde diverse keren dat hij de site had voor de mensen.
  De realiteit was, dat het slechts woorden waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---